• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

24.06.2020

09:26

(19.00, ARENA 1) U NIŠU FINALE KUPA SRBIJE! Partizan juri rekordni PETI KUP U NIZU!

Fudbal

(19.00, ARENA 1) U NIŠU FINALE KUPA SRBIJE! Partizan juri rekordni PETI KUP U NIZU!

Podeli vest

Crno-beli protiv Vojvodine imaju priliku da peti put zaredom trijumfuju u Kupu, što je dosad uspeo samo Hajduk iz Splita u periodu od 1972. do 1977. godine

Partizan igra za istoriju, a Vojvodina za prvi trofej nakon šest godina! Beogradski crno-beli i novosadske "lale" večeras (19.00, Arena sport 1, TV B92) na stadionu "Čair" u Nišu igraju finale Kupa Srbije, a ta utakmica označiće zvaničan kraj fudbalske sezone u našoj zemlji.

Crno-beli su do sada 16 puta osvajali ovo takmičenje, a imaju šansu da peti put zaredom podignu pehar. Ukoliko to uspeju, izjednačiće rekord Hajduka iz Splita, koji je osvajao Kup Jugoslavije od 1972. do 1977. godine. Partizan bi mogao da postane prvi srpski klub kojem je pošlo za rukom da pet puta u nizu trijumfuje u nacionalnom Kupu. Ipak, kako god da bude, crno-beli će ostati daleko iza Crvene zvezde, koja je ovo takmičenje osvajala čak 24 puta.

SAMO DAN UOČI FINALA KUPA U NIŠU! OGLASILI SE IZ FSS!

BIĆE VRELO U NIŠU! Savo pričao o KORONI, a Lalatović dodatno dolio ulje na vatru: Čim me Grobari ugledaju ja ih motivišem! Zašto vređate SRPSKE majke!?



Silno motivisani

Vošini navijači navijaju iz Novog Sada


Najvatreniji navijači Vojvodine odlučili su da bojkotuju utakmicu finala Kupa Srbije, jer smatraju da izbor Niša za domaćina finala nije fer prema njima. Oni su igrače u ponedeljak uveče bodrili na treningu, a organizovaće i zajedničko gledanje večerašnjeg meča ispred stadiona "Karađorđe". Plan je da postave video-bim i da odatle bodre svoj tim.


Desni bek Partizana Nemanja Miletić (29) veruje da će zajedno sa saigračima uspeti da obraduje navijače.

- Osvojio sam dva kupa, nadam se da ću uzeti i treći. Želimo da uzmemo peti kup zaredom i da uđemo u istoriju. Prošlog petka smo izgubili od Vojvodine u prvenstvu, ali nismo imali poseban motiv u tom meču, jer smo bili usredsređeni na Kup. Ne mogu reći da će biti lako, ali verujem da ćemo pobediti ako ponovimo igru iz polufinalnog duela sa Crvenom zvezdom. Pokazali smo na velikim utakmicama da smo pravi - poručuje Miletić.

Iskusni defanzivac smatra da je najveća snaga Novosađana njihov trener Nenad Lalatović, s kojim je sarađivao u Borcu iz Čačka i upravo u Vojvodini.

BROJKE

1 trofej Kupa u klupskoj istoriji ima Vojvodina
4 puta u poslednje četiri godine Partizan je osvajao Kup
5 puta zaredom Hajduk iz Splita uzimao je Kup Jugoslavije
16 puta u istoriji je Partizan osvajao državni Kup
24 puta Kup je osvajala Crvena zvezda i po tome je rekorder

- Poznavajući Nenada Lalatovića, koji me je trenirao u dva kluba, znam da će njegov tim biti silno motivisan. Sad nas verovatno čeka borbena utakmica, sa mnogo prekida. Veliki je ulog, mislim da se ni mi ni oni nećemo zaletati - naglašava Miletić.

S druge strane, Vojvodina je drugo po jačini takmičenje osvojila 2014. godine i to joj je bio poslednji trofej u klupskoj istoriji, pa je jasno koliki motiv imaju Novosađani. Napadač "lala" Nemanja Čović, koji je u petak bio strelac jedinog gola za trijumf nad crno-belima, nada se iznenađenju i trijumfu njegovog tima.

- Partizan je u petak igrao s izmenjenim sastavom i može se reći da je skrivao svoje adute. Ovaj meč biće drugačiji u odnosu na taj. Ipak, verujem da možemo dostojno da im se suprotstavimo. Ne bih se složio da je Partizan favorit. Pre bih rekao da su nam šanse podjednake. Jedan duel je u pitanju, sve je moguće. Oni su veoma dobar tim, ali imamo i mi čemu da se nadamo. Spremni smo za borbu - poručuje Čović za Informer.

Prepolovljen kapacitet

Kapacitet stadiona "Čair" u Nišu prepolovljen je zbog epidemije koronavirusa, pa će na današnjem meču maksimalno moći da bude 8.600 navijača. Prednost što se tiče publike imaće Partizan, pošto je Vojvodinina navijačka grupa "firma" odustala od dolaska na meč (vidi okvir).



 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17