• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

11.06.2020

11:12

PROPAST, "VEČITIMA" CENE PALE ZA 12 MILIONA EVRA! Koronavirus SROZAO vrednost igrača dva najveća srpska kluba!

Fudbal

PROPAST, "VEČITIMA" CENE PALE ZA 12 MILIONA EVRA! Koronavirus SROZAO vrednost igrača dva najveća srpska kluba!

Podeli vest

Prvi tim Crvene zvezde pre epidemije korone vredeo 52,9 miliona evra, a sad je procenjen na 45,45 miliona * Igrači Partizana vredeli 39,64 miliona evra, a trenutna cena im je 34,95

Fudbalerima Crvene zvezde i Partizana epidemija koronavirusa oborila je cenu za više od 12 miliona evra! Prema podacima specijalizovanog sajta "Transfermakrt", igrači dva najveća srpska kluba pre opasne zaraze vredeli su ukupno 92,54 miliona evra, a sad su procenjeni na 80,4 miliona!

Crno-beli u prednosti

Partizan možda ima više da ponudi tržištu. Mislim pre svih na Stevanovića i Sadika
Ranko Stojić, fudbalski menadžer


Igrači crveno-belih su pre korone imali cenu od 52,9 miliona evra, a sada koštaju ukupno 45,45. S druge strane, ekipa iz Humske nakon zimskog prelaznog roka vredela je 39,64 miliona evra, a u ovom momentu vredi 34,95 miliona.

Biseri na prodaju

Beogradski rivali ipak se nadaju da će cene njihovih igrača porasti, jer su im transferi jedini ozbiljan izvor prihoda. Crno-beli najveću zaradu očekuju od mladog Filipa Stevanovića. On, prema "Transfermarktu", vredi 3,6 miliona evra, ali Partizan očekuje da za njega dobije bar deset miliona. Zvezda je primorana da proda nekoga od mladih fudbalera - Veljka Nikolića, Njegoša Petrovića ili Željka Gavrića. Njih trojicu "Transfermarkt" procenjuje na ukupno 1,55 miliona, ali na "Marakani" su uvereni da će dobiti mnogo više od te sume.

NAJBOLJI SMO U SRBIJI! Vazura blista: Jug krcat, NEMAM ZAMERKI NA SUĐENJE!

(FOTO) 25.000 LJUDI, BAKLJE, BLEDA ZVEZDA, SADIK... Svet bruji o VEČITOM DERBIJU!



Prema rečima poznatog srpskog menadžera Ranka Stojića, večiti rivali će se namučiti da ozbiljnije zarade u predstojećem prelaznom roku. 

CRVENA ZVEZDA

Pre korone
52,9
Trenutna vrednost
45,45

PARTIZAN

Pre korone
39,64
Trenutna vrednost
34,95

*iznosi su u milionima evra

- Naravno da će virus negativno uticati na vrednost igrača na tržištu. Sigurno neće moći da zarade ono što su naumili, jer će i potencijalni kupci gledati što jeftinije da prođu. Možda "Transfermarkt" nije najbolji pokazatelj cene igrača, jer pojedini mlađi igrači u realnosti vrede više nego što tamo piše, a stariji manje - poručuje Stojić za Informer.

Najvredniji fudbaler Linglong Superlige jeste defanzivac crno-belih Strahinja Pavlović, koji košta 7,2 miliona evra.

Njegova cena pre epidemije koronavirusa iznosila je okruglo osam miliona. Međutim, on je već ostvario transfer u Monako vredan deset miliona evra. S druge strane, najveću vrednost u ekipi Dejana Stankovića ima Milan Pavkov, koji vredi 3,5 miliona evra, milion manje nego pre korone.

Stojić smatra da su crno-beli u ovom momentu bliži ostvarenju ozbiljne zarade za nekog svog igrača.

- Partizan možda ima više da ponudi tržištu. Mislim pre svih na Stevanovića i Sadika. S druge strane, Zvezda je odlučila da pravi rezultat, što je i uspela osvajanjem titula i ulaskom u Ligu šampiona. Za to su joj bili potrebni kvalitetni i iskusni igrač, poput Bena. On bi vredeo sigurno deset miliona da je sedam godina mlađi. Međutim, u ovim godinama teško može da donese zaradu. Zato su na "Marakani" odlučili da sad forsiraju mlade igrače - dodaje Stojić.

 

 

Čukarički vredi 12,95 miliona

 

Treći klub Srbije po vrednosti prvog tima jeste Čukarički, čiji igrači koštaju ukupno 12,95 miliona evra. Očekivano, najskuplji igrač "brđana" je napadač Slobodan Tedić, koji vredi 1,8 miliona evra i pod ugovorom je s Mančester sitijem. Iza Čukaričkog po vrednosti prvog tima je Vojvodina, koja košta 10,45 miliona evra. U ekipi Nenada Lalatovića najskuplji igrač je golman Emil Rockov, koji vredi 1,2 miliona evra.

Drugačiji prioriteti

Fudbalski agent Milan Dudić kaže za Informer da će mnogi klubovi ovog leta imati preče stvari od kupovine fudbalera.

- Iz razgovora s kolegama iz drugih država i klubovima zaključio sam da će potražnja za igračima u narednom periodu biti manja. Verujem da će se klubovi pojačavati samo ako moraju i da im to neće biti prioritet. Mnogi će igrače tražiti i u omladinskim pogonima. To što je cena igrača Zvezde, Partizana, Vojvodine i drugih klubova pala ne treba da čudi, to je posledica manje potražnje - zaključuje Milan Dudić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Delija

pre 3 godine

A i ne vrede ni toliko, po jucerasnjoj utakmici.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija