• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2020

08:04

EKSPERT ZA SUĐENJE OTKLANJA DILEMU ZVEZDAŠA! Evo zašto Stojković nije dobio crveni karton, jedna stvar je KLJUČNA!

Fudbal

EKSPERT ZA SUĐENJE OTKLANJA DILEMU ZVEZDAŠA! Evo zašto Stojković nije dobio crveni karton, jedna stvar je KLJUČNA!

Podeli vest

Sudijski ekspert FSS Igor Radojčić analizirao je sporne detalje se večitog derbija koji je odigran u polufinalu Kupa Srbije. Partizan je bio bolji od Zvezde (1:0) u tom susretu

On se osvrnu na Vladimira Stojkovića i žuti karton koji je dobio posle starta nad Vukanovićem.

- U ovim situacijama su bitna četiri elementa za dodelu kartona: distanca od gola, raspored igrača odbrane, pravac kretanja i najbitniji element - kontrola lopte. Igrač Zvezde ovde gubi kontrolu i zato je ovde ispravno pokazan žuti karton. Da je lopta kojim slučajem otišla samo metar od igrača, onda bi bio crveni karton za Stojkovića. To je ključni element zašto nije crveni karton - rekao je Radojčić za "Arenu sport".

Analizirao je Radojčić i ofsajd koji je dosuđen Ričmonu Boaćiju u 2. minutu, kao i sukob Marka Gobeljića i Saše Zdjelara na sredini terena u 38. minutu.

Deluje da je bila linija, ali to je odluka za VAR! Što se tiče situacije kod Gobeljića i Zdjelara, bila je to malo nerezonska reakcija igrača Zvezde. Želi da spreči ubacivanje auta. Nakon toga dolazi do gužve i ono što je preporuka UEFA jeste da minimum po jedan igrač sa obe strane dobiju žuti karton. Nije bilo stvari za crveni karton. U prvom trenutku nije bilo nimalo naivno, dosta igrača je bilo isključeno, ali je Simović doneo dobru odluku.

Na kraju je pohvalio sudiju Simovića.

 Sudio je jako dobro i pokazao je nešto što do sada nismo imali priliku da vidimo, a to je da može da se primene dispciplinske mere od samog početka. Često smo viđali da sudije kalkluišu, pa od 20. ili 30. minuta kreću sa merama. Simović je izrastao u ozbiljnog sudiju - zaključio je Radojičić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

U PRAVILU LEPO PIŠE AKO JE IGRAČ U GOL ŠANSI ITD.... CRVENI KARTON. KRAJ.

laki

pre 3 godine

Jak vam je ekspert za sudjenje. Ne radi se o običnom faulu golmana vam šesnaesterca vec o grubom nasrtaji na igrača u punom trku ka golu koji je odneo loptu ispred golmana i ekspert nemoze da zna da li bi je brzi igrač zvezde stigao. Ekspert za nepostojeći ofsajd kaže to je za VAR. Stojković bi trebalo da prizna da je kod ponistenog gola zvezde, dodirnuo loptu koja se posle odbila od stative ka Vujanoviću. Gospodine " ekspertu" sta o tome piše u tom vasem pravilniku.

NEBOJŠA

pre 3 godine

MOŽDA SI TI,RADOJČIĆU ,STRUČNJAK,KAŽEM MOŽDA,ALI PARTIZANOVAC SI DOKAZANI.PRIČI KRAJ,O TVOJOJ''STRUČNOSTI.ONO ŠTO SI IZBEGAO REĆI JESTE ''SVAKI NAMERAN FAUL,KADA IGRAČ OČIGLEDNO NE IDE NA LOPTU,NEGO SA NAMEROM DA OBORI IGRAČA,JESTE CRVENI KARTON.ONO O IZGLEDNOJ ŠANSI VEĆ SU DRUGI OBRAZLOŽILI.DRUGO,SPORNA SITUACIJA JESTE I FAUL PAVLOVIĆA NAD MILUNOVIČEM,U ŠESNAESTERCU PARTIZANA,PRILIKOM ŠUTA GLAVOM,A KOJI ''ODLIČNI SUDIJA'' NIJE SVIRAO !!!A NAPRAVLJEN JE ISTO ,APSOLUTNO ISTO,KAO ŠTO JE MILUNOVIČ FAULIRAO MUSTAFU,KAD SE OVAJ VALJAO KO ZAKLANO PRASE !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija