• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

05.03.2020

19:10

NIKOGA SE NE PLAŠIMO! Naši reprezentativi puni samopouzdanja nakon žreba Lige nacija!

Fudbal

NIKOGA SE NE PLAŠIMO! Naši reprezentativi puni samopouzdanja nakon žreba Lige nacija!

Podeli vest

Atraktivni i jaki rivali u Ligi nacija daju nam mogućnost da napredujemo i da imamo pune tribine na utakmicama kod kuće, poručuju srpski reprezentativci Nemanja Maksimović i Uroš Spajić! Oni se raduju što će na jesen u novom izdanju Lige nacija igrati protiv Rusije, Turske i Mađarske u diviziji B i poručuju da nemaju razloga za strah

"Orlovi" će se boriti za osvajanje prvog mesta u grupi 3, ali i za što bolji plasman na ukupnoj rang-listi novoformiranog takmičenja. Visok plasman bi u teoriji mogao da donese prolazak u baraž za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ako Srbija ne bude uspela da se kroz redovne kvalifikacije izbori za Mundijal.

IMA VREMENA ZA RUSIJU, TURSKU I MAĐARSKU! Tumbakoviću u glavi samo Norveška!

Duel s braćom

Verujem da će protiv Rusije u Beogradu ambijent biti predivan, pogotovo ako se prethodno plasiramo na EPNemanja Maksimović

Komšije nisu naivne

Mađare nekako zapostavljamo u priči, a oni su takođe veoma opasni
Uroš Spajić

Norvežani u mislima

Vezni igrač Hetafea Nemanja Maksimović kaže da ga nimalo nije zabrinulo što je Srbija zapala u "grupu smrti".

- Sviđaju mi se rivali, ništa ne bih menjao, čak i da mogu. Dobili smo atraktivne protivnike čiji će dolazak u Beograd napuniti tribine, a ujedno je reč o kvalitetnim timovima. Biće to prava prilika da se dokažemo i lično uvek biram jače i zvučnije timove. Naše misli su sad okrenute samo baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, odnosno pobedi u Norveškoj 26. marta. Verujem da će biti predivan ambijent u Srbiji ako odemo na EP, a onda malo posle toga u goste nam dođe Rusija na startu Lige nacija - ističe Maksimović.

Foto: AP PHOTO

Mađarska će biti autsajder u grupi, a Rusija favorit, dok će Turska i Srbija imati približno jednake šanse da se domognu prve pozicije.

- Jasno je da ćemo imati veoma teška gostovanja. Rusi su napravili ogroman iskorak plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje su orgnizovali pre dve godine. Pritom su nama tradicionalno neugodan rival i na domaćem terenu su favoriti maltene protiv svakog protivnika. Turska je takođe pred svojom fanatičnom publikom posebno jaka. Osim toga oni su u poslednje vreme počeli da se dižu i da beleže sve bolje rezultate, nedavno su pobedili Francusku kod kuće, a i otišli su direktno na EP - naglašava Maksimović.

Štoper ruskog Krasnodara Uroš Spajić kaže da su "baćuške" srećne što će do kraja godine čak tri puta igrati protiv Srbije. Prvo će se sastati 6. juna u Moskvi u prijateljskoj utakmici, a onda još dva puta u Ligi nacija.

Foto: starsport

- Naša grupa je veoma interesantna i radujem se susretima s Rusima. Oni su takođe zadovoljni, baš smo na poslednjem treningu komentarisali predstojeće duele. Mađare nekako zapostavljamo u priči, a oni su takođe veoma opasni. Turci idu na EP, Rusi su favoriti u grupi. Biće to utakmice u kojima možemo samo da napredujemo u svakom smislu - kaže Spajić.

Može i van Beograda

Poznati su raspored i termini utakmica, ali ne i gradovi u kojima će biti odigrane utakmice. Spajić ne bi imao ništa protiv da neki od mečeva Lige nacija budu odigrani i van Beograda.

- Što da ne... Svaki put kad smo igrali van Beograda bila je lepa atmosfera. Međutim, nije presudno gde se igra, samo da bude što više ljudi na stadionu, da budu pune tribine - dodaje Spajić.
 

Tumbaković: Veoma važno takmičenje

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković smatra da je Liga nacija već posle prvog izdanja opravdala velika očekivanja čelnika UEFA koji su osmislili takmičenje.

- Apsolutno je opravdano formiranje Lige nacija. Nama će biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Interesantno je da Srbija, od 2006. godine i osamostaljenja, nije bila u grupi za neko veliko takmičenje sa Rusijom, Turskom ili Mađarskom. Ovo će biti lepa prilika da se izmerimo - kaže Tumbaković.

ŠTA MISLE RIVALI

Stanislav Čerčesov, selektor Rusije:

- Žreb je takav kakav je, nismo mogli da biramo. PRotiv Turske smo igrali često u poslednje vreme, baš u prethodnoj Ligi nacija. Protiv Mađara smo takođe igrali skoro, pre nekoliko godina, uoči Kupa konfederacija, ali se njihov stil igre od tada mnogo promenio. Protiv Srbije bi uskoro trebalo da igramo prijateljsku utakmicu i tad ćemo pokupiti najznačajnije informacije o njima.

Šenol Guneš, selektor Turske:

- Zadovoljan sam žrebom, svi naši rivali imaju fudbalsku kulturu i bogatu istoriju. Mi smo na putu ka vrhu evropskog fudbala, igramo sve bolje i imamo jasne ciljeve. Prvo želimo da se u što boljem svetlu pokažemo na Evropskom prvenstvu ove godine, a onda da budemo lideri Lige nacija. Verujem da možemo da osvojimo prvo mesto u grupi. Posle toga, osnovni cilj biće nam da se direktno plasiramo na Svetsko prvenstvo u Katar 2022, ali želimo da se plasiramo među top 10 reprezentacija na FIFA rang-listi.

Marko Rosi, selektor Mađarske:

- Nisam mogao da zamislim jaču grupu. Pogledajte samo da smo iz trećeg šešira izvukli najjačeg mogućeg rivala Tursku, a pritom su tu Srbija i Rusija. Te tri selekcije će biti favoriti u grupi, a na nama je da u utakmicama protiv takvih timova rastemo, da jačamo i da pokušamo da ostanemo u diviziji B.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija