• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2020

20:42

POSLEDNJE ZBOGOM! FSS izjavio saučešće porodici preminulog Radomira Antića!

Fudbal

POSLEDNJE ZBOGOM! FSS izjavio saučešće porodici preminulog Radomira Antića!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije (FSS) oprostio se od Radomira Antića biografijom nekadašnjeg selektora Orlova na svom zvaničnom sajtu. Takođe naš savez je izjavio i saučešće porodici legendarnog trenra.

Antić je 2010. godine sa Orlovima izborio plasman na Mondijal u Južnoj Africi na kome je naša selekcija za dlaku ostala bez plasmana u narednu fazu turnira.

OTIŠAO JE ČOVEK FUDBAL! Ko je bio Radomir Antić? Vodio sva tri španska velikana, cela Srbija je imala jedan san!

Radomir Antić je imao mnogo uspeha i sa nacionalnim timom Srbije, koji je vodio od 2008. do 2010. a posle dugo godina odveo je „Orlove“ na Svetsko prvenstvo koje se održavalo u Južnoj Africi. 2010. godine. Dve godine kasnije usledio je poziv kineskog kluba u povoju, ali sa velikim ambicijama, Šandong Linenga. Iskusio je i kinesku ligu jednu sezonu i bio jedan od prvih stranaca koji se u tu avanturu upustio.

Kao fudbaler karijeru je započeo u svom gradu Užicu, obukao je dres Slobode 1967. Godinu dana kasnije preselio se u Beograd gde je nastupao za Partizan, klub koji mu je ostao u srcu do poslednjeg dana. Sa crno – belima je osvojio naslov najboljeg tima u Jugoslaviji 1976. godine. Karijeru je gradio i u inostranstvu, prvo u Fenerbahčeu, pa u Saragosi, da bi je 1984. završio u  engleskom Lutonu.

Antić je uvek bio ambiciozan i nije imao vremena za pauzu. Između igračke i trenerske karijere prošla je nepuna godina, kada je kao pomoćni trener seo na klupu voljenog beogradskog kluba – Partizana 1985. Sa crno-belima je kao trener dva puta uzastopno osvajao prvenstvo Jugoslavije (1986. i 1987), dok je sa madridskim Atletikom 1996. osvojio „duplu krunu“ što nikom pre njega, na „Vinsente Kalderonu“, nije uspelo.

Svima koji su poznavali Radomira Antića ostaće praznina u srcu, a Srbija može da bude ponosna da je imala takvog čoveka u inostranstvu koji se svojom zemljom uvek ponosio. Antić je iza sebe ostavio suprugu, sina, kćerku, dve unuke i dva unuka.

Fudbalski savez Srbije izražava iskreno saučešće porodici Antić. Počivajte u miru „Mister“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija