• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

30.07.2020

09:00

KREĆE NOVO PRVENSTVO SRBIJE U FUDBALU! Superliga će se igrati NA ŽIVOT I SMRT!

Fudbal

KREĆE NOVO PRVENSTVO SRBIJE U FUDBALU! Superliga će se igrati NA ŽIVOT I SMRT!

Podeli vest

Linglong Superliga Srbije u sezoni 2020/21. igraće se maltene na život i smrt! Sutrašnjim utakmicama Spartak - Zlatibor, TSC - Vojvodina i Mladost - Javor kreće novo prvenstvo naše zemlje u fudbalu, koje će prema svim najavama biti jedno od najinteresantnijih u ovom veku.

Titulu šampiona brani Crvena zvezda, koja je osvajala Superligu u prethodne tri sezone, a umesto 16, u elitnom rangu igraće čak 20 klubova. Kao i prethodnih godina, samo šampion države igraće kvalifikacije za Ligu šampiona.

Međutim, preostala tri naša predstavnika na međunarodnoj sceni ovog puta neće ići u kvalifikacije za Ligu Evrope. Oni će krenuti od 2. kola kvalifikacija Konferens lige, trećeg takmičenja koje UEFA uvodi od 2021. godine. To takmičenje namenjeno je klubovima iz liga ispod 15. mesta na UEFA rang listi (vidi okvir).

Partizan naoštren

Zbog toga, ali i zbog činjenice da tim s "Marakane" dominira Superligom već tri godine, iz Partizana su najavili da će učiniti sve da vrate titulu u Humsku. Na startu prvenstva crno-beli gostuju Napretku (subota 17.30, Arena sport 1), dok Zvezda dočekuje Novi Pazar (subota 19.30, Arena sport 1).

Iskusni srpski stručnjak Milorad Kosanović kaže za Informer da je Crvena zvezda glavni favorit za trofej, uprkos najavama iz Humske da će prekinuti dominaciju večitog rivala.

Foto: Starsportphoto

- Što se tiče vrha tabele, jasno je, tu su Zvezda i Partizan u borbi za prvo mesto. Crvena zvezda će verovatno biti prva ponovo. Ne verujem da će Partizan uspeti da dođe do trofeja. Vojvodinu, TSC i Čukarički vidim u borbi za Evropu. Eventualno tu mogu da se uključe Radnički Niš, Mladost Lučani i Spartak. Ostalim ekipama predviđam borbu za sredinu tabele i opstanak. Sve će biti jasno nakon šest-sedam kola - ocenjuje Kosanović, koji je u karijeri predvodio Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Novi Pazar, Borac Čačak, Radnik iz Surdulice, Napredak i prošle sezone Radnički Niš.

Osim što će jači superligaši voditi bitku za Evropu i što bolji plasman, oni slabiji i siromašniji na sve načine gledaće kako da ostanu u ligi. Prethodne sezone bilo je predviđeno da ispadnu dve ekipe, a zbog epidemije koronavirusa nije ispala nijedna. Istovremeno, u elitu su ušli Zlatibor, Metalac, Novi Pazar i OFK Bačka, pa će sad iz prvog ranga u niži ići čak šest klubova.

Gužva na dnu

Predsednik Zajednice Superlige i prvi čovek Javora iz Ivanjice Dragomir Lazović veruje da će više od pola lige strepeti sa opstanak.

- Jasno je da su Crvena zvezda i Partizan glavni kandidati za titulu, ali u donjem delu tabele biće baš velika gužva. Moguće je da će čak 12 ekipa voditi borbu za opstanak. Neće biti prostora ni za kakve kalkulacije, već će svaka ekipa morati u svakom kolu da ide na pobedu. Iz tog razloga očekujem vrlo zanimljiv šampionat - kaže Lazović.

Srpsko prvenstvo 19. u Evropi

Linglong Superliga Srbije trenutno zauzima 19. mesto na UEFA rang listi po nacionalnom koeficijentu. Prvenstvo naše zemlje ima koeficijent od 25.500 bodova, a potrebno je da se domognemo 15. mesta kako bismo imali dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jednog u pretkolima Lige Evrope i dva u Konferencijskoj ligi. Ispred nas su Švajcarska s koeficijentom 25.600, Grčka (26.300), Kipar (26.750) i Češka (27.300).




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija