• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

21.02.2020

08:00

KONAČNO JE PROGOVORIO O SVEMU! Mesi rešio da stavi tačku na glasine koje ga godinama prate!

Fudbal

KONAČNO JE PROGOVORIO O SVEMU! Mesi rešio da stavi tačku na glasine koje ga godinama prate!

Podeli vest

Smeta mi što se stalno priča o tome da ja smenjujem i postavljam trenere, da dovodim igrače u Barselonu, a istina je da nemam moć da donosim takve odluke, poručuje Lionel Mesi (32), kapiten Katalonaca

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena tvrdi da ni on, ni njegovi saigrači nisu uticali na to da prethodni trener Ernesto Valverde dobije otkaz i da je zbog toga žestoko reagovao na optužbe tehničkog direktora Erika Abidala!

Argentinski as se u intervjuu za "Mundo deportivo" osvrnuo i na saznanja španskih medija da su čelnici kluba angažovali botove koji su imali zadatak da na Fejsbuku kritikuju Đerara Pikea i njega. Pike i Mesi su se, navodno, našli na meti jer se zalažu za promenu rukovodstva kluba na izborima 2021. Mesi otkriva da mu je predsednik Đozep Bartomeu obećao da će mu dostaviti dokaze koji će potvrditi da to nije istina.

Branio svlačionicu

U poslednja tri meseca mnogo je "prljavog veša" izašlo iz tabora Barselone u javnost. Svima je jasno da atmosfera na "Nou kampu" nije idealna, a sjajni napadač objašnjava da je zato morao da odbrani svlačionicu.

- Ne znam šta se dogodilo u Abidalovoj glavi i zašto je rekao da je ekipa minirala Valverdea. Optužio je svlačionicu, sve igrače. Suluda je priča da smo mi hteli promenu trenera, zasmetalo mi je to. I sve ono da izgovori čovek iz kluba, a u stvari on je taj koji treba da donosi odluke i ima određenu odgovornost. Zato sam mu javno odgovorio. Tražio sam mu da odmah iznese imena i da kaže ko je to uticao da Ernesto dobije otkaz - naglašava Mesi.

BARSU NIKO NIKADA NIJE OVAKO IZVREĐAO! To je klub klovnova i bez stila!

Kapiten aktuelnog španskog šampiona se potom osvrnuo na to što mnogi misle da on odlučuje o svemu, kako u Barseloni tako i u nacionalnom timu Argentine.

- Previše se priča kako ja smenjujem i postavljam trenere, dovodim igrače u klub, komandujem... Kao da ja imam moć da donosim takve odluke, a to nije tačno. Isto mi se dešava i u reprezentaciji. Govore da ja biram ko će da bude pozvan, da imenujem selektore, kako igraju moji prijatelji... Ne znam zašto je to tako. Možda zbog toga što sam toliko dugo u istom klubu i što u kontinuitetu igram za državni tim. Poznajem mnogo ljudi, osećam se kao kod kuće. A pokazalo se više puta da čelnici Barse i ja imamo različita mišljenja. Često su se stvari u klubu radile suprotno od onoga kako bih ja voleo - jasan je Mesi.

Foto: reuters

Ne želim da idem

Kada je reč o aferi "botovi", fantastični golgeter priznaje da ga je sve to iznenadilo, ali da očekuje rasplet cele situacije.

- Nisam ni bio u Barseloni kada se sve dešavalo, bio sam na putu. Kad sam se vratio, shvatio sam o čemu se radi. Čudno je sve to. Predsednik Bartomeu nam je na sastanku rekao isto što i u javnosti. Obećao je da će dostaviti dokaze da to nije radio. Moraćemo da čekamo, da vidimo da li je istina ili ne - kaže Mesi.

Leo ne krije da je dosad imao nekoliko prilika da napusti Kataloniju, ali da nije želeo da ode.

- Bilo je zainteresovanih strana, mogao sam dosad mnogo puta da promenim sredinu. Međutim, nijednog momenta mi to nije palo na pamet. Ni sada nije drugačije. Moja ideja je da ostanem sve dok me klub i navijači žele. Hoću da budem u klubu u kojem su dobri ljudi. U klubu koji ima pobedničke planove i kvalitetan tim koji je u stanju da se bori za trofeje. Voleo bih da osvojim makar još jednu Ligu šampiona sa Barsom - zaključuje Mesi.

Voleo bih da se Nejmar vrati

Četiri godine su Leo Mesi i Nejmar bili saigrači, osvojili su zajedno osam trofeja, pa kapiten ne krije da bi voleo da se Brazilac vrati u katalonski klub.

- On je jedan od najboljih svetskih igrača i naravno da bih voleo da se vrati. Bio je srećan dok je igrao u Barseloni, zabavljao se dobro na terenu i van njega. Normalno je što su neki ljudi još ljuti, to je zbog načina na koji je prešao u PSŽ. Pokušali smo da ga ubedimo na to ne čini. I on želi da se vrati, pokajao se što je otišao - kaže Argentinac.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija