• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

23.01.2020

07:15

SPISKALI MILIONE NA ŽENE, DROGU I ALKOHOL! Veliki broj sportista bankrotirao po završetku karijere, izdvaja se jedan SRBIN!

Fudbal

SPISKALI MILIONE NA ŽENE, DROGU I ALKOHOL! Veliki broj sportista bankrotirao po završetku karijere, izdvaja se jedan SRBIN!

Podeli vest

Poznati sportisti uglavnom su dobar uzor za decu, ali ima i onih koji su pravi primer kako se ne treba ponašati kada se dođe do novca! Broj proslavljenih asova koji su bankrotirali raste iz godine u godinu, a poslednji u nizu je američki košarkaš Delonte Vest, čiji su nedavni video-snimci šokirali svetsku javnost

Međutim, postoje i gori slučajevi od njegovog. Ogromno bogatstvo po završetku uspešne karijere spiskali su bokseri, košarkaši, teniseri, fudbaleri, atletičari, a Informer je izdvojio najupečatljivije primere potpune finansijske propasti.

TEK JE STIGAO A VEĆ JE NALJUTIO "GROBARE"! Navijači Partizana optužili Zvezdino pojačanje da je LAŽOV!

Zna se šta je bitno

Najveći deo novca sam potrošio na piće, žene i brza kola. Ostatak sam proćerdao

Džordž Best, legendarni fudbaler

Majk Tajson, bokser

Legendarni američki bokser Majk Tajson (53) bez premca je kada je reč o prokockanom bogatstvu. Najmlađi svetski šampion u teškoj kategoriji proglasio je bankrot 2003, iako je tokom karijere zaradio 400 miliona dolara. Novac je trošio na žene, žurke, vile i automobile, a jednom je dao pola miliona dolara za nakit koji je kupio prijateljima. Ima osmoro dece iz tri braka, ležao je u zatvoru zbog nasilja, problema sa alkoholom i drogom, a dijagnostifikovan mu je i bipolarni poremećaj.

Foto: AP/Photo

Majk Tajson


Ivander Holifild, bokser

Nekadašnjem apsolutnom prvaku sveta, Ivanderu Holifildu (57) žene su došle glave. Iako je inkasirao oko 300 miliona dolara, bankrotirao je 2012. Skupo ga je koštalo izdržavanje jedanaestoro dece, a ženio se čak šest puta. Imao je neuspešne poslovne poduhvate, jedna od bivših supruga tužila ga je za neplaćanje alimentacije u visini od 550.000 dolara, a oduzeta mu je i kuća u Atlanti vredna deset miliona, koja je potom prodata na aukciji.

Foto: Twitter

Skoti Pipen sa Novakom Đokovićem


Alen Ajverson, košarkaš

Na terenu je Alen Ajverson (44) bio sjajan, ali u privatnom životu totalna suprotnost. Američki košarkaš ostao je bez zarađenih 200 miliona dolara zbog raskalašnog života i razvoda. Bivši plejmejker Filadelfije, Denvera, Detroita i Memfisa gubio je tužbe za nasilno ponašanje njegovog obezbeđenja, kao i za plaćanje alimentacije. Voleo je da troši novac na skupe automobile, garderobu i nakit, a tokom jednog suđenja izjavio je da nema više para ni da kupi čizburger.


Skoti Pipen, košarkaš

Slavni američki košarkaš Skoti Pipen (54) platio je ceh lošim poslovnim potezima. Bio je član one čuvene petorke Čikaga, igrao još za Hjuston i Portland u NBA ligi, što mu je donelo zaradu od 120 miliona dolara. Međutim, sve je potrošio na neuspešan biznis, a njegov finansijski savetnik je uhapšen zbog prevare i falsifikovanja dokumenata. Na kraju je nekada sjajno krilo imalo na računu minus od devet miliona, ali i dugove prema advokatima.

Foto: ap photo

Denis Rodman

Denis Rodman, košarkaš

Kontroverzni košarkaš Denis Rodman (58) došao je do prosjačkog štapa zbog problema sa drogom i alkoholom. Platio je mnogo kazni zbog vožnji u pijanom stanju, bio je hapšen zbog nasilja i krađe, a samo za alimentaciju za izdržavanje dece duguje više od 800.000 dolara. Nosio je dresove Detroita, San Antonija, Čikaga, LA Lejkersa i Dalasa, a od ugovora, sponzora, ali i uloga u filmovima zaradio je oko sto miliona dolara. Bavio se i rvanjem, a imao je i svoju TV emisiju.

Merion Džouns, atletičarka

Američka atletičarka Merion Džouns (44) tri puta je bila olimpijska šampionka, ali njena karijera je propala kada je otkriveno da je koristila steroide. Sjajnoj sprinterki i skakačici udalj oduzete su sve medalje i nagrade zbog dopinga, a priznala je da je falsifikovala i čekove. Zarađivala je 80.000 dolara po trci, ali i milione od sponzora. Bankrotirala je, završila u zatvoru, a zbog neplaćanja poreza oduzeta je i kuća njene majke.

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker


Boris Beker, teniser

Osvajač šest grend slem titula, Boris Beker (52) bankrotirao je u junu 2017. Skupi razvodi, pogrešni poslovni potezi i život na visokoj nozi doveli su slavnog nemačkog tenisera do teške situacije. Nije vratio kredit od 4,1 miliona dolara, bivši partner ga je tužio za dug od 41 miliona, a utajio je i porez u visini od dva miliona. Razvod od supruge Barbare Feltus zbog preljube koštao ga je oko 20 miliona, a morao je da izdvoji novac i za Ruskinju Anđelu Ermakovu, sa kojom ima vanbračnu ćerku.

Džordž Best, fudbaler

Proslavljeni fudbaler Džordž Best bio je zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, pisao je istoriju u dresu Mančester junajteda, zaradio oko sto miliona dolara i sve potrošio. Po završetku karijere postao je alkoholičar, a ležao je u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju i napada na policajca. Gubitak bogatstva opisao je rečima: "Novac sam trošio na piće, žene i brza kola. Ostatak sam proćerdao".

Foto: Beta

Saša Ćurčić

SRPSKI REKORDER - Saša Ćurčić, fudbaler

Među poznatim sportistima koji su bankrotirali mesto je našao i srpski fudbaler Saša Ćurčić (47). Kada je iz Partizana otišao na Ostrvo, gde je igrao za Bolton, Aston Vilu i Kristal palas, počelo je i njegovo rasipanje novca. Potrošio je oko šest miliona evra na raskalašne žurke, druženje sa manekenkama i kremom svetskog džet-seta. Po završetku karijere vratio se u rodni Besni Fok, pobedio je u rijalitiju "Veliki brat", a sada se bavi trenerskim poslom.

Bonus video:

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17