• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

08.09.2020

14:28

STEPANOVIĆ LOCIRAO PROBLEM! Mnogo toga ne funkcioniše! Evo šta "orlovima" godinama nedostaje!

Fudbal

STEPANOVIĆ LOCIRAO PROBLEM! Mnogo toga ne funkcioniše! Evo šta "orlovima" godinama nedostaje!

Podeli vest

Iskusni fudbalski stručnjak kaže da "orlovi" igrom kakva je bila protiv Rusije (1:3) i Turske (0:0) teško mogu da savladaju Norvešku u baražu za plasman na EP * Mnogo toga ne funkcioniše, kaže Stepanović

Ono što je srpska reprezentacija pokazala protiv Rusije i Turske ne uliva poverenje, iako imamo dobre igrače, očigledno je da nemamo tim, poručuje Dragoslav Stepanović (72) u razgovoru za Informer!

Rizik

Nije mi jasno zašto je Tumbaković baš sada odlučio da se kocka i menja formaciju
Dragoslav Stepanović


Iskusni stručnjak, koji je tokom bogate karijere vodio brojne nemačke klubove, kaže da mu nije jasno zbog čega je selektor Ljubiša Tumbaković odlučio da menja formaciju kad nas za mesec dana čeka baraž protiv Norveške za odlazak na Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Mnogo toga škripi

Naša reprezentacije je na startu Lige nacija poražena u Moskvi (1:3), a potom je u nedelju odigrala nerešeno sa Turskom na "Marakani" (0:0). U tom meču skoro celo drugo poluvreme "orlovi" su bili sa desetoricom na terenu, pošto je zbog dva žuta kartona isključen kapiten Aleksandar Kolarov.

Dušan Tadić je bio realan, šta je rekao posle Turske pročitajte OVDE.

Zašto Srbiju čeka težak posao protiv Norveške u baražu pročitajte OVDE.

- Jedino pozitivno iz poslednje utakmice jeste to što nismo primili gol, čak ni sa igračem manje. Međutim, mnoge stvari ne funkcionišu kako treba. Iako su protiv Turske na terenu bili najbolji fudbaleri koje Srbija trenutno ima, očigledno je da oni nisu pravi tim. A to je ono što dobija utakmice, tim, a ne pojedinac. Nama to nedostaje godinama unazad - kaže Stepanović.

Sakić: 'Orlovima' treba dati podršku

 

Nekadašnji srpski fudbaler i pomoćni trener u našoj reprezentaciji Nenad Sakić (49) poručuje da "orlovima" treba dati podršku pred okršaj u Oslu.
- Tumbaković je promenio sistem i verovatno ima valjane razloge za to. Formacija sa tri štopera je komplikovanija i zahtevnija, tu mora sve da se složi i uigra, a za to treba malo vremena i strpljenja. Ne može odmah da bude sve idealno. Selektor ima zavidno iskustvo i verujem da zna šta radi. Treba sad podržati momke, čeka ih težak meč protiv Norveške. Imamo realne šanse da se konačno plasiramo na EP - tvrdi Sakić.

On naglašava da je očigledno da pojedini reprezentativci nisu u takmičarskoj formi, ali da je vreme da se definiše na koji način ćemo igrati u budućnosti.

- Čini mi se da bi nam više odgovarao sistem 4-4-2. Ne mogu da shvatim da je Tumbaković posle godinu dana rešio sada da menja formaciju i igra sa trojicom štopera. Imao je dovoljno vremena da isprobava, da vežba, da kombinuje i pravi tim za Norvešku, jer to je ključni duel za nas. Iskusan je, ali nije mi jasno zašto se tako kocka. Pre Srbije je vodio i Crnu Goru, tako da zna da kao selektor nemaš mnogo vremena za trening i uigravanje. Moramo već jednom da se odlučimo. Da li ćemo da se branimo ili ćemo da napadamo - objašnjava popularni Stepi.

Ogromna nervoza

Nekadašnji kormilar Ajntrahta, Bajera iz Leverkuzena, Atletik Bilbaoa, atinskog AEK, Lajpciga, Štutgarta, Čukaričkog, Vojvodine i niškog Radničkog ne zrači optimizmom pred okršaj u Skandinaviji.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Mitrović



- Naša igra mi ne daje veliku sigurnost da možemo da dobijemo Norvešku i da se konačno plasiramo na EP. Protiv Turske je Radonjić ugušio Kostića, Tadića nije bilo nigde, Mitrović je ostao bez upotrebljivih lopti.... Iznenadila me i količina nervoze koju su naši momci pokazali. Imali su želju da pobede, ali na njihovim licima ne primećujem pozitivno raspoloženje. To utiče i na igru i na atmosferu. Iskreno se nadam da će se do duela u Oslu nešto promeniti, jer nam je ta utakmica biti ili ne biti - zaključuje Stepanović.
 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
(20.45) SRBIJA - TURSKA! "Orlovi" na popravnom, vraća se Kolarov!
Fudbal

(20.45) SRBIJA - TURSKA! "Orlovi" na popravnom, vraća se Kolarov!

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće u nedleju (20.45) Tursku u drugom kolu Lige nacija sa željom da popravi utisak posle poraza od Rusije u Moskvi (3:1), ali i podigne samopouzdanje pred najvažniji duel godine - 8. oktobra protiv Norveške u Oslu u baražu za EURO.

06.09.2020

09:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija