• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

23.08.2020

11:14

FINALE LIGE ŠAMPIONA OD 1.73 MILIJARDE EVRA! PSŽ i Bajern boriće se za titulu prvaka Evrope!

Fudbal

FINALE LIGE ŠAMPIONA OD 1.73 MILIJARDE EVRA! PSŽ i Bajern boriće se za titulu prvaka Evrope!

Podeli vest

Sudar divova zakazan je u velikom finalu Lige šampiona! Fudbaleri Pariz Sen Žermena i Bajerna boriće se u nedelju za titulu prvaka Evrope (21.00 RTS 1, Arena sport 1), a na stadionu "La Luž" u Lisabonu gledaćemo okršaj svetskih zvezda čija je ukupna vrednost neverovatnih 1,73 milijarde evra

Tim iz Minhena, koji predvode majstori kao što su Manuel Nojer, Robert Levandovski, Serž Gnabri i Tomas Miler, procenjen je na čak 928,55 miliona evra. Naspram njih biće asovi Parižana poput Nejmara, Kilijana Mbapea, Maura Ikardija i Anhela di Marije, čija tržišna vrednost iznosi 801,45 miliona evra!


KVOTE

Pobednik posle produžetaka
PSŽ - 13,00
Bajern - 11,00
Pobednik na penale
PSŽ - 13,00
Bajern - 13,00
Strelci
Kilijan Mbape 2,15
Nejmar 2,25
Mauro Ikardi 2,60
Robert Levandovski 1,57
Serž Gnabri 2,30
Tomas Miler 3,20
Tačan rezultat
1:0 17,00
0:1 13,00
1:1 7,50
2:0 21,00
2:1 12,00
0:2 13,00
1:2 9,00
2:2 10,00
3:2 21,00
2:3 17,00

 

Jure šesti pehar

Međutim, nije samo novac preduslov za dobru predstavu. Način na koji igraju ove dve ekipe, predvođene nemačkim stručnjacima Tomasom Tuhelom (46) i Hansijem Flikom (55), garantuje navijačima da u prestonici Portugala mogu da očekuju ofanzivu s obe strane i veliki broj pogodaka. Tome u prilog ide i podatak da su Bavarci ove sezone u svim takmičenjima dali 159 golova, dok su "sveci" 121 put tresli mrežu svojih rivala.

Ipak, šef stručnog štaba Bajerna naglašava da neke stvari moraju da poprave do duela sa Francuzima.

- Moraćemo u finalu mnogo bolje da se branimo. Protiv Liona smo imali i malo sreće, ali smeta mi što smo izgubili previše lopti. To moramo pod hitno da popravimo i da se oporavimo i vratimo energiju za ono što nas čeka u nedelju. Parižani imaju sjajan tim, jako brze pojedince, a njihov trener radi odličan posao. Trebaće nam vrhunska organizovanost u defanzivi, iako je naša najveća snaga pritisak na protivnika - kaže Flik.

Za nemačkog prvaka ovo će biti 11. finale elitnog takmičenja u klupskoj istoriji. Do sada je osvojio pet titula, a poslednju pre sedam godina. Na putu do najvažnijeg meča u sezoni pobeđivao je Crvenu zvezdu, Totenhem i Olimpijakos u grupnoj fazi, da bi u osmini finala lako izašao na kraj sa Čelsijem. Demonstracija sile usledila je protiv Barselone u četvrtfinalu (8:2), a potom i rutinski trijumf nad Olimpikom iz Liona u polufinalu (3:0).

 

VREDNOST TIMOVA
PSŽ: 801.450.000E
Bajern: 928.550.000E
NAJSKUPLJI IGRAČI
PSŽ: Kilijan Mbape 180.000.000E
Bajern: Džošua Kimih 75.000.000E
NAJBOLJI STRELCI:
PSŽ: Kilijan Mbape - 30
Bajern: Robert Levandovski - 55
NAJBOLJI ASISTENTI:
PSŽ: Anhel di Marija - 23
Bajern: Tomas Miler - 26
TITULE U LIGI ŠAMPIONA
PSŽ: /
Bajern: 5
 

Pišu klupsku istoriju

S druge strane, "sveci" su već ostvarili istorijski uspeh plasmanom u finale, ali sigurno se neće zadovoljiti time. Vlasnik kluba Naser el Kelaifi već godinama ulaže ogroman novac u igrački kadar kako bi se domogao najvažnije titule.

Pred francuskim prvakom ove sezone redom su padali Real Madrid, Galatasaraj, Klub Briž (grupna faza), Borusija iz Dortmunda (osmina finala), Atalanta (četvrtfinale) i Lajpcig (polufinale).
Trener Tomas Tuhel naglašava da napadački stil igre neće menjati ni protiv Bavaraca. Zanimljivo, ova dva tima do sada su snage odmeravala devet puta, a bolji međusobni skor ima PSŽ (5:4 u pobedama).

- Ovo će sigurno biti najveći izazov u mojoj karijeri. Pritisak uvek postoji, ali najvažnije je da momci na terenu uživaju i da odigraju onako kako umeju. Lepo je što smo u finalu, međutim, mi smo došli u Lisabon po trofej, to je naš san. Žao mi je što neće biti navijača na tribinama, ali osećamo njihovu veliku podršku i oni su razlog više zbog kog ćemo sve dati za pobedu - jasan je Tuhel.
 

 


 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija