• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.04.2020

22:55

OSTAO JE BEZ OCA, SESTRA MU SE PORODILA KOD KUĆE, IZGRADIO BOLNICU U RODNOM SELU! Tužna sudbina zvezde Liverpula!

Fudbal

OSTAO JE BEZ OCA, SESTRA MU SE PORODILA KOD KUĆE, IZGRADIO BOLNICU U RODNOM SELU! Tužna sudbina zvezde Liverpula!

Podeli vest

Fudbaler Liverpula i trenutno jedan od najboljih igrača na svetu Sadio Mane iza sebe ima jako teško detinjstvo. Ipak, uspeo je da sve prevaziđe, ali nije izgubio onu najvažniju osobinu - skromnost

 

Mane je odlučio da pomogne svojim sunarodnicima u nevolji, a mnogi ne znaju koliko je njegov život bio težak. Kao dečak ostao je bez oca.

SVAKA MU ČAST! OVO JE PRIMER SVIMA! Zvezda Liverpula poručila: Razumeću i ako se poništi sezona! Ljudi umiru, ostaju bez voljenih!

- Imao sam sedam godina. Trebalo je da igramo fudbal kada mi je rođak prišao i rekao da mi je preminuo otac. Rekao sam mu da se šali, nisam to mogao da razumem - priča Mane.

Godinama kasnije njegovi saigrači pričaju o njemu kao jednom od najboljih igrača planete, jedan je od najskupljih, ali i najskromnijih.

Foto: Tanjug

- Pre nego je preminuo bio je bolestan nedeljama. Dali smo mu neke tradicionalne lekove i bio je miran tri, četiri meseca. Onda se bolest vratila, a pošto u Bambaliju nije bilo bolnice morali su ga voziti u susedno selo da mu spasili život, ali to nije bio slučaj - nastavlja Mane svoju priču.

Jako mlad postao je "glava kuće", a u dokumentarnom filmu koji je snimljen po njegovom životu opisao je sa kakvim se sve problemima suočavao.

- Dok sam bio mali tata mi je uvek pričao koliko je ponosan na mene. On je bio čovek velikog srca i kada je preminuo, to je ostavilo teške posledice na mene i ostatak porodice. Kada je umro, rekao sam sebi sada moram dati sve od sebe da pomognem majci. To je bilo teško kada si tako mlad - kaže Mane.

U svom rodnom selu je nacionalni heroj, što je posebno moglo da se vidi kada je proglašen najboljim afričkim igračem. Kako i ne bi kada je prošle godine u svom selu izgradio školu, a bolnica bi trebalo da bude gotova za šest meseci.

- Sestra mi se rodila u kući jer nije bilo bolnice u našem selu. To je bila jako jako tužna situacija za sve. Zato sam odlučio da napravim bolnicu da ljudima dam nadu - ispričao je Mane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija