• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.06.2020

12:27

STERLING UDARIO JAKO! Lampard i Džerard su treneri zato što su belci!

Fudbal

STERLING UDARIO JAKO! Lampard i Džerard su treneri zato što su belci!

Podeli vest

Engleski fudbalski reprezentativac Rahim Sterling rekao je da će napredak u borbi protiv rasizma biti ostvaren u fudbalu tek kada više bivših tamnoputih igrača postanu treneri

Hiljade ljudi u Velikoj Britaniji učestvuju u demonstracijama protiv rasizma posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, 25. maja u Mineapolisu posle intervencije policije.

- Protest je odlična polazna osnova, da se čuje glas. Ali, same demonstracije neće doneti promenu u ovoj zemlji. Radi se o tome kako ćemo nastaviti, o isticanju društva koje mora da se promeni, a zatim delovanje na osnovu toga. Mnogo smo razgovarali, a sada je vreme da se deluje - rekao je Sterling za Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbaler Mančester sitija rekao je da u britanskom fudbalu mora da bude više tamnoputih, azijatskih i članova manjinskih etničkih grupa (BAME) medju trenerima i u administraciji i da bi njima trebalo pružiti jednake šanse.

On je kao primer naveo četiri bivša reprezentativca Engleske koji su počeli da se bave trenerskim poslom - Frenk Lampard radi u Čelsiju, Stivend Džerard u Rendžersu, obojica su belci, a naveo je i tamopute Sola Kembela i Ešlija Kola.

Kembel je do sada imao dva angažmana kao trener, u nižim ligama, u Maklsfildu i Sautendu, a Kol je nakon završetka karijere prošle godine, počeo da radi kao trener Čelsijeve ekipe uzrasta do 15 godina.

- Trenere koje vidite u fudbalu, tu su Stiven Džerard i Frenk Lampard, Sol Kembel i Ešli Jang. Svi su imali sjajne karijere, svi su igrali za Englesku. U isto vreme, svi zaradili trenerske licence da rade na najvišem nivou, a dvojici kojima nije pružena prilika su dvojica tamnoputih bivših igrača - naveo je Sterling.

On je dodao da je promena da može da se o tome razgovara u Parlamentu, upravi kluba, fudbalu širom zemlje, u reprezentaciji Engleske i da se pruže jednake šanse ne samo tamnoputim trenerima već i trenerima različitih nacionalnosti.

- Dajte crnim trenerima, ne samo trenerima već i ljudima u njihovim branšama, pravu priliku. Mislim da je to što ovde nedostaje, radi se o tome da im pružite šansu kakvu zaslužuju. U Premijer ligi je 500 igrača, a trećina su tamnoputi i nemamo svoje predstavnike u hijerarhiji, u stručnim štabovima. Nema mnogo lica sa kojima bismo mogli da se povežemo i razgovaramo - rekao je Sterling.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17