• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2020

18:10

ČEFERIN OTKRIO! Evo kada se publika vraća na stadione!

Fudbal

ČEFERIN OTKRIO! Evo kada se publika vraća na stadione!

Podeli vest

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je danas da će taj sport prevladati teškoće nastale pandemijom korona virusa i da se nada povratku publike na stadione već na jesen

- Čovečanstvo je preživelo mnoge ratove i epidemije, pa će sasvim sigurno i novi korona virus, a nadam se da će se na stadione već na jesen vratiti i navijači - kazao je Čeferin u razgovoru za ljubljanski list Dnevnik, prenela je Hina.

NOVO POMERANJE! UEFA donela važnu odluku!

Po njegovim rečima, UEFA će iz krize izaći kao pobednik i finansijski će preživeti, kao i nacionalni fudbalski savez.


Čeferin je početkom aprila u Sloveniji izazvao političku buru, kritikujući tonove koje je u svojim javnim nastupima o posledicama epidemije najavljivala tada nova vlada premijera Janeza Janše koju je okrivio za stvaranje lošeg raspoloženja u društvu, pesimizam i lošu javnu komunikaciju, pa su se pojavila nagadjanja da namerava ući u slovenačku politiku nakon završetka sadašje dužnosti, što nije sasvim porekao.

Foto: Reuters

U intervjuu za Dnevnik, Čeferin je kazao da sada nema "skoro nikakav kontakt" sa vladom kojoj je na početku epidemije pomogao omogućivši donaciju potrebnog medicinskog materijala iz Kine putem ličnih veza s Džekom Maom, osnivačem kompanije Alibaba.

- Nemam s njima nikakav kontakt i drago mi je da s tim ljudima imam što manje posla, a moj stav da bih im mogao pomoći pokazao se naivnim - kazao je Čeferin, ali je kritikovao vladu Janeza Janše rekavši kako u Sloveniji primećuje sve nižu kulturu dijaloga, napade na novinare i pravosudni sistem, kao i druge društvene sisteme.

- Treba prestati sa sramotnom retorikom, optuživanjem i traženjem prividnih neprijatelja od pre 70 godina i poglede usmeriti u budućnost - dodao je Čeferin aludirajući na konflikte izmedju sadašnje vlade i novinara, te optužbe da su neke današnje društvene strukture u Sloveniji povezane s razdobljem komunističkog režima.

"Većina Slovenaca je pozitivna, ali ih znaju nadglasati negativci jer su agresivni i primitivni", naveo je Čeferin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija