• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2020

14:23

KORONAVIRUS I SPRSKI FUDBAL! Evo kakve će posledice osetiti Zvezda i Partizan!

Fudbal

KORONAVIRUS I SPRSKI FUDBAL! Evo kakve će posledice osetiti Zvezda i Partizan!

Podeli vest

Koronavirus zaustavio je fudbal... Kako će to uticati na Zvazdu i Partizan otkrio je poznati menadžer Zoran Stojadinović

- Loše je reći tako nešto, ali Crvena zvezda i Partizan bi mogli iz svega ovoga da izađu netaknuti. To su klubovi koji nemaju veliki profit od sponzora, televizijskih prava, ulaznica i sponzora… Međutim, loša stvar je što će se situacija iz najugroženijih delova Evrope – a tu su Španija i Italija – preneti na Srbiju. Teže će se klubovi sa tog područja hvatati za džep kako bi kupili igrače iz ovdašnjih liga. To moramo da shvatimo - izjavio je Stojadinović za "Mozzarsport".

Stojadinović smatra da neće biti ovog leta rekordnih transfera i da to možda i nije tako loše.

– Kratkoročno biće katastrofa. Sumnjam da će neko ovog leta pomisliti da za obeštećenje izdvoji 100.000.000 evra ili više. To je i logično. Pazite, postoji veliki klub koji na mesečnom nivou izdvajaju za plate između 20.000.000 i 30.000.000 evra, a prihodi će im biti nula. To je veliki udarac. Dugoročno, očekujem da se veliki klubovi vrate finansijski, ali.. Voleo bih da u budućnosti neko uvede limite kada je reč o transferima. Sve je u poslednje vreme otišlo dođovala. Za igrače prosečnog kvaliteta, čim ih pomenete, klubovi traže između 20.000.000 i 30.000.000 evra. To je katastrofa. Da ne govorimo o primanjima fudbalera, počev od Zvezde i Partizana. Neko da u Srbiji godišnje zarađuje 500.000 ili 600.000 evra… To je prosto nenormalno. Kao menadžer, koji živi od fudbala, to smem da kažem.  To je ludost. Znam da će biti različitih komentara na ove moje reči, ali to je jednostavno tako. Cela Španija se digla na noge sada zbog zarada igrača. Shvatili su da ozbiljni naučnici mesečno zarađuju 2.000 evra. Videćemo da li će ostati na tom kursu kada sve ovo prođe. Ja se nadam da hoće. Svi zajedno koji radimo oko fudbala smo preterali. Ovo je jedini način da se bar malo zaustavimo.

Ranko Stojić smatra da, ukoliko se domaće prvenstvo privede kraju, bi to moglo da bude profitabilno za naše klubove.

Pošto naši klubovi budžet uglavnom obezbeđuju prodajom igrača biće u plusu u slučaju da se liga nastavi. Fudbaleri će, u tom slučaju, biti u izlogu u vreme trajanja prelaznog roka u platežno moćnim državama. Sigurno bi kraj prvenstva zahvatio letnji period, igrale bi se noćne utakmice, u ambijentu u kome utisak o igračima postaje neuporedivo bolji. Stalno ističem da su i termini mečeva važan faktor prilikom donošenja suda o vrednostima pojedinca - zaključio je Stojić za "Mozzarsport".

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mix

pre 4 godine

Stojic lupa.... Mislim da ce i CZ i PFK dobiti pristojne ponude za nekolicinu mladih igraca, ali oni ne bi trebali po svaku da na te ponude pristanu. Verovatno ce Gavric i Nikolic dobiti ponude od po par mil. evra jer su procenjeni bizarno od TM na oko 500 K evra!I sam Terzic je rekao da je CZ zakasnila sa njima dvojicom... Zvezda ih treba sacuvati kao zlatne rezerve a gledati da nekako proda nekolicinu starijih prvotimaca i kesira makar 7-8 mil evra. Uz prihode od igranja u Evropi, njen budzet ne bi bio prazna rupa, ali ne bi mogla da se razmece kao prosle i pretprosle godine.Svakako, za nju ce biti sve tesko, i vrlo neizvesno. FKP je u tom pogledu u znatno boljoj poziciji, ima vec afirmisane mlade igrace, njih nekolicinu i njihova cena na TM-u je vise nego pristojna za start, a imali su i fantasticne ponude pre starta drugog dela sezone ,pre svega zahvaljujuci izvanredim igrama u Liga Evrope. Vrlo je bitno da Partizan zaigra kvalitetno tokom nastavka sezone, nadam se ..., pa bi u tom slucaju te ponude ,iako umanjene za 20-tak posto u odnosu na ranije ponude, bile ponovo obnovljene. Jedna stvar je tu bitna. Mozda ce i moci postici ranije ponudjene cene ali rokovi placanja, tj rate sigurno nece biti kratke, vec rastegnute na duzi period. Klubovi bi mogli da prihvate i nesto nize cene ali uz povecanje procenta od sledece prodaje. To ce svakako odgovarati vise i nasim klubovima ali i kupcima jer ce im i prihodi kasniti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija