• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2020

17:03

TUGA U SRPSKOM FUDBALU! Preminuo Ilija Petković!

Fudbal

TUGA U SRPSKOM FUDBALU! Preminuo Ilija Petković!

Podeli vest

Nekadašnji selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Petković preminuo je ove subote posle duge borbe sa bolešću u 75. godini

 

Nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo prethodnih dana, Petković je primljen u bolnicu. Lekari su dali sve od sebe da ga održe u životu, ali se nažalost desilo ono najgore.

(FOTO) DA LI SE TO SPREMA POVRATAK U REPREZENTACIJU? Nekadašnji defanzivac Zvezde trenira u sportskom centru FSS!

Petković, koji je rođen u Kninu 22. septembra 1945. godine, najveći deo igračke karijere je proveo u OFK Beogradu. Na Karaburmu je stigao kao 19-godišnjak iz Dinare, a pored fudbala paralelno je studirao i na Ekonomskom fakultetu.

Foto: Starsportphoto©

U čuvenom plavo-belom dresu Romantičara u dva mandata zabeležio je 417 nastupa i 68 golova, a učestvovao je i u osvajanju Kupa Maršala Tita iz 1966. godine, poslednjeg značajnog trofeja Romantičara u istoriji kluba. U pauzi između dva boravka na Karaburmi nastupao je u Francuskoj za ekipu Troa tri sezone (122 utakmice/7 golova).

Zapaženim partijama u dresu OFK Beograda brzo je stekao i status reprezentativca Jugoslavije, a u dresu sa državnim grbom zabeležio je 43 nastupa i šest golova u periodu od 1968. do 1974. godine.

Foto: Starsportphoto

Ostaće upamćen i po selektorskoj funkciji na klupi "orlova" kada je 2006. godine odveo našu reprezentaciju direktno na Svetsko prvenstvo. Tadašnja Srbija i Crna Gora nije se proslavila u grupnoj fazi pa i je Petković smenjen.

Uprkos tom kiksu, Ilija Petković je uživao poverenje fudbalske Srbije, a do poslednjih dana obavljao je odgovorne funkcije kao što je uloga predsednika Fudbalskog saveza Beograda i člana pojedinih rukovodećih organa u Fudbalskom savezu Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17