• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

04.08.2020

09:03

OSTRVO ĆE GORETI! Mitar igra utakmicu od 200 MILIONA EVRA!

Fudbal

OSTRVO ĆE GORETI! Mitar igra utakmicu od 200 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Udvostručio sam treninge i terapije kako bih se oporavio i bio spreman za meč odluke protiv Brentforda, kaže napadač Fulama Aleksandar Mitrović! Najbolji fudbaler "kolibara" trebalo bi večeras (20.45, Sport klub) da predvodi svoj tim na "Vembliju" u meču koji pobedniku donosi plasman u Premijer ligu, ali i zagarantovanu zaradu od oko 200 miliona evra

Čak i u uslovima ekonomske krize izazvane epidemijom koronavirusa, finale baraža za plasman u elitni rang takmičenja u engleskom fudbalu zadržalo je epitet "najskuplje utakmice na svetu". Razlog za to je što svi klubovi Premijer lige godišnje dobijaju ogroman novac od prodaje TV prava, a tu su i nagrade u zavisnosti od plasmana, uvećani sponzorski ugovori, skuplje ulaznice...

Trka s vremenom

Mitrović je zbog povrede zadnje lože propustio duele protiv Kardifa u polufinalu plej-ofa. Fulam je na gostovanju slavio 2:0, da bi potom u revanšu na svom stadionu bio poražen 2:1 i kroz iglene uši se plasirao u finale. Navijači tima sa "Krejven kotidža" nadaju se da će najbolji strelac Čempionšipa sa 26 golova biti spreman za večerašnji susret.

- Trudim se da se oporavim i da za finale budem u što boljoj fizičkoj spremi. Loše je što mi se to dogodilo u ovom delu sezone, ali bože moj. To je sve fudbal i događa se - kaže Mitrović za "Sport klub".

Srpski reprezentativac veruje da će se naći u ekipi menadžera Skota Parkera.

- Povreda je takva da zahteva između dve i tri nedelje pauze, ali udvostručio sam treninge i terapije kako bih se što pre vratio na teren. Radim neprestano već deset dana, osećam se dobro i oporavljam se. Nadam se da ću biti u ekipi, a da li ću i koliko igrati, ne znam. Na meni je samo da budem što spremniji - ističe Mitrović, koji nosi kapitensku traku u Fulamu kada na terenu nije Tom Kerni.

Foto: reuters

Nekadašnji centarfor Partizana jednom je već pomogao ekipi iz jugozapadnog Londona da se preko plej-ofa plasira u Premijer ligu. Bilo je to u sezoni 2017/2018, kad je na klupi bio srpski stručnjak Slaviša Jokanović. Tada su "kolibari" u finalu savladali Aston Vilu minimalnim rezultatom, a strelac jedinog pogotka bio je kapiten Kerni.

Dve godine kasnije Mitrović i ekipa su na istom zadatku, jedan meč ih deli od elitnog ranga takmičenja.

- Videćemo šta će biti, ali sigurno nas očekuje dobra utakmica, derbi zapadnog Londona. Šteta što nema navijača. Nadam se da ćemo da dobijemo meč i da ćemo biti tamo gde ovaj klub i treba da bude, a to je Premijer liga - poručuje srpski fudbaler.

Treća sreća

Fulam ove sezone ne može da se pohvali dobrim učinkom u duelima sa londonskim rivalom. Dva puta su se sastali i "pčele" su u oba navrata bile bolje. Brentford je na svom terenu slavio 1:0, dok je na "Krejven kotidžu" pobedio sa 2:0.

- Svaki derbi ima veću težinu, a ovo je još i finale koje odlučuje ko će u Premijer ligu. Sigurno je da to nosi dodatnu težinu. Mi smo dvaput igrali sa njima, oba puta smo izgubili, tako da bi bilo lepo da se u trećoj utakmici osvetimo za poraze u prethodne dve. Videćemo, biće zanimljiv meč. Radujem se i jedva čekam - zaključuje Mitrović.

Možda ode u neki jači tim

Već mesecima se spekuliše da bi Mitrović u predstojećem prelaznom roku mogao da napusti Fulam i pređe u neku jaču ekipu.
- Ovo je bila duga godina, sve se odužilo. Jedva čekam da dođem kući i da se fizički i psihički odmorim od svega i da uživam. Kada bude došlo vreme da se razgovara, videćemo šta su opcije za moju porodicu i mene, ali i za Fulam. Sve kockice moraju da se poklope. Ima vremena... Najbitnije je da večeras pobedimo, a onda ćemo polako - ističe Mitrović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija