• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2020

16:50

ČUVENI EKSPERT O PENALU U KRUŠEVCU! Ovo će tek sada podeliti Delije i Grobare! Da li se slažete sa njegovom ocenom?

Fudbal

ČUVENI EKSPERT O PENALU U KRUŠEVCU! Ovo će tek sada podeliti Delije i Grobare! Da li se slažete sa njegovom ocenom?

Podeli vest

Sudijski ekspert Raka Đurović i bivši član Komisije za suđenje FSS (Fudbalskog saveza Srbije), oglasio se povodom meča u Kruševcu između domaćeg Napretka i Partizana

Crno-beli su slavili sa 3:1, ali je meč ostao u senci zbog kako se navodi, "neregularnog jedanaesterca" koji je dosuđen u korist Partizana, u samom finišu duela.

REPREZENTATIVAC SRBIJE PRED POVRATKOM NA MARAKANU? Stanković progovorio o Prijoviću, da li je sada sve jasno?

– Nema dileme da je kazneni udarac. Igrač Napretka s obe ruke drži ispod pojasa Vitasa. Savio se čak u kolenima, i toliko je očigledno da je napravio prekršaj. Iz aviona se vidi da je penal. Nema veze što fudbaler Partizana nije pao. To vam je isto kada hoćete da šutnete, a neko vas drži. Vi niste pali, samo ste jednostavno bili sprečeni da uopšte uputite udarac. E, sad, da li bi bio gol da je Vitas udario loptu, to je sve hipotetičko pitanje i ne utiče uopšte na to da je bio prekršaj. Sudija Danilo Grujić je doneo ispravnu odluku -  rekao je Đurović za "Novu S".

– Jedino što je Grujić, kao iskusan sudija mogao da uradi, jeste da pre izvođenja kornera priđe i argumentovano upozori igrače u kaznenom prostoru da prati šta se dešava i da dodatno povedu računa.

 

 

Đurović smatra da Grujić ne bi pokazao na belu tačku da se situacija dogodila na drugoj strani.

– Uveren sam 99 odsto da ne bi pokazao na penal da je bila obrnuta situacija. Toliko je očigledna kod nas u srpskom fudbalu ta podela na “male” i “velike” klubove”, da je to grozno. Sudije se često boje da sude ovakve prekršaje, kao što je ovaj nad Vitasem. Bukvalno svaki korner koji je izveden na taj način ima takvu situaciju. Onda igrači počnu da se bune. Napredak se recimo buni zašto se to svira u 86. minutu utakmice. A bio je penal čist ko suza, tu nema spora. To više čak nije ni gurkanje, nego je to klasično čupanje, pa je još očiglednije. Njemu su igrači dali priliku da završi utakmicu na takav način.

Foto: Starsportphoto©




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gagi

pre 3 godine

Ma sigurno, ja mislim da si ti najmerodavniji pošto si čuveni sudijski stručnjak.

moma52

pre 3 godine

Ti mora da si neko ko ima15 godina. Raka je okoreli zvezdaš,a to je sve pokazivao kada je sudio u korist Zvezde,za razliku od tebe,ja sam to svojim očima gledao.Bolje da se povodom ovoga nisi oglašavao,ako već nisi imao neke druge argumente.

straja

pre 3 godine

Da li neko zna da je ovaj "strucnjak " procenio ijednu spornu situaciju na stetu njemu dragog kluba!!!...Uzgred prvi su poceli da se guraju igraci koji su zeleli da daju gol!!!Drugo prekrsaj je ZAPOCEO(koliko znam sudi se gde je pocelo a ne gde se zavrsilo..znaci sudija je zeleo..ajde da ne kalkulisem) u prekidu igre!!I trece sudija je isuvise "prijateljski " caskao sa igracima pretezno jednog tima!!! Od kako je jednom po misljenju eksperata iz fudbalskog kluba partizan tesko ostetio isti Grujic se "ZDUSNO" tyrudi da to nadoknadi i u nadi...da da sta se on nada to se ne znaje!!!

Limi

pre 3 godine

Da li ti znaš da je taj čuveni grobar decenijama imao kancelarije na stadionu podno tenka!?

mogli ste

pre 3 godine

i Vazuru da pitate ... to mu dodje isto...

jaypalm456

pre 3 godine

Pre svega nije bio korner posle kog je sviran penal. Gde ti je obraz "ekspertu"

Amater

pre 3 godine

OCIGLEDNO SE VIDI DA JE NAMERNO PUSTAO DA SE VUKU IGRACI DA BI SVIRAO PENAL,ZASTO NIJE SVIRAO FAUL NAD IGRACEM NAPREDKA OD STRANE PARTIZANOVOG IGRACA SA BROJEM 7 KOJI SU BILI IZA VITASA A SUDIJA JE BIO NASPRAM NJIH.OVO JE KLASICNA NAMESTALJKA OD STRANE SUDIJE I SITUACIJA KOJA GA OPRAVDAVA.

jsboban

pre 3 godine

Ljudi penal je bio , ali pre penala nije bio korner , dakle da sudija nije oštetio Napredak za korner ,gola ne bi ni bilo .

dragan

pre 3 godine

Poznato je da komentarise uvek u korist Partizana a ne vidi kad Stojke promasi loptu i primi gol,pa mu se svira nepostojeci faul.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ЕЕЕ КАД ГЛОДАРСКИ СУДИЈА КАЖЕ ДА НЕ БИ СВИРАЛИ ЗА НАПРЕДАК ,ТАЈ ''ПЕНАЛ'',ТО ЈЕ ТО.ПРИЧИ КРАЈ.КАДА БИ СЕ ТО СВИРАЛО НА СВАКОЈ УТАКМИЦИ НАШЕ ЛИГЕ БИЛО БИ ПО 10 ПЕНАЛА

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija