• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2020

12:53

OTVORENO O KORUPCIJI, NAMEŠTANJU, PRIVATIZACIJI... Kokeza: Sve se svodi na kafanske priče, nisam čuo za konkretan primer!

Fudbal

OTVORENO O KORUPCIJI, NAMEŠTANJU, PRIVATIZACIJI... Kokeza: Sve se svodi na kafanske priče, nisam čuo za konkretan primer!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza govorio o stanju u srpskom fudbalu, ali i o nameštanju

- Mislim da je reč korupcija u fudbalu više nametnuta u medijima od pojedinih navodno istraživačkih novinara, koji pričaju priče da bi povećali tiraž ili gledanost. Suštinski, to je sve demagogija, sve se svodi na kafanske priče da je negde neko nešto uradio. Još nisam čuo za konkretan primer, nemamo konkretne slučajeve da je dokazano da je neko uzeo novac za nešto. U nekoliko slučajeva podnete su krivične prijave, ali to realno ne znači ništa. Sud je jedini merodavan, ali takvih presuda nemamo - kazao je u intervjuu za Bazar Slaviša Kokeza.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza najavio je  da će proces privatizacije klubova početi naredne godine. Ali, novitet je da neće biti obavezan.

Foto: fss.rs

 

- Mi smo u dogovoru sa Ministarstvom sporta i stručnim ljudima napravili predlog privatizacije koji smo poslali svim klubovima da se izjasne i kažu šta tu treba izmeniti. Svakako da idemo u pravcu privatizacije i mislim da će to početi sledeće godine u saradnji sa državom. Svaki klub će moći da se izjasni da li želi da se privatizuje, neće biti nikakvog nametanja. A, ukoliko dođe do privatizacije, omogućićemo i domaćim i stranim investitorima da ulože novac u fudbal, kao u jednu vrstu biznisa. Kad privatnici budu uložili veliki novac u klubove, kvalitet lige biće na većem nivou, tako da Partizan i Crvena zvezda neće biti više jedini klubovi koji će konkurisati za prvaka Srbije - smatra Kokeza.

KOKEZA PIJE TABLETE ZA SMIRENJE! Evo kada se najviše IZNERVIRA, pa je dobio savet od Džajića!

IZVRŠNI ODBOR FSS AMINOVAO PREDLOG ZAJEDNICE! Superliga proširena na 20 klubova, Prva liga na 18!

 

 

Lider srpskog fudbala tvrdi i da stanje na domaćim terenima nije toliko loše kako se predstavlja u javnosti.

- Mislim da stanje u fudbalu nije takvo kako je predstavljeno u medijima. Naravno, ima i tačnih stvari, ali novinari nekada pišu i o onome što nije provereno. Treba da gledamo činjenice, a one govore da smo prošle godine na 20 stadiona kompletno zamenili travu koja negde nije menjana čitavu deceniju. Ove godine su mnogo bolji uslovi za igru na terenima. Ali, naši mediji su takvi da ne pišu o onome što je dobro urađeno, o zamenjenoj travi, sređenim svlačionicama ili tribinama, na većini stadiona, nego se uhvate, na primer, jednog stadiona koji nije sređen.

S u ekskluzivnom intervjuu „Bazaru“ odgovorio je, između ostalog, i  na pitanje „kakve posledice će koronavirus ostaviti na fudbal i domaću ligu“?

- Posledice će biti ogromne... Pošto nije bilo ni domaćih ni stranih takmičenja, klubovi sad imaju finansijskih problema, teže funkcionišu i nisu u stanju da isplaćuju plate kao ranije. Većina klubova u svetu išla je na to da se smanje plate i troškovi, što je razumljivo, jer se fudbal nije igrao, ai sponzori gledaju kako da uštede, tako da situacija nije baš zahvalna. Kada je reč o prihodima od ulaznica, oni u Srbiji nisu veliki i neće mnogo uvećati gubitak domaćih klubova, ali hoće evropskih jer su tamo ulaznice mnogo skuplje, a stadioni posećeniji, posebno u Španiji i Velikoj Britaniji – rekao je između ostalog Kokeza.

Šta su realno, najveći problemi domaćeg fudbala: nedostatak stručnjaka, stadioni, to što klubovi nisu privatizovani?

- Mislim da stanje u fudbalu nije takvo kako je predstavljeno u medijima. Naravno, ima i tačnih stvari, ali novinari nekada pišu i o onome što nije provereno. Treba da gledamo činjenice, a one govore da smo prošle godine na 20 stadiona kompletno zamenili travu koja negde nije menjana čitavu deceniju. Ove godine su mnogo bolji uslovi za igru na terenima. Ali, naši mediji su takvi da ne pišu o onome što je dobro urađeno, o zamenjenoj travi, sređenim svlačionicama ili tribinama, na većini stadiona, nego se uhvate, na primer, jednog stadiona koji nije sređen

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija