• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

27.02.2020

08:59

STENA, MONSTRUM, PROFESOR....Evropa se poklonila Maksimoviću, Mesi će zbog njega imati noćne more!

Fudbal

STENA, MONSTRUM, PROFESOR....Evropa se poklonila Maksimoviću, Mesi će zbog njega imati noćne more!

Podeli vest

Navijači Napolija oduševljeni kako je Nikola Maksimović čuvao jednog od najboljih fudbalera sveta i nazivaju ga profesorom, monstrumom i stenom * Srpski štoper širom Evrope među najbolje ocenjenim igračima utakmice

Srpski reprezentativac Nikola Maksimović oduševio je navijače Napolija u remiju protiv Barselone (1:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona!

Trener ga opravdao

Krivac za gol Barselone je Mario Rui jer nije napravio ofsajd. Maksimović samo nije stigao da na vreme pokrije nebranjeni prostor
Đenaro Gatuzo, trener Napolija

 

Štopera su hvalili novinari širom Evrope, ali i navijači, koji su na društvenim mrežama doslovce pisali da je Maksimović pojeo Mesija i da je odigrao monstruozno.

Kao rajsferšlus

Jedan od najcenjenijih sportskih listova u Evropi "Gazeta delo sport" najvišu ocenu 7,5 dao je strelcu vodećeg gola za Napoli Drisu Mertensu. Odličnih 6,5 dobila su oba štopera italijanskog tima, Kostas Manolas i Maksimović.

Maksimović je bio veoma pouzdan u defanzivni, a krajem prvog poluvremena imao je priliku da udvostruči prednost. U nastavku utakmice je odlično čuvao Mesija i uspešno ga zatvorio nekoliko puta - piše u "Gazeti".

Slikovit komentar imao je konkurentski list "Korijere delo sport":

Maksimović je rajsferšlus u odbrani Napolija, a Manolas zid!

Francuski "Lekip" je takođe u redovima italijanskog kluba najbolje ocenio Mertensa, i to sedmicom, a onda štoperski tandem Manolas-Maksimović šesticom.

17 MILIONA EVRA

VREDI NIKOLA MAKSIMOVIĆ PREMA "TRANSFERMARKTU"

Rigorozni španski "Sport" šesticom je nagradio grčkog defanzivca, dok je srpskom štoperu dao peticu. Da je, ipak, reč o visokoj oceni, govori i to što su u Barseloni trojke dobili Rakitić i Žunior, četvorke De Jong i Umtiti, a šesticu Mesi.

Izveštač Eurosporta imao je samo reči hvale za Maksimovića, uz ocenu 6,5:

Odigrao je bez straha, iako je morao da čuva i Grizmana i Mesija. U drugom poluvremenu je imao više poteškoća.

Maksimoviću će, verovatno, najviše prijati komentari navijača, i to oba kluba, zato što su ga i jedni i drugi hvalili.

Kakva partija Maksimovića... Zaslužio je aplauze jer je uradio nemoguće - poručio je izvesni Najdžel, čiji je profil na Tviteru "El Barselonijan".

MARADONA PECNUO MESIJA: Voleo bih da igra za Napoli, ali nikad ne bi bio kao ja!

OZBILJNO POTKAČIO RIVALA! Gatuzo: Barselona je mogla da igra celu noć i da ne postigne gol!



Napolijev fan pod nadimkom "Tore Napoli" smatra da je Srbin bio najbolji akter utakmice.

12 UTAKMICA

PROPUSTIO JE MAKSIMOVIĆ OVE SEZONE ZBOG DVE POVREDE, KOJE JE ZARADIO KRAJEM SEPTEMBRA, PA POČETKOM DECEMBRA

- Ko je očekivao ovakvu partiju od Maksimovića, i to protiv brzih napadača kao što su Grizman i Mesi? Stena u odbrani! Neprelazan - piše u komentaru.

Poznati novinar Džerad Peters takođe nije imao dilemu ko je obeležio meč na stadionu "San Paolo".

- Maksimović fantastično čuva Mesija!

Nikola je na svom Instagram profilu objavio fotografiju duela upravo sa Mesijem, a ispod nje su se nizale pohvale da je "najveći", da je profesor fudbala, kao i da je pružio monstruoznu partiju. Naravno, više njih je apostrofiralo da je "pojeo Argentinca" ili da ga je stavio u džep.

Foto: reuters

Nikola Maksimović i Lionel Mesi



Činjenica je da nekadašnji defanzivac Crvene zvezde snosi deo odgovornosti za izjednačujući gol Antoana Grizmana. Međutim, trener Napolija Đenaro Gatuzo smatra da je levi bek Mario Rui morao da čuva leđa srpskom štoperu prilikom Barsinog napada u 57. minutu.

ZASLUŽIO JE APLAUZE! Naš reprezentativac je uradio nešto nemoguće, POJEO JE svemogućeg Mesija!

ALARM NA NOU KAMPU! Šta je s Mesijem? Ovo mu se nije desilo ŠEST godina!



- Greška kod izjednačujućeg gola bila je u tome što je Mario Rui ostao iza linije ofsajda. Maksimović jeste trebalo da bude tamo, ali on nije stigao na vreme i ostao je nebranjeni prostor - rekao je Gatuzo.


Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija