• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2020

14:19

GAZDA NAPOLIJA BESAN KAO RIS: Hoćemo čelendž kao u tenisu ili ćemo tužiti sudije!

Fudbal

GAZDA NAPOLIJA BESAN KAO RIS: Hoćemo čelendž kao u tenisu ili ćemo tužiti sudije!

Podeli vest

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis podržava ideju da se u fudbalu uvede "čelendž" sličan tenisu gde bi treneri, a ne samo sudije u VAR sobi, mogli da traže da se neke sporne situacije provere

Ukoliko od ovoga ne bude ništa  čelnik Napolitanaca preti da će u budućnosti tuži sudije i Fudbalski Savez Italije (FIGC) za naknadu štete.

- Zvaničnik koji ne želi da pogleda VAR čini sportski zločin - tvrdi De Laurentis, prenosi Korijere delo Sport.

Na fudbalskim terenima u Italiji brojne su kontroverzne odluke poslednjih nedelja, zbog kojih se sve glasnije predlaže uvođenje dodatnog VAR-a po ugledu na tenis, gde bi trenerima bilo dozvoljeno da traže ograničene provere spornih situacija.

MUK U NAPULJU! Lapadula se igrao i utišao "San Paolo" (VIDEO)

(FOTO) KO*ILE JEDNO, SVAŠTA SI PRIČAO, A ONDA SI SKINUO GAĆE! Navijači Napolija priredili doček Sariju!



- Mislim da bi bila dovoljna dva čelendža po utakmici, po jedan u svakom poluvremenu. Treneri bi trebalo da imaju pravo da traže proveru sumnjivih situacija i takođe da mogu da stanu pred monitor sa sudijom kako bi dobili jasno objašnjenje donesene odluke - kaže De Laurentis.

Napoli je bio žrtva kontroverzne situacije tokom poslednjeg neočekivanog poraza od Lećea 3:2 na stadionu San Paolo, kad je sudija pokazao Arkadijušu Miliku žuti karton za simuliranje, a zatim odbio da ponovo pogleda tu situaciju uprkos sugestiji iz VAR sobe. Na snimku se videlo da je kontakt postojao.

- Smatram da je obaveza sudije da pogleda VAR ako mu se sugeriše. Ovako ispada kao neobavezna sugestija. S druge strane, ako sudija zbog nesposobnosti ili bahatosti ne koristi VAR, onda čini sportski zločin jer na taj način skrnavi rezultat - objašnjava prvi čovek Napolija.

Zbog svega toga čelnik Napolija predlaže da se u budućnosti sudije ili ljudi koji vode takmičenje tuže za naknadu štete.

- Smatram da bi to bilo fer. Zašto ne? Princip 'plaćate za greške' pomaže svim demokratskim procesima i fudbal tu ne bi trebalo da se razlikuje. Ako se u nekom sudskom procesu donese pogrešnu odluku, sudija može biti pozvan da nadoknadi štetu. Zašto i u slučaju fudbalskih arbitara ne bi važilo isto pravilo?

 

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija