• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2020

08:01

VODIČ KROZ LIGU ŠAMPIONA! SVE NA JEDNOM MESTU! Kako funkcioniše plej-of i zašto je sve to bitno za Crvenu zvezdu!

Fudbal

VODIČ KROZ LIGU ŠAMPIONA! SVE NA JEDNOM MESTU! Kako funkcioniše plej-of i zašto je sve to bitno za Crvenu zvezdu!

Podeli vest

Verovatno da niko na svetu nije mogao da predvidi da će Liga šampiona doživeti završnicu kao ove sezone. Sigurno da će se dugo prepričavati način na koji ćemo saznati novog prvaka Evope

 

Kao što mnogi vole da kažu, "sada sledi ono pravo", a to pravo počinje ove srede. Prvi četvrtfinalni meč Lige šampiona odigraće totalni autsajder Atalanta i Pari Sen Žermen oslabljen neigranjem povređenog Kilijana Mbapea.

UHVATIO ŽENU U PREVARI, PA PAO U DEPRESIJU! Atalanta u velikom problemu zbog Ilićića!

No, proći ćemo kroz sve što bi vas moglo interesovati o famoznom plej-ofu koji će trajati svega 11 dana pa ćemo za jako kratak period od osam doći do dve ekipe koje će se u velikom finalu boriti za titulu najboljeg na Starom kontinentu.

Foto: Reuters/Ilustracija

Jedan domaćin, jedan meč, moguće čak i do ŠEST izmena, brišu se kartoni

Kako je situacija sa koronavirusom izmakla kontroli, UEFA je odlučila da uvede već pomenuti plej-of koji će se organizovati u jednom gradu. Čast da ugosti najbolje ekipe u Evropi imao je Lisabon. Ako se pitate kako se došlo na ideju da baš prestonica Portugala bude domaćin, odgovor je jednostavan: Nijedan prestavnik Portugala nije u borbi za trofej, stadion "La Luž" ispunjava sve uslove, a Portugalci su se i odmah javili da preuzmu organizaciju.

 

 

Kao što je već poznato igra se samo jedan meč. Ukoliko bude nerešeno gledaćemo produžetka, a ako ni posle 120 minuta nema pobednika, pristupiće se penalima. Ono što je takođe novitet to je pet izmena tokom 90 minuta, a dozvoljena je i šesta u eventualnim produžecima.

Foto: Reuters

Još jedan bitan podatak jeste to da se kartoni za četvrtfinale brišu, tako da sve ekipe mogu računati na igrače koji su u prethodnim rundama zaradili suspenzije.

Ko protiv koga i kada?

Prvi meč četvrtfinala igra se u sredu, a akteri su Atalanta i Pari Sen Žermen, reći ćemo i datum, 12. avgust. Dan kasnije na programu je duel Lajpciga i Atletiko Madrida. Već 14. avgusta na programu je duel Barselone i Bajerna, a u petak će četvrtfinale okončati Mančester siti i Lion.

12. avgust, Atalanta - PSŽ

13. avgust, Lajpcig - Atletiko Madrid

14. avgust, Barselona - Bajern

15. avgust, Mančester siti - Lion

Ko se ukršta u polufinalu?

U polufinalu će se sastati pobednici duela Lajpcig - Atletiko Madrid i Atalanta - PSŽ, odnosno Mančester siti - Lion i Barselona - Bajern.

Foto: Reuters

Šta kažu kladionice, ko je najveći favorit?

Pogled na kladionice kaže da je najveći favorit za osvajanje Lige šampiona ekipa Mančester sitija, kojoj bi to bio prvi "ušati pehar" u istoriji kluba. Kvota za tako nešto je 3,25 što znači da bi uplatom od 1000 dinara, zarada bila 3250. 

Odmah nakon "građana" tu je Bajern iz Minhena koji je na kvoti 4,00. Nakon toga slede PSŽ (6,5), Barselona (8), Atletiko Madrid (9) te Atalanta (10) dok su najveći autsajderi Lajpcig (kvota 19) i Lion (kvota 34).

Foto: Starsportphoto

Zašto je četvrtfinale bitno za Crvenu zvezdu i za koga će navijati na Marakani?

Osmina finala Lige šampiona, odnosno eliminacija Juventusa od francuskog Liona značila je da Crvena zvezda kreće put ka eliti od prvog, a ne od drugog kola kvalifikacija.

Šampion Srbije, ipak, još uvek ima zbog čega da prati dešavanja u završnici najjačeg evropskog takmičenja i ponovo će u centru pažnje biti Olimpik.

Naime, Zvezda će navijati za prolaz Mančester sitija u polufinale kako bi ostala u igri za status povlašćene ekipe u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, što nikako nije mala stvar. Crveno-belima je potrebno da Lion, odnosno jedina ekipa koja preko nacionalnog šampionata nije obezbedila plasman u naredni ciklus elitnog takmičenja, ispadne i tako Zvezdu ostavi na jedno mesto ispod crte, a mesto među nosiocima obezbediće im eventualno ispadanje Ludogoreca, Dinama iz Zagreba, Seltika ili Astane iz prvog odnosno drugog kola kvalifikacija.

Dakle, biće jako zanimljivo u Lisabonu. Za kraj pomenućemo i to da je finale je zakazano za 23. avgust.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija