• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2020

01:17

(FOTO) SUZE, RADOST, TUGA I ONO ŠTO JE TAKO MNOGO NEDOSTAJALO! Nakon 30 godina Liverpul je ponovo vladar Engleske!

Fudbal

(FOTO) SUZE, RADOST, TUGA I ONO ŠTO JE TAKO MNOGO NEDOSTAJALO! Nakon 30 godina Liverpul je ponovo vladar Engleske!

Podeli vest

Mnogo, baš mnogo, čak tri decenije Liverpul je čekao onaj trofej koji navijači najviše vole i koji u Engleskoj predstavlja prioritet svih prioriteta. Liverpul je nakon 30 godina ponovo vladar Engleske

 

Jeste Liverpul osvajao Kup UEFA, Ligu šampiona, Superkup Evrope, pa i Svetsko klupsko prvenstvo, te FA Kup i Liga Kup, ali za svakog navijača u Engleskoj trofej Premijer lige predstavlja najsjajnije priznanje i dokaz da ste zaista najbolji.

(VIDEO) LUDNICA NA ŠAMPIONSKOM SLAVLJU LIVERPULA! OSAM golova, bombe Keite i Arnolda - Čelsi mora da pobedi u poslednjem kolu ako želi u LŠ!

Čekali su "Redsi" baš dugo, čak 30 godina na ovaj dan. Smenjivali su se mnogi, kako na terenu tako i pored njega pa i navijači na tribinama, ali je vredelo. Svaki navijač Liverpula bi to rekao: "Vredelo je".

Foto: Tanjug/AP

Ništa se ne dešava preko noći, pa tako ni Liverpul nije preko noći postao strah i trepet u Evropi. Mnogo je vremena trebalo da se sve konsoliduje i vrati na svoje mesto. Od klizanja Stivena Džerarda kada su sve lađe potonule i u glavama navijača već prolazio film da je propuštena šansa koja se neće u skorije vreme ukazati.

Ipak, jeste se ukazao neko ko je sve zaokrenuo. Pre pet godina, 2015. Jirgen Klop je stigao u Liverpul, ali je govorio da je potrebno vreme. Malo ili mnogo, ali posle punih pet godina "Redsi" su osvojili sve "velike" trofeje pod njegovom palicom i ušli u istoriju.

Na putu ka tome bilo je dosta lekcija, ali se iz njih učilo. Trofej Lige šampiona izmakao je u finalu u Madridu 2018. godine, ali je već naredne bio u rukama Liverpula. Pehar Premijer lige otišao je Mančester sitiju 2019. za samo jedan bod, a 2020. taj isti Siti ostavljen je za gotovo 20 bodova na drugom mestu.

Mnogi bi pali, odustali, ali ne i Liverpul, klub za koji važi geslo da je "sve moguće". Dugo će se prepričavati ova sezona "Redsa". Mnogi će upamtiti i čoveka koji je uradio ono što nisu Ijan Raš, ni Robi Fauler, pa ni Stiven Džerard. Džordan Henderson podigao je trofej Premijer lige kao kapiten Liverpula u možda svojoj najboljoj sezoni na "Enfildu".

Pronašao je Klop žicu ovom timu, znao tačko koga treba da dovede u ekipu. Smejali su mu se za Sadija Manea, nisu bili za dovođenje Mohameda Salaha, rekli da je Virdžil van Dajk preskup. Isti taj Klop sada je u vitrinu dodao još jedan trofej i zlatnim slovima upisao svoje ime u istoriju jednog od najvećih klubova na svetu.

Daleko od toga da je kraj, ovo je tek početak!

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17