• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2020

09:05

OPASAN KRIMINALAC, DROGA, ORUŽJE, NAPADI…”Kralj blata” Raul Bravo - evo ko je čovek koji se dovodi u vezu sa napadom na Darka Kovačevića!

Fudbal

OPASAN KRIMINALAC, DROGA, ORUŽJE, NAPADI…”Kralj blata” Raul Bravo - evo ko je čovek koji se dovodi u vezu sa napadom na Darka Kovačevića!

Podeli vest

"Kralj blata”- tako sebe voli da zove Raul Bravo, bivši fudbaler Real Madrida, koji se, kako su pre nekoliko dana preneli grčki mediji, dovodi u vezu sa napadom na Darka Kovačevića

Raul Bravo je svojevremeno bio Darku Kovačevićev saigrač u Olimpijakosu, a sada je na listi osumnjičenih za učešće u atentatu na Srbina na pravoslavni Božić na Glifadi, bar su tako preneli mediji u Grčkoj.

Nekadašnji igrač Real Madrida odlično je poznat policiji, tačnije, ima baš debeo dosije. Raul Bravo i takođe nekadašnji igrač Reala Karlos Aranda u junu prošle godine uhapšeni su u akciji "Oikos" zbog umešanosti u nameštanje mečeva. A to je inače samo poslednji skandal dvojice igrača koji su sada već ozbiljni kriminalci.

NOVI DETALJI NAPADA NA DARKA! Ispituje se sve vezano za bivšeg saigrača, Kovačević ćuti!

NEKADAŠNJI FUDBALER REALA HTEO DA SE OSVETI KOVAČEVIĆU? Pojavili se novi detalji o napadu na Srbina! (FOTO)

 

Španska policija uhapsila je Brava zbog sumnji u nameštanje utakmica u Primeri i Segundi koje su se dogodile tokom sezona 2016/17 i 2017/18. "Mozak" čitave operacije bio je upravo Bravo, nekada član Real Madrida i Olimpijakosa. Sumnjiva je utakmica Ueske i Himnastika (0:1) iz 41. kola druge španske lige koja je odigrana u maju 2018. Godine, ali i utakmica između Valjadolida i Valensije.  Pobeda Valensije nad Valjadolidom (2:0) u poslednjem kolu Primere, za plasman u Ligu šampiona, je takođe bila  pod sumnjom. Španske vlasti su istraživale da li je bilo neregularnosti u meču posle kojeg je Valensija završila na četvrtom mestu.

- Čudno je kako ih ranije nisu uhvatili - rekao je poznanik fudbalera koji je želeo da ostane anoniman, preneli su prošle godine španski mediji.

 


Raul Bravo smatra se šefom grupe. Karijeru je počeo 2001. kada je debitovao u dresu Real Madrida gde j eostao do  2006. Stigao je i do reprezentacije, a dres Španije obukao je 12 puta. Bravo i Arana su bili umešani u nekoliko skandala, a Aranda, kome je majka bila narkomanka, a umrla kada je imao devet godina, sa 15 godina je ukrao prvi motor i tada je pokušao da ga proda kako bi kupio poklon devojci.

Tada je već bio na akademiji Real Madrida, a kada je to otkrio Visente del Boske rekao je da bi postao kriminalac da su ga izbacili sa akademije. Međutim, fudbal mu nije pomogao, ipak je postao kriminalac. Uvek je imao problem sa zakonom, učestvovao je u brojnim pucnjavama, policija je pronašla kod njega drogu, a završio je u zatvoru kada je udario policajca. Uvek je bio blizak sa Bravom. Čak i van fudbala.

SVE SE VIDI, SNIMLJEN ČOVEK KOJI JE PUCAO NA KOVAČEVIĆA! Grčka policija na TRAGU NAPADAČU na srpskog fudbalera!

KO JE PUCAO NA SRBINA? Veliki obrt u istrazi napada na Darka Kovačevića!

 

Kad je igrao u Grčkoj Bravo je živeo na jahti na čije je održavanje mesečno trošio 20.000 evra. Sa njim je tamo često bio baš Aranda. Bravo je u Olimpijakosu je imao problema i sa poslovično mirnim trenerom kakav je Ernesto Valverde. U ugovoru je imao i klauzulu kojom mu se pretilo otkazom ako se pobije.

On i Aranda bili su na meti i u policijskoj akciji “Operacija di-džej” kada je jedan čuveni di-džej uhapšen zbog prodaje 8,5 kilograma kokaina i 4.000 ekstazija u madridskim klubovima. Bilo je to još 2003. godine. Uhapšene su tri osobe kod kojih je pronađeno i vatreno oružje, novac, kompjuteri, skupocena vozila… Uhapšeni su u Arandinom audiju TT i tojoti jaris Raula Brava.

Foto: Starsportphoto

Darko Kovačević


Bravo i Aranda su kasnije ispitivani i zbog krađe vozila, jedno je navodno kupio i Valter Pandijani, koji se sa Arandom upoznao dok su igrali u Osasunu. Aranda je “pao” i u “Operaciji Čavo”. Tada je nekoliko njegovih jataka, inače mu porodica važi za jednu od najozoglašenijih u Malagi, zatvoreno zbog distribucije 41 kilograma kokaina. Aranda je na kraju pušten bez podizanja optužnice.

Potom su Bravo I Aranda preko posrednika među igračima nudili fudbalerima po 3.000 evra da nameste rezultat kako im odgovara. Sva komunikacija je išla preko aplikacija koje brišu poruke čim ih otvorite. To je trajalo godinama, bar od sezone 2014/2015.

Raul Bravo je uhapšen u stanu pred suprugom. Policija je zaplenila brojne kutije sa kešom razbacene po stanu. Učestvovao je u pranju novca, krijumčarenju automobila, ucenama, iznudama.... Bravo inače nije baš omiljen među komšijama. Većina ga se izuzetno plaši: "Bolje da ništa ne kažem" samo su bili neki od komentara komšija Raula Brava, koji sebe zove "Kralj blata".

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija