• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2020

20:54

EKSPERT ZA SUĐENJE PORUČIO: Da imamo VAR, bio bi penal za Partizan na 162. večitom derbiju!

Fudbal

EKSPERT ZA SUĐENJE PORUČIO: Da imamo VAR, bio bi penal za Partizan na 162. večitom derbiju!

Podeli vest

Sudijski ekspert Raka Đurović nakon odigranog 162. večitog derbija komentarisao je suđenje arbitra Lazara Lukića kome ništa nije uzeo za zlo, ali je istakao da bi jedna situacija, da u Srbiji postoji VAR, bila okarakterisana kao jedanaesterac za Partizan

Đurović je mislio na trenutak kada lopta pogađa u ruku Marka Gobeljića nakon duela sa Takumom Asanom.

KAD SE SAMO SETIM MALTE I CRVENOG KARTONA NA DEBIJU! Ljubimac "delija" proslavio veliki jubilej!

– Upravo je to situacija za koju reaguju u VAR sobi. Mi još nemamo taj sistem, tako da je to prošlo neopaženo, ali u “ligama petice” bi za to Partizanu bio suđen jedanaesterac. Odbrambeni igrač je odgurnuo napadača, nije to bilo sa puno intenziteta i bilo bi mučno da je za to dosuđen faul. Međutim, zbog toga je Asano izgubio kontrolu nad loptom i od njega se ona odbila na ruku. Gobeljić se tu nepropisno gradio i lopta ga je pogodila u ruku. Verovatno bi za to VAR prekinuo igru - rekao je Đurović za Maxbetsport.

Foto: Starsportphoto

Pored toga, nije se proslavio kod dodeljivanja žutih kartona.

– Na početku utakmice je bilo situacija gde je Lukić trebalo da pokaže žuti karton, ali nije. Tu su bila neka dva grublja faula Ričmonda Boaćija, jedan mladog Petrovića. Onda je odjednom promenio kriterijum i počeo da pokazuje žute kartone za svaki faul. Stani, nemoj da žuriš ako ne možeš da održiš taj kriterijum do kraja utakmice. Pošto on nije hteo da isključuje igrače, posle je ponovo puštao grublje faulove da prođu bez sankcija. Igrači su to znali, videli su. Siguran sam da ne bi Dušan Jovančić pravio onakve faulove sa žutim kartonom, da je mislio da će Lukić da ga isključi. Osnovno sudijsko pravilo je da nivo kriterijuma mora da bude isti za obe strane tokom čitave utakmice. Čini mi se da Lukić nije uspeo u tome u nedelj - zaključio je Đurović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alekmaric93

pre 4 godine

hahahahahhahahahhahahahaha ekspert a u slobodno vreme komicar

Neutralni

pre 4 godine

A da ne navijas malo za partizan? Pa ti je malo krivo?

Bane

pre 4 godine

Partizan treba da počinje utakmice izvodjenjem penala.

laki

pre 4 godine

Rako, nepreteruj. I bez VAR-a se videlo da pola penala za Partizan, nije postojalo a sa V A R-om i druga polovina bi bila poništena. Budi malo realan. Bio si sudija i trebalo bi da imaš nepristrasan stav.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija