• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2020

10:29

KUTINJO JE OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA, a evo da li će Liverpul zaraditi 5.000.000 funti!

Fudbal

KUTINJO JE OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA, a evo da li će Liverpul zaraditi 5.000.000 funti!

Podeli vest

Nakon što je Bajern osvojio Ligu šampiona pobedom protiv PSŽ-a (1:0) poznato je i da li će Liverpul dobiti dodatnih 5 miliona funti jer je Felipe Kutinjo koji igra na pozajmici u redovima Bavaraca popeo na krov Evrope

"Liverpool Echo", koji je odlično upućen u situaciju na "Enfildu" ističe da nije istina da će Barselona platiti Liverpulu pet miliona funti. Klauzule u ugovoru Liverpula i Barselone odnose se na Kutinjov učinak u Barsi, ne na pozajmici u Bajernu, navodi pomenuti izvor.

KAD TE NEĆE, ONDA TE NEĆE! DAO IM DVA GOLA, A MORAJU DA PLATE 5.000.000! Barselona pred još većim problemom zbog Kutinja!

(VIDEO) NEMCI UVEK POBEĐUJU? NE NA "MARAKANI"! Stanković se setio 1996. godine!

 

Kako navode postiji u ugovoru niz klauzula, ali ne i ona o kojoj svi govore danima. Prema ovom izvoru, brojke u tom transferu su sledeće: Barselona je kupila Kutinja od Liverpula  uz odštetu od 106 miliona funti fiksno, plus još 36 miliona funti kroz bonuse. Redsima nedostaju samo još 4,4 miliona funti da dobiju pun iznos bonusa od Barselone.

Međutim, to će se dogoditi ako i kada se ispuni klauzula vezana uz Kutinjov broj nastupa za Barselonu. Klub ipak neće isplatiti ništa Liverpulu zato što je Kutinjo osvojio LŠ s Bajernom  jer se klauzule odnose samo na njegov učinak u dresu kluba iz Katalonije. 

Tako je Liverpul dobija 4,4 miliona funti za svakih Kutinjovih 15 nastupa za Barselonu. Brazilac je do sada odigrao 75 mečeva za Barsu pa je Liverpulu plaćeno 22 miliona funti. Potom, svaki put kada Barselona dođe do četvrtfinala LŠ dok je Kutinjo njen igrač, Liverpul dobija 4,4 miliona funti.

Preostalih 4,4 miliona funti bonusa Liverpul će od Barselone dobiti ako i kada Kutinjo odigra 90 utakmica za Barselonu. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija