• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2020

19:50

PLUĆA NISU IZDRŽALA! Umro najbolji strelac u istoriji Rijeke, obožavali su ga iako je Srbin!

Fudbal

PLUĆA NISU IZDRŽALA! Umro najbolji strelac u istoriji Rijeke, obožavali su ga iako je Srbin!

Podeli vest

Boško Bursać, najbolji strelac u istoriji Rijeke, preminuo je u 75. godini u Arnemu gde je živeo nakon završetka igračke karijere

Kako prenosi Index, Bursać se dugo bori sa upalom pluća i tu bitku izgubio.

Bursać je rođen u Bosanskom Grahovu, a u Rijeku je stigao 1964. godine iz zrenjaninskog Proletera, te na 179 utakmica postigao 90 golova. Prvo je igrao za mladu ekipu, a onda 21. novembra 1965. godine debitovao za Rijeku na Kantridi protiv Crvene zvezde. Odmah u debiju je postigao gol za konačnih 4:0. 

VELIKA TUGA! Navijač Partizana preminuo OD KORONAVIRUSA!

SAVIĆEVIĆ NE MOŽE DA VERUJE! Antić je obeležio epohu! Borio se, nažalost nije uspeo!

 

 

Imao je ponude Partizana i Crvene zvezde, ali Bursać je ostao u Rijeci. Igrao je i dok je klub bio u drugoj ligi, a od 1972. godine je dve godine nosio dres Zagreba. Nakon toga je od 1974. do 1980. godine igrao za Vitese. U Holandiji je odigrao 125 utakmica i postigao 56 golova.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 4 godine

Slava mu, bio je sjajan fudbaler, za nas starije ljubitelje nogometa ostao je u lepoj uspomeni.

Dusan Dzigurski

pre 4 godine

Slava mu, bio je sjajan fudbaler, za nas starije ljubitelje nogometa ostao je u lepoj uspomeni.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17