• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2020

13:32

BIO JE TAMO PRED START EPIDEMIJE! Janković govorio o Vuhanu, ali i čeličnoj disciplini Kineza!

Fudbal

BIO JE TAMO PRED START EPIDEMIJE! Janković govorio o Vuhanu, ali i čeličnoj disciplini Kineza!

Podeli vest

Selektor mlade reprezentacije Kine u fudbalu, Aleksandar Janković opisao je šta se dešavalo u Vuhanu za vreme epidemije koronavirusa

On je sa svojim timom boravio od druge polovine oktobra do 16. novembra u Vuhanu, u vojnom olimpijskom kampu. Samo četiri dana kasnije, zabeležen je prvi slučaj virusa korona u istom gradu.

- Kako su se Vojne olimpijske igre završile, mi smo otišli tamo. Mi smo 16. novembra otišli, a po nekim pričama, 20. novembra se zvanično pojavio prvi zaraženi iz tog marketa divljih životinja. Kada smo se vratili, sledeći kamp je u februaru otkazan i prvi put smo išta o tome čuli 4. februar, pred Kinesku novu godinu. Tek dva meseca posle toga smo saznali šta se desilo u Vuhanu - rekao je Janković za TV "Arena sport".

Nastavio je u istom ritmu. 

Sve je otišlo u političku sferu, u to ne zalazim jer me stvarno ne zanima. Kinezi su nemoguće disciplinovani, kada premotam film, setim se 2008. i tada su ljudi išli sa maskama po Pekingu. Ne samo zbog visoke zagađenosti vazduha, nego što postoji živo sećanje na SARS. Bili su spremni, reakcija je bila neverovatno brza, zatvorili su grad od tri grada, ima Vuhan oko 15-17 miliona stanovnika. Restrikcije su se povećavale, ali gledalli smo svi brzinu kojom su bolnice izgradili za šest dana. Sa relaksacijama mera su krenuli nedavno, a svuda se poštuju mere do fanatizma - zaključio je Janković.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17