• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vice

22.01.2020

07:15

POBEDIO JE RAK, BIO KAPITEN ZVEZDE, A ONDA SE POKAČIO SA PROSINEČKIM! Zaboravljeni bivši fudbaler crveno-belih konačno otvorio dušu!

Fudbal

POBEDIO JE RAK, BIO KAPITEN ZVEZDE, A ONDA SE POKAČIO SA PROSINEČKIM! Zaboravljeni bivši fudbaler crveno-belih konačno otvorio dušu!

Podeli vest

Da li se sećate Milana Vilotića? Nekadašnji kapiten Crvene zvezde bio je ljubimac navijača crveno-belih dok je igrao na Marakani. Čovek koji je preživeo rak konačno se oglasio o problemima koji su ga pratili u Beogradu

U redove Crvene zvezde stigao je sada već davne 2009. godine iz ekipe Čukaričkog. Postao je i kapiten crveno-belih u eri Roberta Prosinečkog, ali mu je traka nedguo zatim oduzeta da bi onda bio odstranjen iz ekipe zbog nediscipline.

BURA U ZVEZDI! VAN LA PARA IZBAČEN IZ EKIPE! Stanković odlučio: Holanđanin VIŠE NEĆE IGRATI u crveno-belom dresu!

Od 2012. do danas je u Švajcarskoj, gde je nosio dresove Grashopersa, Jang bojsa i od 2018. Sent Galena.

Njegovu karijeru, ali i život, obeležila je teška bolest, koju je uspeo da pobedi!

Vilotić je u Zvezdi ostao upamćen po sukobima sa trenerom (Robertom Prosinečkim) i saigračima. Iskusni 33-godišnji defanzivac se prisetio tog vremena u razgovoru za "Vice".

Foto: Starsportphoto

Pričalo se u to vreme da je na treningu imitirao Prosinečkog...

- Prvi put da mene neko pita šta se zaista dogodilo. Prihvatam odgovornost u smislu da sam uopšte pokušavao da rešim neke stvari o kojima nije trebalo ni da razmišljam. Ali sve je sa moje strane bilo iz dobre namere. Daleko od toga da sam imitirao Prosinečkog. Želeo sam da mi kao ekipa postavimo temelje nekog sistema. Nisam naišao na podršku. Nikada nisam bio nadmen, niti sam se postavljao iznad nekoga. Moj karakter i energija odudarali su od energije koju nosi Prosinečki. Dobar trening i motivisana grupa su ključ uspeha. Igrači bi morali da znaju put kojim se ide, da znaju zašto su došli na trening. Meni je delovalo da u tom trenutku kod Prosinečkog se to nije znalo. Sve je kulminiralo oduzimanjem kapitenske trake. Odluka kluba mi je teško pala, ali sam je prihvatio i nisam pravio nikakve probleme. Sa ove vremenske distance smatram da je Zvezda iznad svih nas i da nije bilo na meni da isterujem pravdu ili ispravljam neke stvari - rekao je Vilotić.

Foto: Starsportphoto

Pamti se i Vilotićev sukob sa saigračem iz Kolumbije, napadačem Zvezde Kristijanom Borhom.

- Sukob sa Borhom se odigrao šest meseci kasnije, posle derbija na Marakani koji smo izgubili 0-2. Taj derbi nam je bio mnogo važan u tom trenutku. Bio sam jako besan zbog poraza, i takav sam i ušao u svlačionicu. Stranci nisu razumeli situaciju. Mislili su da se moje nezadovoljstvo odnosi na njih. Borha, kao čvrst tip, stao je u zaštitu stranaca i došlo je do sukoba. Novine su posle pisale da sam ja protiv stranaca, ali to je takođe apsolutna neistina. Razni interesi su doveli do toga da se priča izokrene. Da se ne priča o porazu u derbiju, već da se okrene priča da sam ja za sve kriv. Prekomandovan sam u drugi tim sa zabranom ulaska u svlačionicu. Sledećih šest meseci, tačnije do kraja sezone, nisam uopšte igrao. Ali to je samo još jedna lekcija - nastavlja Vilotić.

Ovom Beograđaninu je u avgustu 2010. dijagnostifikovan zloćudni tumor na desnoj lopatici. Uspešno je operisan u septembru, u Bolonji, a hirurški zahvat izveo je lekar Mario Merkuri. Već 2011. ponovo je igrao fudbal.

- Mnogo se pisalo o tome. Pravila se patetična priča, a to me jako nerviralo. Ja sam dao jedan jedini intervju i to za časopis Zdravlje, kako bi na neki način ohrabrio ljude koji prolaze kroz ono kroz šta sam ja prošao. Gostovao sam i u emisiji kod Ivana Ivanovića, ali čim je počelo snimanje pokajao sam se što sam došao. I on je želeo da napravi patetitiku, da svi dobijemo jeftine poene kod gledalaca. Svašta se tu pisalo. Mnogo je tu neistina bilo. Ljudi su sedeli sa doktorima pa zapisivali ispod stola na cedulje, a ne razumeju medicinske termine, i na kraju objave totalne neistine. Postojao je interes da se ljudima mažu oči tom temom. Istina je da je došlo do promene na lopatici levog ramena - i dalje je besan Vilotić.

Foto: Starsportphoto

Kada je otišao na preglede, postavljena mu je pogrešna dijagnoza.

- Rekli su da je to bezazleno i da ne treba ništa da se dira. Šest meseci kasnije maligni tumor je izrastao u veličinu pesnice. Bolovi su bili nesnosni, nisam mogao da spavam, trenirao sam pod lekovima, ali sam bio zaluđen da moramo da ostvarimo dobar rezultat u kvalifikacijama za Evropu. Kada smo ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope, sedeo sam u svlačionici i shvatio da se pola utakmice ne sećam od bolova.

Odlučio je da krene na detaljne analize.

- Uradili su mi biopsiju na Banjici, ali za ovaj vid tumora ne sme da se radi biopsija. Tada je krenula trka sa vremenom. Morala je hitno da se uradi prava operacija, kako se tumor ne bi raširio, pošto je biopsija razbila čauru u kojoj se on nalazio. U tom trenutku se pojavljuje Dejan Stanković kome ja nikada neću moći dovoljno da se zahvalim. On je napravio kontakt i omogućio da za dve nedelje budem na operacionom stolu u Bolonji, kod najboljeg ortopeda na svetu, profesora Maria Merkurija. Urađene su dve operacije. Prva od pet sati, i sledeći dan druga, od dva i po sata. Posle operacija Profesor mi je rekao 'Igraćeš ti meni fudbal i dalje'. U tom trenutku nisam razmišljao o fudbalu i nastavku karijere. Jedino mi je bilo bitno da ozdravim. Operacija je prošla odlično. Ja sam se oporavljao brže nego što se očekivalo. I već za četiri meseca sam bio u Italiji na kontroli, posle koje sam dobio dozvolu od Profesora Merkurija da mogu da nastavim da igram fudbal. Vratio sam se i igrao bolji fudbal nego pre toga. Najveći problem je bio da ubedim ljude u Zvezdi da sam spreman - zaključio je Milan Vilotić.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 4 godine

BIO SI I OSTAO OBIČNA SMRADINA.ZVEZDA TI JE SVE DALA A TI SI JE OLJUNUP.MARAKANU ZAOBILAZI U ŠIROKOM LUKU I ZVEZDU NE UZIMAJ U USTA GOVNARO

mladen

pre 4 godine

Podržavam igrača koji je hteo dobre treninge, disciplinu i složnost igrača . Na žalost vi navijači Zvezde samo mazite svoje ljubimce i kao Zvezda je nedotakljiva. Majstore, koji igrač Zvezde danas može da trči maraton 42 km za 90 minuta igre????????

Bosko lasta

pre 4 godine

Ma svaka mu cast,u zvezdi su godinama neznalice i spletkarosi i cim ustanes protiv smradova,oni se odma kriju iza zvezdinog imena.kao udario si na zvezdu,strasno stare komunisticke fore ucene od miljana i tome milicevica.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija