• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2020

14:26

OVO ĆE ŠOKIRATI SRBIJU! Đurović opleo po sudijama: Pola srpskih arbitara sudi po zadatku, mečevi Radničkog su skandalozni....

Fudbal

OVO ĆE ŠOKIRATI SRBIJU! Đurović opleo po sudijama: Pola srpskih arbitara sudi po zadatku, mečevi Radničkog su skandalozni....

Podeli vest

Bivši fudbalski sudija, nekadašnji član Sudijske komisije i jedan od glavnih sudijskih eskperata u našoj zemlji Raka Đurović opleo je po srpskim sudijama

Kaže da čak 50 odsto naših arbitara sudi po zadatku i da napreduju nakon nekih obavljenih zasluga koje nemaju veze sa kvalitetom. Povod za priču bila je statistika po kojoj je Zvezda rekorder po broju dosuđenih penala za nju u celoj Evropi, dok su u vrhu i Partizan i Radnički.

- Na prvi pogled, to pokazuje da se u Srbiji igra najbolji i najofanzivniji fudbal. Za nas koji ozbiljnije gledamo i pratimo naš fudbal, to pokazuje koliko mi klizimo nizbrdo što se tiče statusa, jer se do te mere favorizuju neki klubovi, da to nema smisla. Zato ne vidim ništa dobro u ovoj statistici, bojim se da fudbal nema smisla da se igra na ovakav način - kazao je za Novosti Radivoje Raka Đurović.

STOJKOVIĆ NIJE ZASLUŽIO CRVENI! Raka Đurović jasan: Simović je MAJSTORSKI osetio utakmicu!

SUPERLIGA! Zvezda SLAVI TITULU, Partizan u Subotici!

 

 

Anketa

 

Upozorava Đurović da čak 50 odsto naših arbitara sudi po zadatku.

- Nikad nismo imali ovoliko sudija koji sude po zadatku kao sad. Uvek su se favorizovali veliki klubovi širom Evrope, ali kod nas je skandalozno na koji način se to radi. Na našoj sudijskoj listi imate pedeset procenata arbitara koji su tu po zadatku došli, posle nekih obavljenih zasluga, koje nemaju veze sa njihovim kvalitetom. Takve forsiraju još u mlađim kategorijama, kasnije se priklanjaju onome ko ima veći uticaj. Žalosno je to što ovaj model napredovanja podržava FS.

On posebno naglašava da se Radničkom skandalozno sudilo u njegovu korist poslednje dve godine, dok to ove godine nije bio slučaj.

 

- Radnički je prethodne dve sezone bio favorizovan do te mere da je bilo skandalozno kakvih je bilo utakmica odsuđenih u njegovu korist. Ove godine se to nije desilo, nije bio u milosti.

On je otkrio i neke detalje razgovora sa sudijama dok je bio član Sudijske komisije FSS.

- Svedoci smo šta se dešavalo na terenima Superlige, da se ljudi iščuđavaju. Bude, naravno, i previda i u najjačim ligama, međutim, tamo se igra pakleni, žestoki fudbal i ni blizu nemate simptomatične sumnjive situacije. Ova statistika pokazala je da sudije u Srbiji sude po direktivama. Bio sam član komisije i kada sam objašnjavao sudijama kako treba da se ponašaju, oni su mi odgovarali da bi to bilo pogubno za njih. Govorili su mi ako tako sudimo nema nam napretka - zaključio je Raka Đurović.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

U PRINCIPU SVI STE ISTI KADA SE NALAZITE U SAVEZU BRANITE SVE A KADA IZADJETE IZ SAVEZA ONDA PLJUJETE SAVEZ I NJEGOVE CLANOVE.GDE SU VAM ....DA KAZETE SVE MUTLJAVINE KADA SE NALAZITE NA FUNKCIJAMA A NE DA SE BUSATE POSTENJEM KADA USTANETE IZ FOTELJE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija