• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2020

14:59

SMRT BRATA NISAM PREBOLEO, BILI SMO SIROMAŠNI, ALI ČASNI! Miroslav Đukić otvorio dušu, pričao o teškom životu i porodičnoj tragediji!

Fudbal

SMRT BRATA NISAM PREBOLEO, BILI SMO SIROMAŠNI, ALI ČASNI! Miroslav Đukić otvorio dušu, pričao o teškom životu i porodičnoj tragediji!

Podeli vest

Bivši trener Partizana Miroslav Đukić otvorio je dušu, otkrio kako se u mladosti borio protiv nemaštine učeći od oca da u toj borbi nikad ne izgubi čast

Težak život uzrokovao je i porodičnu tragediju.

- Izgubio sam rođenog brata kad sam imao 18 godina. Bio je traktorista, ubila ga je eksplozija gume koja se dogodila prilikom njenog naduvavanja s kompresorom. To je bila tragedija - ispričao je Đukić španskim medijima.

Đukić je iz šabačke Mačve prešao u Rad 1988. godine, da bi posle dve sezone na Banjici zaslužio poziv Deportiva iz La Korunje. Pre blistavih fudbalskih trenutaka u Primeri mislio je da će mu zemljoradnja biti glavno zanimanje.

EVO ŠTA NAS SVE ČEKA U NASTAVKU ŠAMPIONATA SRBIJE! Sadik hoće titulu, a Kaluđerović presto!

VEČITI RIVALI PONOVO ĆE ODLUČIVATI O NAJVAŽNIJEM TROFEJU U SRBIJI! Borjan: Dobićemo svakog! Sadik: Možemo do titule

- Moja porodica je skromno živela. Svi smo pomagali našem domaćinstvu. Bili smo siromašni, ali uvek časni i iskreni. Život nas je naučio da se borimo, budemo ponizni i marljivi. Fudbal mi je doneo novac i slavu, ali svoju stvarnost nikad nisam zaboravio. Tako sam vaspitavao i svoju decu - rekao je on.

Priznao je iskusni stručnjak da je imao problema da od oca dobije dozvolu za bavljenje fudbalom.

- Za mog oca fudbal je bio zabava za nedelju, nikako profesija. Bio sam igrač na ulici, zaposlen kao vozač buldožera. Jednog dana sam došao do njega i rekao mu da napuštam sve zbog fudbala. Ne možete zamisliti tu ljutnju. Skoro me je izbacio iz kuće.

Neke principe očevog vaspitanja primenio je i Đukić u odgajanju svojih sinova.

- Sledio sam primer. U mojoj kući su postojala pravila i ponavljao sam ih sinovima. Rekao sam im da dok su kod mene nema ništa od pušenja, alkohola, bušenja po telu, tetovaža i sličnih stvari. Nije smelo ništa od toga i oni su se toga pridržavali.

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija