• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Nedeljković

28.02.2020

09:37

(VIDEO) DEJAN STANKOVIĆ I SAVO MILOŠEVIĆ U INFORMERU! Na derbiju ćemo biti LJUTI NEPRIJATELJI! IMA DA PUCA SA SVIH STRANA!

Fudbal

(VIDEO) DEJAN STANKOVIĆ I SAVO MILOŠEVIĆ U INFORMERU! Na derbiju ćemo biti LJUTI NEPRIJATELJI! IMA DA PUCA SA SVIH STRANA!

Podeli vest

Veliki smo prijatelji, ali otkako smo se prvi put sastali kao klinci na terenu iza Vojne gimnazije, nismo se štedeli, nećemo ni u nedelju na derbiju, poručuju Stanković i Milošević

Veliki smo prijatelji, ali tokom derbija nećemo se poznavati, sve ima da puca od borbe, poručuju treneri Crvene zvezde i Partizana Dejan Stanković (41) i Savo Milošević (46)! Najtrofejniji srpski klubovi sastaće se u nedelju (18.00, O2 i Arena sport 1) u okviru 24. kola Superlige, a Stanković i Milošević su tim povodom posetili redakciju Informera i otkrili šta očekuju od 162. večitog derbija.

Obećanje

Znam Dekija, on je uvek bio malo nervozniji. Evo, ja obećavam da ću biti malo mirniji
Savo Milošević, trener Partizana


Stankoviću će to biti prvi derbi u trenerskoj karijeri, dok je Milošević već tri puta vodio crno-bele u najvažnijoj utakmici našeg fudbala. Savo je ostvario skor od dve pobede i jednog poraza.

Imaće razumevanja

Stanković i Milošević se kao igrači nikad nisu sastali u večitom derbiju, jer je nekadašnji napadač Partizana otišao u inostranstvo taman kad je Dejan ušao u prvi tim Zvezde. Ipak, to ne znači da nisu imali duela pre toga.

Anketa

 

(VIDEO) DEKI I SAVO U POSETI INFORMERU! Veliki prijatelji oči u oči u najvećoj utakmici SRPSKOG FUDBALA!

ALARM NA "MARAKANI"! Neočekivan problem pred večiti derbi, MORAO JE DA NAPUSTI TRENING!

Foto: informer

 

 

 

Stanković: Učim da kontrolišem emocije

Umem ozbiljno da planem, tako da učim da kontrolišem emocije, ističe Dejan Stanković.

- Videlo se u Inđiji da znam da planem. To ponašanje van terena je iskustvo koje tek treba da steknem. Uživim se i kao trener, ali ja volim Zvezdu, navijam i onda kad se sve pomeša... Biće na derbiju sve u fer pleju. Obećavam da ću biti na nivou. Možda jesam malo bio energičniji. Malo se kod mene meša i igrač i trener i navijač. Ja nisam nekad mogao sebe da prepoznam ni kad sam igrao. Jednostavno ne volim da gubim. Kontrola emocija dolazi sa iskustvom. I ako pogrešim nešto, nije namerno - objašnjava Stanković.

- U derbiju ima da puca sa svih strana. Tako je bilo i prvi put kad smo igrali jedan protiv drugog pre skoro 30 godina. Bila je to prijateljska utakmica, kadetska reprezentacija protiv omladinske na terenu kod Vojne gimnazije. Deki je čuvao mene, tako se namestilo. Igrali smo tako da su nas posle utakmice pitali jesmo li u svađi. U nedelju se tokom utakmice svakako nećemo poznavati, ali evo, ja obećavam da ću biti malo mirniji. Mnogo dobro znam Dekija, on je uvek bio malo nervozniji. Znam da može da plane, pa ću imati razumevanja - našalio se trener Partizana.

Stanković je i ranije govorio da za vreme utakmice ne poznaje ni rođenog brata, a tokom meča sa Inđijom (1:1) navijači su imali prilike da vide koliko ume da bude nervozan kad gubi.

- Naravno da se nas dvojica nećemo poznavati dok bude trajao derbi, svako će gledati da uradi najbolje što može za svoj tim, klub, navijače. Pokušaću sve da uradim. Ali kad se završi derbi, mi smo prijatelji. Meni je sad sve "prvo". Prvo predstavljanje, prva konferencija, pa debi, pa prva utakmica na "Marakani". Hajde da prođe i taj prvi derbi. Derbi mnogo znači našim navijačima, klubu, igračima i na kraju tek dolazim ja. Verujem u svoje momke i preponosan sam na njih - objašnjava Stanković.

Foto: informer

 



Milošević je za Partizan igrao baš početkom devedesetih, kad je cela država bila u haosu. Stanković je malo mlađi, pa je u to vreme uglavnom skupljao lopte oko terena za vreme derbija, ali obojica se prisećaju teških vremena.

Milošević: Neki neće spavati

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević peckao je Dejana Stankovića da neće moći da spava pred derbi od nervoze.

- Neki neće spavati. Šalim se malo, mi smo prijatelji, pa moram da ga zezam. Uostalom, ako ga neko razume, ja ga razumem. I ja sam nedavno sve to prolazio - rekao je Savo.

 


- Bilo je teško vreme, haos u državi zbog sankcija, ratova. Imali smo embargo, nismo mogli da igramo ni Evropu. Sve se svodilo na derbi, pa su tenzije među igračima bile žestoke. Napravili smo neprijatelje jedni od drugih, jer nismo imali međunarodne utakmice. Verovatno smo bili isfrustrirani. Generalno se osećala tenzija među narodom, pa se prenela i na teren i na igrače. Dolazilo je i do tuča. U jednom derbiju sam se ozbiljno zakačio sa Dejanom Stefanovićem, s kojim sam kasnije postao kućni prijatelj - prisetio se Savo.

Plakao kao kiša

Stanković je lakše taj deo podneo, ali se prisetio i zbog čega nikad nije voleo da izvodi jedanaesterce.

- Ja sam u to vreme bio klinac, gledao pored terena, skupljao lopte. Gledao sam, nisam na svu sreću učestvovao. Mada, sećam se da smo tada igrali TV Ligu šampiona jer zbog sankcija nismo imali inostrane protivnike. Jednom sam tako igrao protiv Partizana i promašio penal. Nisu mogli da me smire, plakao sam kao kiša. Od tada se nisam više hvatao za penale, jer sam to mnogo teško podneo. Eto, kakvo je bilo rivalstvo Zvezda - Partizan - zaključio je Stanković.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17