• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo sport

25.12.2019

15:11

MILIJAŠ JE VIKAO NA SAIGRAČA KOJI ME JE VREĐAO! Lazović progovorio o derbiju kakvog više nema i velikoj strasti prema cigaretama!

Fudbal

MILIJAŠ JE VIKAO NA SAIGRAČA KOJI ME JE VREĐAO! Lazović progovorio o derbiju kakvog više nema i velikoj strasti prema cigaretama!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler Danko Lazović uvek je važio za sportistu koji nije krio svoju neobičnu prirodu, a u retrospektivi svoje uzbudljive karijere dotakao se mnogih stvari koje su je obeležile

Jedna od njih se i danas prepričava, a odnosi se na čuvenu fotografiju sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine,  gde se u društvu nekolicine reprezentativaca Srbije vidi kako puši cigaru.

Ne krije se ni od koga

Ja priznajem da sam bio pušač i nikada se nikome nisam pravdao zbog toga. Ni rođenoj majci, a kamoli nekom novinaru.

Danko Lazović

Skoro deceniju kasnije, Lazović odgovara bez imalo uzbuđenja da je pušenje njegova velika strast.

- Kod Antića smo imali fantastičnu atmosferu. Njemu nije smetalo da posle večere popijemo po flašu piva ili čašu vina. Dan pre našeg duela sa Nemačkom, igrala se utakmica između Meksika i Francuske. Krenuli smo ranije sa večere, poneli piće i okupili se u jednoj sobi sa koje se pruža pogled na okean, da svi skupa odgledamo prenos i odemo na spavanje. To je bila ’pušačka’ soba. Ja priznajem da sam bio pušač i nikada se nikome nisam pravdao zbog toga. Ni rođenoj majci, a kamoli nekom novinaru. Mene je te večeri zanimalo kako će Meksiko odigrati, jer su mi tamo igrala dva dobra drugara. Mediji su iskoristili priliku i napravili fotografije koje su objavili tek posle našeg poraza od Australije i eliminacije sa Svetskog prvenstva. Sećam se naslova u štampi ’Piju, puše i Srbiju ruše’. Ponosan sam na sve te momke iz reprezentacije i naročito na selektora Antića. Kada se sve završilo i kada su mu predsednik i generalni sekretar skrenuli pažnju da bi taj događaj iz Port Elizabeta mogao da izazove negativan odjek u javnosti, Antara je mirno odgovorio ’pa zar zaista mislite da su oni propušili u Južnoj Africi - rekao je Lazović u velikom intervjuu za Mondo dodajući:

Mi smo jedina generacija u istoriji srpskog fudbala koja je u kompletnom sastavu sletela na beogradski aerodrom po povratku sa Svetskog prvenstva. Svi znate šta se ranije dešavalo. Kako se završi poslednja utakmica, svako ode na svoju stranu. Mi smo se vratili, stojički istrpeli kritike, otišli na zajedničku večeru... i dan danas se okupljamo i evociramo uspomene sa tog šampionata koji je mogao da nas vine u neslućene visine - naveo je on.

TRENER PARTIZANA ISKRENO! Trinkijeri: Srbija ima sreće što ima Vučića!

(VIDEO) NOVA MUKA ZA LUKU U REALU! Hrvat pošteno obrukao Jovića!

Neizostavna tema se odnosila i na večiti derbi, a Lazović je naveo da se mnogo toga promenilo od 2014. godine, kada je bio poslednji put akter najvećeg praznika srpskog fudbala.

Volim Partizan kao sebe. Tri puta sam se vraćao. Ne mogu da zamislim svoj život bez Partizana. Bilo je drugo vreme. Nas niko nije učio da je Zvezda krvni neprijatelj. Već protivnik za respekt, kojeg morate da pobedite. Danas to prelazi granicu pristojnosti. Daću vam primer sa jedne od mojih poslednjih utakmica protiv Večitog rivala. Na jednoj strani bili smo Sale Ilić, Drinčić i ja. Na drugoj Milijaš, Mijailović, Ninković i Mrđa. Dogodio se neki duel i jedan mladi igrač Zvezde je počeo ružno da se ponaša i da me vređa. Milijaš ga je odvukao na stranu i počeo da se dere na njega ’kako te nije sramota, odakle ti pravo da se tako ponašaš prema Danku i Saletu’. To ove nove generacije ne shvataju - naveo je Lazović.

Ono što se malo zna u javnosti jeste da se Lazović lomio da se 2006. godine priključi reprezentacije Crne Gore, odakle je imao poziv, ali je jedna rečenica njegovog oca presudila.

U to vreme nisam bio u najboljim odnosima sa predsednikom Saveza i dobio sam ponudu da obučem dres reprezentacije Crne Gore. A za razliku od svoje supruge, nemam nikakve veze sa Crnom Gorom. Izvesni Boro Lazović iz Budve je tih godina obavljao važne funkcije u fudbalskim strukturama i oni su mislili da su svi Lazovići po automatizmu iz Crne Gore. Ja sam se rodio u Kragujevcu, u duši sam Šumadinac i ceo život sam maštao da igram za Srbiju. Pokušao sam da se posavetujem sa svojim ocem, ali on mi je rekao ’šta će ti moje mišljenje, kad stalno radiš po svome’. Ali, onda je dodao jednu rečenicu koja je imala ključni uticaj na moju odluku. Rekao je da će i dalje piti kafu sa prijateljima u Kragujevcu, ali da mu neće biti prijatno kada ga pitaju zašto mu sin ne igra za svoju zemlju. To mi je bilo dovoljno da odbijem Crnogorce i da se odazovem pozivu tadašnjeg selektora Srbije Havijera Klementea - rekao je Lazović.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija