• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

27.08.2020

21:01

SAZNAJEMO! MATIĆ VIŠE NEĆE DA IGRA ZA SRBIJU! Fudbaler Mančester junajteda doneo odluku!

Fudbal

SAZNAJEMO! MATIĆ VIŠE NEĆE DA IGRA ZA SRBIJU! Fudbaler Mančester junajteda doneo odluku!

Podeli vest

Nemanja Matić (32) ne želi više da igra za reprezentaciju Srbije, saznaje Informer! Fudbaler Mančester junajteda obavestio je rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije da se povlači iz nacionalnog tima, ali selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković i dalje se nada da će nagovoriti iskusnog vezistu da se predomisli

Upravo zbog toga ga je uvrstio na spisak igrača za predstojeće mečeve u Ligi nacija protiv Rusije 3. septembra u gostima i protiv Turske tri dana kasnije u Beogradu.

(FOTO) POJAVILE SE FOTOGRAFIJE! Evo kako će izgledati Nacionalni stadion!

Problem sa Savezom

Matić je rekao da nije zadovoljan kako se neke stvari u FSS rešavaju, ali nije hteo da ulazi u detalje

Izvor Informera blizak FSS

48 UTAKMICA ZA REPREZENTACIJU ODIGRAO JE NEMANJA MATIĆ I POSTIGAO DVA GOLA

Odjavio Matijaševića

Prema rečima našeg izvora, direktor FSS Vladimir Matijašević već je pokušao da ubedi Matića da promeni odluku, ali nije uspeo u tome.

- Nemanja je prelomio da ne želi više da igra za reprezentaciju i kako sada stvari stoje, neće se pojaviti na okupljanju reprezentativaca u nedelju. Uprkos mnogim lepim stvarima koje je doživeo u nacionalnom timu, bilo je i mnogo toga što mu je smetalo. Rekao je da nije zadovoljan kako se neke stvari u FSS rešavaju, ali nije hteo da ulazi u detalje. Matijašević ga je ubeđivao da ne donosi takvu odluku, ali on je uporno ponavljao da mu je dosta svega i ostao je pri svom stavu - objašnjava naš sagovornik blizak FSS.

Foto: reuters

Srbiju 8. oktobra očekuje meč polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Norveške u Oslu. Izostanak Matića predstavljao bi ozbiljan udarac za naš tim, pa će selektor Tumbaković učiniti sve da jednog od najboljih igrača Mančestera vrati u reprezentaciju.

- Ostalo je još samo da selektor pokuša da ubedi Matića da se predomisli. Tumbaković će ga zvati i pokušati da mu objasni da mu je neophodan za predstojeće utakmice, posebno za meč sa Norveškom. Predložiće mu da se povuče posle Evropskog prvenstva, ako se kvalifikujemo za to takmičenje. Ipak, veliko je pitanje da li je uopšte moguće nagovoriti Matića da promeni mišljenje. Možda se predomisli, a možda i ne. Uprkos svemu, u FSS ne prihvataju mogućnost da je stvar završena - ističe naš izvor.

Foto: Starsportphoto

Odmara se na Ubu

Prvotimac Mančester junajteda trenutno je na Ubu, gde odmara sa porodicom. Moguće je da će ga neko iz Saveza posetiti tamo.

- Ubeđivanje i dalje traje. Sa Matićem će pričati svi koji bi mogli da imaju uticaja na njegovu odluku. Cilj Saveza je da se reprezentacija plasira na Evropsko prvenstvo i u tu svrhu iskoristiće sve adute kako bi zadržali vezistu makar za utakmicu sa Norveškom - kaže izvor Informera.

Šansa za Gudelja i Grujića

Ukoliko Nemanja Matić definitivno ne bude igrao za reprezentaciju, selektor će u utakmicama protiv Rusije i Turske morati da pronađe novi tandem zadnjih veznih igrača, jer je i Luka Milivojević iz Kristal palasa zamolio da preskoči te mečeve. Ideja je da na toj poziciji igra Nemanja Gudelj, a tu je i povratnik u nacionalni tim Marko Grujić.

- Ukoliko se Tumbaković opredeli za formaciju sa dva zadnja vezna igrača, to će biti Marko Grujić i Nemanja Gudelj. Gudelj je brz igrač, što bi značilo celoj ekipi. Grujić je mlad i predstavlja budućnost reprezentacije - ističe naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 3 godine

Hvala Bogu, doneo ispravnu odluku !!! I nije doprineo NISTA igri REPREZENTACIJE SRBIJE !!!! Onako iskreno i realno !!! Maticu vozi traktor u Srbiji, korisniji si !!!!!

Mihajlo

pre 3 godine

I njega ste oterali,ko je sledeci,pretpostavljam da ce to biti Tadic.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija