• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

29.02.2020

13:01

ZA DERBI TREBA IMATI MU*A! Igrači Zvezde i Partizana znaju recept za pobedu!

Fudbal

ZA DERBI TREBA IMATI MU*A! Igrači Zvezde i Partizana znaju recept za pobedu!

Podeli vest

Morate da imate mu*a ako mislite da pobedite u večitom derbiju, poručuju fudbaleri Zvezde i Partizana pred 162. večiti derbi! Crveno-beli će u nedelju (18.00) dočekati najvećeg rivala u meču 24. kola Superlige, a vezista crno-belih Saša Zdjelar i štoper Zvezde Miloš Degenek kažu da će trijumfovati onaj ko bude hrabriji

Partizan trenutno zaostaje 11 bodova za Zvezdom i pobeda mu je neophodna kako bi ostao u trci za titulu. Do kraja sezone biće odigran još jedan derbi pored ovog u nedelju, a ekipa iz Humske može da se nada nečemu samo ako trijumfuje u oba.

Ima motiv više

Crno-beli su i te kako svesni toga, što potvrđuje i Saša Zdjelar.

- Trener Milošević nam je nekoliko puta rekao: "Morate da imate onu stvar da biste igrali kako treba." To je jednostavno tako. Izađeš na teren, pun stadion, vri na sve strane... Mene taj adrenalin pokreće i mislim da sam neke derbije možda i bolje odigrao na stadionu Crvene zvezde. Tako je od detinjstva, kad izađem u tunel na njihovom stadionu, znam da su svi oni iza mene na tribinama protiv mene. To je za mene motiv više. Takav mi je karakter, način na koji igram fudbal i ophodim se prema životu. Uvek želim da pokažem ko sam i šta sam - kaže Zdjelar.

Slično razmišlja i Sadik, koji još čeka na gol u derbiju.

- Mi ćemo kao i uvek pokušati da budemo najbolji što možemo, a sve ostalo ćemo videti u nedelju. Mi smo tim, važno je da dobro igramo. Ko god da postigne gol, biće kao da je svako od nas ponaosob bio strelac, tako da mi nije od presudnog značaja da zatresem mrežu. U narednih 48 časova bavićemo se detaljnijom analizom Zvezde. Budući da sam živeo u Italiji, upoznat sam sa tim ko je njihov novi trener Dejan Stanković i kakvu je igračku karijeru imao. Ipak, ovo je derbi, neizvesna utakmica koja unosi posebnu energiju i rezultat je uvek neizvestan - ističe Sadik.

PROPAO TRANSFER! Terzić otkrio kako je koronavirus pokvario planove Zvezdi!

U taboru Crvene zvezde takođe sa nestrpljenjem iščekuju duel sa Partizanom. Miloš Degenek ističe da se nikoga ne plaši.

- Čuvaću na derbiju Sadika, čuvao sam i mnogo bolje napadače od njega, tako da nemam strah. Neka se on plaši jer dolazi na "Marakanu" - naglašava Degenek.

Mnogo su ih hvalili

Australijski reprezentativac uveren je da Zvezda ima bolji tim, bez obzira na to što je opšti utisak da je Partizan u prvom delu sezone izgledao uverljivije u Evropi.

- Mnogo su hvalili Partizan kako igra evropski fudbal, kako radi ovo ili ono. Svaka im čast, ali u onoj njihovoj grupi Lige Evrope nisu uspeli da prođu dalje, tako da ne znam koliko im stvarno znači što su igrali lep fudbal. Mi smo u prethodnim derbijima podbacili, a u takvim utakmicama pobeđuje onaj ko ima bolji dan. Ne mora obavezno da znači da je pobednik bolji od poraženog - objašnjava Degenek.

Pred utakmicu će biti uručen poklon desnom beku Crvene zvezde Marku Gobeljiću, pošto će ovo biti njegov jubilarni, 100. meč za crveno-bele. On ističe da će se potruditi da jubilej uveliča pogotkom.

- Trudiću se da dođem u situaciju da asistiram ili čak da šutiram ka golu. Ali i da se ne desi to, bitno mi je da pobedimo. Neka bude 1:0, neka Ben da gol - zaključio je Gobeljić.

Anketa

Boaći spreman

Napadač Ričmond Boaći biće spreman za derbi, pošto se u četvrtak vratio treninzima nakon povrede zadnje lože. Vrlo je moguće da će zaigrati već od prvog minuta. Interesantno je da je reprezentativac Gane do sada odigrao osam derbija, a da nema nijednu pobedu. Pet puta je odigrao nerešeno, dok je tri puta izgubio. Ipak, crno-belima je dao tri gola, uz jednu asistenciju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija