• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2020

18:25

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI! UEFA ima REŠENJE za Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo, a tu je i 300 miliona evra!

Fudbal

OVO SE MNOGIMA NEĆE SVIDETI! UEFA ima REŠENJE za Ligu šampiona i Evropsko prvenstvo, a tu je i 300 miliona evra!

Podeli vest

Pandemija koronavirusa paralisala je svet, pa i fudbal, stalo je takmičenje u Ligi šampiona, Ligi Evrope, kao i brojni državni šampionati

Postavlja se pitanje kako završiti sezonu u Ligi šampiona, ali i Lige Evrope. Francuski list "Lekip" uzdrmao je javnost informacijom da će se predstojeće prvenstvo Evrope u fudbalu odložiti i da će se igrati godinu dana kasnije.

Francuzi sada da UEFA ima rešenje za elitno evropsko takmičenje i šampionat Evrope, a odluka će biti doneta 18. marta kada je zakazan veliki sastanak.

SVET SPORTA U NOKAUTU! Prekinuta i Liga šampiona!

FUDBAL U DOBA KORONE! Navijači ne mogu na Ligu šampiona, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Matić i Junajted bez publike u Austriji...

 

U utorak će pred predstavnike 55 nacionalnih saveza izneti predlog rešenja kako dovesti do kraja dva najkvalitetnija takmičenja. Oni bi se igrali u skraćenom formatu! Aleksandar Čeferin zastupa stav da se nokaut faza, od četvrtfinala rešava nakon jednog meča umesto dosadašnjeg dvomeča. Igraće se na neutralnom terenu ili bi se žrebom određivalo domaćinstvo.

Foto: Reuters/Ilustracija

 

UEFA nudi još jedno rešenje. Da se čitava Liga šampiona preseli u Istanbul, a Liga Evrope u Gdanjsk. Izbor na ove gradove nije pao slučajno jer su finala takmičenja već ranije zakazana u ovim gradovima. Doduše, niko ne zna da li će se vlasti Turske i Poljske spremni da preuzmu organizaciju takvog događaja.

(VIDEO) ZGROZIO SVET! Dijego Kosta UŽASNIM POTEZOM zabezeknuo planetu!

HAOS! UEFA zbog koronavirusa prekida Ligu šampiona i Ligu Evrope?

 

Sve je izvesnije da će se Evropsko prvenstvo odložiti i da se neće igrati ove godine. Ipak, to nije jedina glavobolja za predstavnike UEFA.

Veliki problem im je finansijski apsekt, pa iako su svi za otkazivanje prvenstva ostaje pitanje kako podeliti troškove. To znači da će biti potrebno podeliti troškove od 200 do 300 miliona evra. Ranije su isplanirane rezervacije stadiona, hotela i svih ostalih pratećih situacija. To uključuje svih 12 reprezentacija koje igraju u plej-ofu za EURO2020, što uključuje Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17