• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G. - D.LJ.

09.01.2020

10:21

SAČEKUŠA ZA FUDBALERA! Darka juri MAFIJA!

Fudbal

SAČEKUŠA ZA FUDBALERA! Darka juri MAFIJA!

Podeli vest

Darko Kovačević (46) našao se na meti atentatora zbog sumnjivih poslova u koje je umešana mafija, sumnja grčka policija

Nepoznati napadači pucali su na našeg legendarnog fudbalera u utorak uveče ispred njegove kuće u atinskom predgrađu Glifada, ali su ga srećom promašili!


Kako se navodi, na nekadašnjeg golgetera Crvene zvezde, Juventusa, Real Sosijedada i Olimpijakosa pucano je iz pištolja marke "glok". Kovačević je video da mu se približava osoba sa oružjem i instinktivno je skočio iza svog automobila, što mu je pomoglo da izbegne metak i tako sačuva život. Tom prilikom Darko je povredio koleno, ali sada se oseća dobro.

Moguća ucena

Još nije zvanično saopšteno šta je bio motiv napada na nekadašnjeg golgetera, a grčki mediji prenose da policija istražuje da li je Kovačević bio umešan u sumnjive poslove. Postoji mogućnost i da je čuveni fudbaler bio žrtva ucene, zbog čega se proveravaju i njegove novčane transakcije.
Kovačević je ispričao kako je došlo do napada.


- Video sam čoveka ispred automobila s pištoljem uperenim u mene. Instinktivno sam skočio udesno i u tom trenutku on je pucao na mene. Nakon toga je potrčao, ušao u vozilo i nestao - ispričao je Kovačević policijskim inspektorima.


Detalji napada na Kovačevića jasno ukazuju na to da je atentator iskusan kriminalac. Automobil "smart" kojim je napadač pobegao pronađen je iste večeri zapaljen 700 metara od mesta događaja. U njemu su pronađeni i ostaci pištolja iz kojeg je pucano na Kovačevića.

(FOTO) PRVE FOTOGRAFIJE DARKA KOVAČEVIĆA NAKON ATENTATA! Nekadašnji fudbaler se oglasio i poslao JAKU PORUKU!


Portal "protothema.gr" ima informaciju da je mafija želela samo da upozori Kovačevića i to potkrepljuje analizom neimenovanog stručnjaka za bezbednost.


- Pucano je na njega iz neposredne blizine. Da je neko hteo da ga pogodi, to bi i učinio. Verovatnije je da je cilj bio da mu se pošalje poruka upozorenja. Očigledno je reč o profesionalcu, jer je posle napada zapalio automobil. Oružje je ostavio u "smartu", ali kako je reč o pištolju načinjenom uglavnom od plastike, on je izgoreo i male su šanse da će na osnovu njega moći da se utvrdi nešto - kaže stručnjak za bezbednost.


Vest o napadu na Kovačevića šokirala je njegove prijatelje i bivše saradnike. Darkov kum i bivši saigrač iz Zvezde Nenad Sakić kaže da nema predstavu ko bi mogao da stoji iza pokušaja ubistva.

- Nisam se čuo s Darkom, ali ono što je najbitnije je da je on dobro. To su mi rekli zajednički prijatelji i to je sve što u ovom trenutku mogu da vam kažem - kaže Sakić.

Nije iz te priče

Kovačević je do prošle godine obavljao funkciju sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije. Sarađivao je s potpredsednikom FSS Nenadom Bjekovićem, koji za naš list otkriva da se čuo s Darkom posle napada.

- Razgovarao sam s Darkom telefonom juče nešto pre podneva. Rekao mi je da je dobro, mada, pitanje je koliko čovek može biti dobro posle tako nečega. I ja sam bio šokiran kada sam čuo šta se desilo. Tako nešto ne ide uz Darka. On nije čovek za koga bih pomislio da bi tako nešto moglo da mu se desi. Ni on nije mogao da mi kaže ko bi mogao da stoji iza svega - zaključuje Bjeković.

Prošlog marta pronađen krvav

Darko Kovačević je pre godinu dana pronađen krvav u svom stanu na Novom Beogradu. Njegove komšije primetile su tragove krvi koji su vodili direktno do Kovačevićevih vrata, pa su zbog toga pozvale policiju. Organi reda su ga pronašli u stanu, a on im je rekao da je povredio ruku. Prema pisanju medija, bio je u vidno alkoholisanom stanju. Spekulisalo se da se tada povredio u noćnom izlasku.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija