• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

30.07.2020

14:44

NAŠI FUDBALERI MOGLI BI DA OSTVARE VELIKE TRANSFERE! Srbi na prodaju za 200 miliona evra!

Fudbal

NAŠI FUDBALERI MOGLI BI DA OSTVARE VELIKE TRANSFERE! Srbi na prodaju za 200 miliona evra!

Podeli vest

Evropski fudbalski klubovi spremni su da ovog leta potroše čak 200 miliona evra na srpske fudbalere! Nekoliko naših internacionalaca promeniće klubove tokom predstojeće pijace, a pojedinci bi mogli da ostvare više nego unosne transfere

Sve glasnije se govori o odlascima Sergeja Milenković-Savića (25) iz Lacija, Filipa Kostića (27) iz Ajntrahta, Luke Jovića (22) iz Reala, dok Marka Grujića (24) želi Herta da otkupi od Liverpula. U centru pažnje svakako je i bivši kapiten nacionalnog tima Branislav Ivanović (36), koji posle isteka ugovora i rastanka sa Zenitom, razmatra ponude, među kojima je i ona od Crvene zvezde.

Grujić je Hertin

Međutim, trenutno je najaktuelnija priča oko prelaska defanzivca Nikole Milenkovića (22) iz Fiorentine u Milan. Mladi štoper ima ugovor sa "ljubičastima" do leta 2022. godine. Njegova cena, prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", jeste 24 miliona evra, ali klub iz Firence traži dvostruko više. Popularni Bleki je u Seriju A stigao leta 2017. iz Partizana za 5,1 milion i do sada je odigrao 88 utakmica i postigao sedam golova.

Račić čeka odluku Valensije

Odličnu sezonu iza sebe ima mladi vezista Uroš Račić (22), koji je igrao za Famalikao na pozajmici iz Valensije. Njegove sjajne partije u portugalskoj Primeiri zapazio je i trener Porta, Seržio Konseisao, koji je od čelnika kluba tražio da mu ovog leta dovedu našeg mladog reprezentativca. Međutim, on je do 2022. pod ugovorom sa "slepim miševima", a novi trener Havi Garsija odlučiće uskoro da li mu je potreban.

- Ovo je idealan trenutak da Fiorentina dobro zaradi na prodaji Milenkovića, s obzirom na to da su zapeli razgovori oko produžetka saradnje. Njegov agent Fali Ramadani već je počeo da pregovara sa Milanom, ali predsednik "viole" Roko Komiso traži čak 50 miliona evra. "Roso-neri" će pokušati da smanje tu cifru na bar 30 miliona, a spremni su na stadion "Artemio Franki" da pošalju i ofanzivnog vezistu Lukasa Paketu - piše "Gazeta delo sport".

Svoj status konačno bi mogao da reši i Marko Grujić, koji ima ugovor sa Liverpulom do juna 2023. Menadžer engleskog prvaka Jirgen Klop definitivno ne računa na mladog vezistu i dao je zeleno svetlo za njegovu prodaju, a prva u redu je Herta. Bivši prvotimac Crvene zvezde je minule dve godine igrao za klub iz Berlina na pozajmici, a sada bi za 12 miliona evra trebalo i zvanično da postane njegov član.

Foto: ap photo

Među Srbima koji su dobrim partijama skrenuli pažnju na sebe jeste i Filip Kostić. Dve odlične sezone u dresu Ajntrahta, 96 mečeva, 22 gola i 31 asistencija nisu ostavili ravnodušnim Inter, Lacio, Kristal palas, Lester i Monako. Svi oni su u trci za potpis brzonogog krila, za koje je nemački klub odredio cenu od 35 miliona evra.

- Filip je srećan ovde, oseća se komforno, ali mi smo spremni da ga pustimo. Ne zavisi sve od nas, nego i od igrača - rekao je Fredi Bobić, sportski direktor Ajntrahta.

Jaka konkurencija

Nedavno je trener Reala Zinedin Zidan poručio da računa na Luku Jovića sledeće sezone, ali sve više se spekuliše o njegovom odlasku iz Madrida. Zbog slabog učinka u dresu "kraljevića" cena mu je pala na 32 miliona evra, a ozbiljno interesovanje su pokazali Milan, Napoli, Sevilja, Lester, Njukasl i Monako.

Foto: reuters

Već je postala tradicija da se u svakom prelaznom roku priča o prodaji Sergeja Milinković-Savića. Predsednik "nebeskoplavih" Klaudio Lotito spreman je da našeg asa pusti za 70 miliona evra, a Mančester junajted je već krenuo u realizaciju tog transfera.

- Vezista Lacija je najveća želja "crvenih đavola". Čelnici kluba posle plasmana u Ligu šampiona žele da pojačaju ekipu, a Sergej je prvi na listi. Kontakt je uspostavljen, pregovori su počeli prošle nedelje, a konkurencija im je PSŽ, Čelsi, Totenhem i Juventus - tvrde britanski mediji.

NAJTRAŽENIJI
SRPSKI IGRAČI

Nikola Milenković
Klub: Fiorentina
Želi ga: Milan
Cena: 50.000.000E

Marko Grujić (24)
Klub: Liverpul
Želi ga: Herta
Cena: 14.500.000E

Filip Kostić (27)
Klub: Ajntraht
Žele ga: Inter, Lacio, Kristal palas, Lester, Monako
Cena: 32.000.000E

Luka Jović (22)
Klub: Real Madrid
Žele ga: Milan, Napoli, Sevilja, Lester, Njukasl, Monako
Cena: 32.000.000E

Sergej Milinković-Savić (25)
Klub: Lacio
Žele ga: Mančester junajted, Čelsi, PSŽ
Cena: 64.000.000E

Adem Ljajić (28)
Klub: Bešiktaš
Žele ga: Udineze, Verona, Sivas, Lokomotiva M.
Cena: 9.000.000E

Uroš Račić (22)
Klub: Valensija
Želi ga: Porto
Cena: 2.500.000E

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija