• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2020

15:37

VAR IPAK BRZO STIŽE U SRBIJU! Evo kada i odakle će se UPRAVLJATI TEHNOLOGIJOM!

Fudbal

VAR IPAK BRZO STIŽE U SRBIJU! Evo kada i odakle će se UPRAVLJATI TEHNOLOGIJOM!

Podeli vest

Srbija će se od sezone 2021/22 definitivno pridružiti grupi zemalja koje su svoje elitno fudbalsko takmičenje oplemenile video-tehnologijom, rekao je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS)

Šurbatović je u intervjuu za sajt FS govorio je o procesu implementacije VAR sistema (Video Ašistant Referee) u Superligi Srbije.

- Čini mi se da sam u Novostima pročitao informaciju da su korona i proširenje lige navodno usporili uvodenje VAR tehnologije na stadionima Superlige Srbije. To jednostavno nije istina. Koristim priliku da podsetim da je u drugom delu prošle sezone formiran projektni tim koji čine stručnjaci iz TV Arena sport koji je medijski partner FS, zatim Telekoma Srbije, Superlige i FS Srbije na čelu sa predsednikom Sudijske organizacije Milanom Karadžićem. Od oktobra 2019. godine urađen je veliki deo posla i praktično su pripremljeni svi neophodni koraci za implementaciju VAR sistema od sezone 2021/22 - rekao je Šurbatović i dodao da ce do kraja kalendarske 2020. godine Telekom Srbije, TV Arena sport i FŠ biti tehnološki spremni za korišcenje video-tehnologije.

STOPIRANA VELIKA PROMENA! VAR ne stiže u Srbiju sledeće godine!

(FOTO) OTVOREN NOVI REKONSTRUISANI STADION U SRCU SRBIJE! Kokeza: Ovo je poseban dan za grad Kruševac i ceo Rasinski okrug!

 

- Telekom Srbije će obezbediti instalaciju optike na svim superligaškim stadionima, kao i adekvatan protok signala, odnosno signal bez kašnjenja. Televizija Arena sport nas je obavestila da je u fazi tehnološkog unapređenja produkcijskih kapaciteta i uvođenja najmodernije "Remove“ produkcije, što znači da će biti u mogućnosti da svaku utakmicu prate i sa po 12 kamera.

Šurbatovic je naglasio i da je FS Srbije trenutno u fazi prikupljanja ponuda za kupovinu opreme i opremanje VAR centra u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi.

 


- U toku je izrada projekta, a u naredna tri meseca FS S ce dobiti najmoderniji VAR centar sa četiri VAR sobe u SC FŠ u Staroj Pazovi. Opredelili smo se za centralizovani sistem upravljanja VAR tehnologijom iz Stare Pazove, dok ce TV Arena sport instalirati svu neophodnu opremu na superligaškim stadionima. Bitno je napomenuti da je test faza VAR sistema u Srbiji planirana za prolećni deo sledeće sezone tokom koje će biti pokrivene odredene utakmice Superlige.

U najbržem mogućem roku počeće i obuka sudija za primenu video-tehnologije.

- Upravo tako. Već od septembra ove godine kreće kontinuirano sprovodhenje obuke sudija i trajaće sve do septembra 2021. FS S trenutno ima šest međunarodnih sudija sa VAR licencom, a posle nabavke opreme i opremanja VAR centra u Staroj Pazovi na jesen 2020, potpisacjemo i VAR deklaraciju sa FIFA - zaključio je Šurbatović.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)
Live TV

Šta to lideri Nemačke i Francuske kriju od svojih građana? Narodi vodećih evropskih zemalja pojma nemaju šta se desilo u Njujorku!(VIDEO)

Kako tumačiti izjave zvaničnika koji su usledili nakon sednice SE? Ako se malo analizira obraćanje pojedinih ambasadora zaključuje se da je možda svet spreman za velike promene. Na temu donošenja sramne Rezolucije o genocidu u Srebrenici u specijalnom programu Informer TV govorili su politikolog Tijana Sorgić, analitičar Veljko Jovanović, predsednik saveza Srba u Francuskoj David Jakovljević, geopolitički analitičar Mihajlo Olujić, a uživo iz Minhena javio se i politikolog Vlasimir Vidić, dok se uživo iz Amerike javio novinar Dejan Jelača.

24.05.2024

20:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija