• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2020

23:38 >> 23:26

(VIDEO) JUNAJTEDOV 21. PENAL U SEZONI ZA POLUFINALE! Mančester morao kroz produžetke, Inter izbacio Nemce i krenuo po trofej!

Fudbal

(VIDEO) JUNAJTEDOV 21. PENAL U SEZONI ZA POLUFINALE! Mančester morao kroz produžetke, Inter izbacio Nemce i krenuo po trofej!

Podeli vest

Fudbaleri Mančester junajteda i Intera plasirali su se u polufinale Lige Evrope nakon pobeda nad Kopenhagenom posle produžetaka sa 1:0, odosno Bajerom iz Leverkuena (2:1)

 

Ekipa Ole Gunara Solskjera propisno se namučila protiv odličnog Kopenhagena koji se nije dao tokom 90 minuta meča u Kelnu, ali su posustali već na početku produžetaka.

VELIKI JUNAJTEDOV PROMAŠAJ! Aleksis Sančez u Interu do 2023. godine!

Dosta zanimljivu utakmicu u Kelnu obeležili su poništeni golovi, odnosno poništene odluke sudije Turpana. VAR je odradio odličan posao u nekoliko navrata. Prvo je poništio penal Junajtedu, iako je arbitar pokazao na belu tačku. Ispostavilo se da je pre toga bio ofsajd. Nakon toga Junajted je tri puta poslao loptu iza leđa golmanu danskog predstavnika, ali je svaki put to učinjeno iz nedozvoljene pozicije.

Foto: Tanjug/AP

Ozbiljne je Kopenhagen namučio Engleze, navijači Crvene zvezde se sigurno sećaju duela sa Dancima prošle godine i pobede nakon jedanaesteraca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Čini se da je nakon toga danski tim igrao bez greške u Ligi Evrope, a to se videlo i večeras.

Otpor Danaca slomio je možda i prestrogo dosuđen jedanaesterac i to već 21. u sezonu za Junajted koji je u pogodak pretvorio Bruno Fernandes. Tada je Kopanhagen krenuo na sve ili ništa što je ostavilo prostor Junajtedu da napadne, ali je golman Johnson bio sjajan. Međutim rezultat se nije menjao i Englezi sada čekaju rivala, a to će biti bolji iz duela Vulverhemptona i Sevilje.

Sa druge strane fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale drugog po jačini evropskog takmičenja pobedom nad Bajerom iz Leverkuzena sa 2:1 u meču odigranom u Dizeldorfu.

Vicešampion Italije zasluženo je našao mesto među četiri najbolje ekipe u Ligi Evrope. "Neroazuri" su bili bolji tokom 90 minuta u Nemačkoj, a najzanimljiviji detalji viđeni su u svega devet minuta prvog poluvremena.

Foto: Tanjug/AP

Inter je za šest minuta preko Barele u 15. i Lukakua u 21. minutu vodio sa 2:0, da bi već u 25. stigao odgovora Haverca koji je smanjio zaostatak i najavio neizvestan duel. Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve od "farmaceuta" koji su morali da čestitatu Italijanima na pobedi.

Inter sada čeka boljeg iz duela Šahtroja i Bazela koji je na programu u utorak od 21.00.

MANČESTER JUNAJTED - KOPENHAGEN 1:0 (0:0)

Fernades u 95. minutu (penal) za Junajted

Stadion: Energi stadion (Keln), Sudija: Klemen Turpan (Francuska)

MANČESTER JUNAJTED: Romero – Van-Bisaska, Megvajer, Baji (od 70. Lindelof), Vilijams – Fred (od 70. Matić), Pogba – Fernandeš, Rašfrod, Grinvud – Marsijal. 

KOPENHAGEN: Johnson – Varela, Nelson, Bjeland, Boilesen (od 16. Bengston) – Biel, Stage, Zeka – Darami, Falk, Vind.

INTER - BAJER LEVERKUZEN 2:1 (2:1)

Barela u 15. minutu, Lukaku u 21. minutu za Inter - Haverc u 25. za Bajer

Stadion: Merkur Spil Arena (Dizeldorf), Sudija: Karlos del Sero (Španija)

INTER: Handanovič – Godin, De Fraj, Bastoni (od 84. Šrinijar) – D’Ambrozio (od 59. Mozes), Barela, Brozović, Galjardini (od 59. Eriksen), Jang – Martinez (od 64 Sančez), Lukaku

BAJER LEVERKUZEN: Hradecki – L. Bender (od 85. Belarabi), Ta, Tapsoba, Singraven (od 68. Vendel) - Baumgartlinger (od 68. Amiri), Palasios (od 59. Bejli) - Demirbaj, Haverc, Dijabi - Foland (Alario od 86)

KRAJ! JUNAJTED I INTER IDU U POLUFINALE!

110. minut - Opao je tempo meča, sada je dosta mirnije u odnosu na prvih 15 minuta nastavka.

106. minut - Počeo je drugi produžetak!

Kraj prvog produžetka!

105. minut - Lindelof je sada bio u šansi nakon kornera, ali od svega samo stativa.

105. minut - Šut Pogbe i još jedna sjajna odbrana Johnsona!

95. minut - GOOOOL! Junajted vodi!

94. minut - PENAL ZA JUNAJTED! Fernandes ima šansu za vođstvo!

93. minut - Kakva šansa za Junajted, Marsijal je promašio zicer.

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Kelnu!

KRAJ! INTER U POLUFINALU! JUNAJTED I KOPENHAGEN IDU U PRODUŽETKE!

90. minut - U Kelnu se igra još tri, a u Dizeldorfu još šest minuta!

90. minut - Pomislili su Italijani da je penal, ali je VAR poništio odluku sudije Del Sera. Ostaje 2:1!

84. minut - Kakav šut Marsijala, ali i kakva odbrana golmana Kopenhagena!

70. minut - Solskjer umesto Freda u igru ubacuje Matića, a Lindelof menja Baija.

69. minut - Ređaju se šanse u Kelnu, ali nikako da neko od dve ekipe postigne pogodak.

63. minut - Stativa! Bruno Fernandes je šutirao, ali lopta pogađa samo okvir gola.

57. minut - Junajted je postigao još jedan pogodak, ali opet ofsajd, ovoga puta u nedozvoljenoj poziciji se našao Rašford.

54. minut - Galjardini je bio u dobroj situaciji, šutirao je, ali brani golman Hradecki.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Foto: Reuters

POLUVREME!

45. minut - Grinvud je postigao gol, ali se pre toga našao u ofsajdu pa je VAR poništio slavlje mladog napadača.

33. minut - Sjajna šansa u kojoj se našao Grinvud, ali brani golman Kopenhagena.

25. minut - GOOOOL! LEVERKUZEN UZVRAĆA! Haverc smanjuje zaostatak! Ludnica u Dizeldorfu!

21. minut - GOOOOL! VEĆ 2:0 ZA INTER! Lukaku duplira prednost!

16. minut - Kopenhagen mora da menja. Povredio se Boilesen, umesto njega na terenu je Bengston.

15. minut - GOOOOOL! VODI INTER! Barela dovodi Italijane u vođstvo!

9. minut - Grinvod je bio u prilici da ugrozi gol Danaca, ali je udarac bio slab za Jonsona.

21.00 - Utakmice su počele!

20.40 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen mečevima Mančester junajteda i Kopenhagena, odnosno Intera i Bajer Leverkuzena. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Nemačke.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija