• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2020

07:13

12 STVARI KOJE NISTE ZNALI O LIONELU MESIJU! Bez jedne stvari ne može, dnevno spava 12 sati, ima svoju reč...

Fudbal

12 STVARI KOJE NISTE ZNALI O LIONELU MESIJU! Bez jedne stvari ne može, dnevno spava 12 sati, ima svoju reč...

Podeli vest

Rekao je da će karijeri završiti u Barseloni, alI Lionel Mesi je ipak odlučio da napusti "Nou Kamp" i tako izazvao tektonske poremećaje ne samo u Španiji, nego i Evropi

Zario je navijača Katalonaca nož u srce. Zbog njega su u Barseloni nastali neredi kada je objavio da napušta klub u kojem je od 13. godine. 

Katalonci svim silama pokušavaju da ga zadrže, a s druge strane počela je licitacije gde će Argentinac nastaviti karijeru. Mančester siti, PSŽ, Mančester junajted, Čelsi, Inter, Liverpul.... Niko ne štedi, pominji se milioni evra, avioni, kamioni...

Brutalno

Mesi je u Barseloni zarađivao 8,3 miiona evra mesečno

Videćemo ko će prvi doći do jednog od najvećih fudbalera sveta ikada o kome je poznato skoro sve. Ali, sigurno ima stvari koje niste znali o ovm fudbalskom čarobnjaku. 

1. Sve tetovaže na njegovom telu imaju veze sa njegovom porodicom. Kada mu se rodio sin Tiago istetovirao je njegovo ime i otiske prstiju na listu leve noge, dok na levoj lopatici ima lik svoje majke.

 

Foto: Reuters

 


2. Lionel Mesi i Nikola Jokić imaju nešto zajedničko. Pep Gvardiola je zbog Argentinca naredio da se ukloni koka-kolin aparat iz trening centra Barselone, jer je Mesi previše pio I ugrožavao dijetu.

3. Sigurno niste znali da je prvi ugovor sa Barselonom napisan je na salveti kada je imao samo 13 godina. Katalonci su bili toliko oduševljeni njime da je želeo odmah da potpiše ugovor, a kako nije bilo papira u njegovoj blizini, napisao ga je na salveti.

4. Takođe, ugovor sa Kataloncima zaradio je žonglirajući pomorandže i teniske loptice nogama. Jedan agent je poslao njegov snimak kako žonglira čelnicima Barselone i oni su posle toga želeli da ga što pre vide na delu.

POTPUNA LUDNICA U BARSELONI! Predsednik najavio: Ako Mesi OSTANE, JA ODLAZIM!

KRAJ! MESI POTVRDIO DA IDE IZ BARSELONE: Duša me boli, ali to je to!

 

5. Mogao je Mesi da igra za Španiju. Furija mu je 2004. godine ponudila da igra za njihov nacionalni tim ispod 20 godina, ali je Mesi odbio ponudu rekavši da želi da obuče samo belo-plavi dres "gaučosa".

6. Mesi je rođen u argentinskom Rosariju, ali je zanimljivo da njegova porodica ima korene iz čak tri različite kulture. Mesi u svom poreklu ima italijanske, libanske i engleske krvi.

7. Leov stariji sin Tiago je već nekoliko godina član Barselone. Katalonski klub je samo 72 sata posle njegovog rođenja ugrabili naslednika. Videćemo šta će biti posle odlaska Lea sa Nou Kampa.

8. U 11. godini je Leu konstatovao poremećaj rada hipofize i prepisana terapija koju nije pio. Razlog je što je za lekove bilo potrebno oko 1.000 dolara mesečno, što nije mogao da priušti. Tek dve godine kasnije prelaskom u Barselonu bio je u prilici da se leči. 

9. Mesi je velika spavalica, a za to su krivi lekovi koje pije. Dok je bio mlad kada se lečio od poremećaja, morao je što više da spava jer se tada ćelije regenerišu brže. Ta navika mu je ostala. Navodno spava 12 sati dnevno i praktično jedino što radi je spavanje, igranje sa sinovima, PES za koji je fanatik i treninzi.

(VIDEO) FRKA U BARSELONI! Navijači izašli na ulice da protestuju zbog odlaska Mesija!

ZEMLJOTRES U BARSI, HITAN SASTANAK! HAOS na "Nou Kampu, Katalonci NE DAJU Mesiju DA IDE!

 

10. Mesi je čak dobio i svoju reč u španskom rečniku u znak zahvalnosti za sve što je dao fudbalu. "Inmesionante" znači kada neko igra fudbal na savršen način.

11. Sigurno niste znali da ne voli da razgovara telefonom. Navodno je veoma stidljiv u kontaktu sa ljudima, ali nije poznato zbog čega ne voli ovu vrstu komunikacije. Sa većinom komunicira SMS porukama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seguimos recuperando, hoy con dos compañeros de entreno muy especiales... ???

Објава коју дели Leo Messi (@leomessi) дана 11. Авг 2019. у 3:47 PDT

12. Nikada ne biste u ovo poverovali, ali ljudi bliski Mesiju otkrili su da ne voli da gleda svoje utakmice, kao ni bilo kakve emisije o sebi. 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobo

pre 3 godine

Odlican igrac, odlicno ponasanje. Kao da je sa druge planete. Svi komplimenti za ovog fudbalskog majstora.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija