• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2020

13:08

ŠTA ĆE BITI S KUPOM? Evo koji je mogući scenario!

Fudbal

ŠTA ĆE BITI S KUPOM? Evo koji je mogući scenario!

Podeli vest

Ako se Superliga koja je suspendovana zbog koronavirusa ne nastavi ne bude moglo da se igra, fudbalski prvak države postala bi Crvena zvezda, dok bi Srbija ostala bez pobednika Kupa

Takva mogućnost precizirana je pravilima takmičenja, te Sportski žurnal podseća da se pehar, trenutno u vlasništvu Partizana (četvorostruki uzastopni pobednik) nikom ne bi ni dodelio, a da bi drugoplasirani tim na superligaškoj tabeli - u ovom slučaju crno-beli - dobio privilegiju namenjenu osvajaču masovnijeg takmičenja, tako što bi od drugog kola počeo naredno izdanje kvalifikacija za Ligu Evrope. Naravno, kad za to dođe vreme.

UEFA PRESEKLA! Svim liderima titula kao Partizanu 1999. godine, Zvezda šampion?

ATOMSKO DRUGO POLUVREME! Partizan EKSPRESNO došao do dva gola i ukrotio Zmajeve na krovu!

 

Jer, trenutno, zbog pandemija virusa korona, o fudbalu niko u FSS ne razmišlja previše.

- Sudbina kupa biće kao i prvenstva. Ukoliko se nastavi borba za bodove, onda ćemo privesti kraju i drugo takmičenje. Otkazali smo žreb, jer u ovakvim okolnostima nije dozvoljeno okupljanje - napomenuo je za Žurnal Miodrag Janković, predsednik Tamičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Prethodni put kad je u dužem vremenskom periodu stala lopta u našoj državi, u prolee 1999. zbog NATO bombardovanja, za prvaka je proglašen tadašnji lider prvenstvene trke, Partizan, dok je takmičenje u kupu privedeno kraju, tako što su tek u junu igrani polufinalni mečevi (Crvena zvezda eliminsala Vojvodinu, a Parni valjak Obilić), da bi u finalu, istog meseca, na Marakani, crveno-beli savladali večitog rivala, 4:2.

GLAVOBOLJA ZA MILOŠEVIĆA! Protiv Voždovca će morati bez OVIH IGRAČA!

KORONA POKOSILA SVE OSIM SUPERLIGE Bulatović: Za sada sve ostaje kako je i bilo!

 

- Klubovi su tad mogli da treniraju i igraju humanitarne mečeve. Sad su zabranjene aktivnosti na fudbalskim terenima, tako da ne možemo da predvidimo da ćemo imati vremena i prostora da dobijemo pobednika - kaže Janković.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije osigurali su:Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Čukarički, Mladost, Radnički Niš, Inđija i Radnik.

 

 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
teodor

pre 4 godine

Mogu da ga odigraju u julu i avgustu, zasto da ne! Naravno, svako kolo samo jedan medjususret,dakle bez revansa u polufinalnoj rundi. I to je to! Sto se tice prijave ekipa za evropska takmicenja, vec cemo imati cetiri prve ekipe iz prvenstva,kako god da se zavrsi!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija