• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2020

07:57

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Utakmica Lige šampiona je KRIVA za stanje u Italiji!

Fudbal

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Utakmica Lige šampiona je KRIVA za stanje u Italiji!

Podeli vest

Da li je fudbal doprineo haosu? Poznati italijanski imunolog Frančesko Le Foke tvrdi da je za stanje u Italiji kriva utakmica osmine finala Lige šampiona između Atalante i Valensije. Da je ovaj susret bio okidač za sve

Meč se igrao u Milanu, pošto je Atalanta na “San Siru“ bila domaćin u ovom takmičenju, a tim iz Bergama ga je dobio sa 4:1. Utakmici je prisustvovalo oko 40.000 navijača iz Bergama, grada koji je najviše pogođen koronavirusom.

- Postoji nekoliko velikih događaja koji su uzrokovali širenje virusa, a jedan od njih bi mogao biti i meč između Atalante i Valensije. Bio je to vrhunac kolektivne euforije, okupilo se hiljade i hiljade ljudi koji su jedan do drugog bili udaljeni tek nekoliko santimetara. Oni su se grlili, pevali, vikali, a sve to je moglo da doprinese širenju virusa - smatra Le Foke.

Izneo je i zaključak.

– Naravno, jasno je da mnogi nisu želeli da propuste utakmicu, kad su već imali karte, pa su čak i sa povišenom temperaturom ili drugim simptomima virusa otišli u MIlano - istakao je italijanski imunolog.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija