• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2019

17:32

OVAKO VIŠE NE MOŽE! UEFA sprema reformu VAR sistema!

Fudbal

OVAKO VIŠE NE MOŽE! UEFA sprema reformu VAR sistema!

Podeli vest

Bez obzira na to što je uvedena ne bi li olakšala sudijske dileme, VAR tehnologija kako vreme odmiče sve više pokazuje loše strane, a zbog toga je reagovala i Evropska kuća fudbala (UEFA)

Nakon mnogo pritužbi da VAR negativno utiče na igru, UEFA je konačno odreagovala konkretnim potezom.

Naime, o dosadašnjoj, ali i budućoj, možda i drugačijoj upotrebi VAR-a, raspravljaće se na sastanku u Belfastu 29. februara, u organizaciji Međunarodnog borda pod okriljem UEFA, koji se bavi pravilima igre i regularnošću.

Prema najavama, na tom sastanku biće analiziran dosadašnji učinak video sistema, a biće predložena i reforma upotrebe VAR-a u budućnosti.

Navodno, već postoje dve ideje oko promene upotrebe VAR tehnologije.

Prva, i za mnoge najprihvatljivija je da svaka ekipa ubuduće ima prava na jedan "čelendž" po poluvremenu. Dakle, kao u tenisu, ekipe mogu tražiti VAR proveru za situacije za koje misle da su najspornije, i to jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu.

Druga ideja je da navijači traže VAR proveru ukoliko misle da je potrebna, pa bi se u tom slučaju usporeni snimak spornog momenta nekoliko puta puštao na udarnom video bimu na stadionu - da svi vide.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Навијачи имају ВАР ... - на свом мобилном телефону...!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija