• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

12.09.2020

11:49

POČINJE NOVA SEZONA ENGLESKOG PRVENSTVA! Liverpul kreće u odbranu titule!

Fudbal

POČINJE NOVA SEZONA ENGLESKOG PRVENSTVA! Liverpul kreće u odbranu titule!

Podeli vest

Pored kluba sa "Enfilda", najveći favorit za osvajanje Premijer lige je Mančester siti, a šansu iz prikrajka vrebaće Čelsi i Mančester junajted * "Plavci" tokom leta najviše potrošili na pojačanja

Kreće Premijer liga! Posle mesec i po dana pauze ovog vikenda počinje najbolje fudbalsko prvenstvo na svetu, u kom će šampionsku titulu braniti Liverpul, koji je krajem jula prekinuo post dug 30 godina!

Mitar i Fulam prvo na Arsenal


Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović (25) najzaslužniji je što se Fulam već posle godinu dana vratio u Premijer ligu. Naš reprezentativac je minule sezone bio prvi strelac Čempionšipa sa 26 pogodaka i zato mu je zasluženo pripala nagrada za najboljeg igrača londonske ekipe. Sjajni napadač i njegovi "kolibari" će na premijeri novog prvenstva imati jako težak zadatak, pošto na "Krejven kotidž" dolazi Arsenal (subota, 13.30).


Iako su "crveni" zadržali tim na okupu, neće im biti nimalo lako da se ponovo popnu na pobedničko postolje. Opet će im najveći konkurent biti Mančester siti, predvođen Pepom Gvardiolom, dok će šansu iz prikrajka vrebati sjajno pojačani Čelsi, sve bolji Mančester junajted i Arsenal, kao i Totenhem, na čijoj je klupi Žoze Murinjo.

Ako je verovati kladionicama, prvi favoriti za osvajanje trofeja su "građani" (kvota 1,73), a potom slede aktuelni prvak (3,00), londonski "plavci" (12,00) i "crveni đavoli" (15,00) sa našim Nemanjom Matićem.

Haverc najskuplji

PREMIJER LIGA BRUTALNA! Nema stajanja zbog korone, fudbal se igra dok u protokolu ima 14 igrača!

MI NISMO TAKAV KLUB! Klop: Liverpul ne može da se ponaša kao neki...

Foto: ap photo

 

 

 

NAJSKUPLJI TIMOVI
1. Mančester siti 1,04 milijarde
2. Liverpul 1,02
3. Čelsi 930,5 miliona
4. M. junajted 802,1
5. Totenhem 721,55
NAJVIŠE POTROŠILI OVOG LETA
1. Čelsi 223,20
2. Mančester siti 78,80
3. Lids 68,20
4. Totenhem 65,40
5. Everton 47,37
NAJSKUPLJA POJAČANJA
1. Kaj Haverc (Čelsi) 80
2. Timo Verner (Čelsi) 53
3. Ben Čilvel (Čelsi) 50,20
4. Nejtan Ake (Siti) 45,30
5. Fabio Silva (Vulverhemtpon) 40

Zanimljiv je bio i prelazni rok, u kom je najviše potrošio klub sa "Stamford bridža". Doveo je Čelsi kvartet odličnih pojačanja i na njih dao čak 223,20 miliona evra. Iz Leverkuzena je stigao krilni igrač Kaj Haverc (80 miliona), od Lajpciga je kupljen napadač Timo Verner (53), od Ajaksa ofanzivac Hakim Zajeh (40), dok je poziciju desnog beka pojačao Ben Čilvel iz Lestera (50,20).


Tandem defanzivaca Malang Sar i Tijago Silva došli su bez obeštećenja, pa s razlogom navijači od ekipe Frenka Lamparda očekuju mnogo.

- Pritisak da budemo bolji mora uvek da postoji. Ne želim da pričam o tome da smo poslali nekakvu poruku dovođenjem novih igrača. Razumem navijače, uzbuđeni su, ali isto tako znam šta je potrebno da bi se osvojila Premijer liga. Siti i Liverpul su u vrhu već nekoliko godina. Samo se nadam da ćemo napredovati i mnogo više pobeđivati nego prošle sezone - kaže Lampard, čiji će tim startovati u ponedeljak protiv Brajtona u gostima (21.15).

Posle 16 godina u elitni rang vratio se i Lids, na čijoj klupi sedi iskusni Marselo Bijelsa. Klub sa "Elan rouda" i temperamentni Argentinac produžili su saradnju na još godinu dana, a prvi rival u novoj sezoni biće im ni manje ni više nego aktuelni šampion. "Beli" dolaze na "Enfild" (subota, 18.30), gde Liverpul nije poražen u prethodnih 59 mečeva u Premijer ligi, odnosno od aprila 2017. godine.

Vladimir Ivić je debitovao pobedom, o tome možete da čitate OVDE.

Foto: Tanjug/AP

 

 

NAJSKUPLJI IGRAČI
1. Rahim Sterling (Siti) 128
2. Muhamed Salah (Liverpul) 120
3. Kevin de Brujne (Siti) 120
4. Hari Kejn (Totenhem) 120
5. Sadio Mane (Liverpul) 120
* Sve sume su izražene u evrima
SRBI U PREMIJER LIGI
Nemanja Matić M. junajted
Luka Milivojević Kristal palas
Aleksandar Mitrović Fulam
KVOTE
Za šampiona
1. Man. siti 1,73
2. Liverpul 3,00
3. Čelsi 12,00
4. M. junajted 15,00
5. Arsenal 34,00
Za najboljeg strelca
1. Hari Kejn (Totenhem) 6,00
2. Pjer-Emerik Obamejang (Arsenal) 6,00
3. Muhamed Salah (Liverpul) 6,50
4. Serhio Aguero (Siti) 9,00
5. Tmo Verner (Čelsi) 10,00

 

Zanimljivo je da se Lids odlično pojačao tokom pauze, potrošio je 68,2 miliona evra na novajlije, dok su "crveni" doveli samo levog beka Konstantinosa Cimikasa iz Olimpijakosa za 13 miliona.

- Krećemo iz početka. Nema lepšeg osećaja nego kada si šampion, međutim, sada startujemo od nule. Pauza nije bila duga, ali odmorili smo se i spremni smo za nove izazove. Svesni smo da će svi želeti da nas pobede, to je normalno, a mi ćemo se boriti da ponovo obradujemo svoje navijače. Što se tiče Lidsa, to je odličan tim, sa fantastičnim trenerom i siguran sam da će biti dobri u Premijer ligi. Verujem da nas čeka zanimljiv okršaj - poručuje Jirgen Klop, menadžer Liverpula.

Ne otpisujte 'đavole'

S druge strane, proslavljeni engleski reprezentativac i bivši defanzivac Mančester junajteda Geri Nevil (45) veruje da će gradski rivali biti na čelu tabele. Njegovi "đavoli" nisu bili tako aktivni na fudbalskoj pijaci, pa su za 39 miliona evra doveli samo mladog vezistu Donija van de Beka iz Ajaksa.

- Moj redosled za novu sezonu je Mančester siti, Junajted, Liverpul i Čelsi. Mislim da je osvajanje trećeg mesta prošle sezone bila velika stvar za Ole Gunara Solskjera. Bio je to evidentan napredak. Sada bi trebalo da razdvoji Siti i Liverpul i bude bliži u borbi za titulu - naglašava Nevil.

 

Foto: Tanjug/AP

 



Sitijev meč odložen zbog korone


Kada je reč o Mančester sitiju, njegov duel sa Aston Vilom u prvom kolu odložen je zbog koronavirusa, pošto su na testu bili pozitivni defanzivac Emerik Laport i krilni napadač Rijad Marez. Zato će vicešampion startovati tek 21. septembra u gostima protiv Vulverhemptona. Tokom leta "građani" su ostali bez Leroja Sanea (Bajern), Davida Silve (Sosijeda) i golmana Klaudija Brava (Betis). Pojačali su odbranu sa Nejtanom Akeom iz Bornmuta, a stigao je i krilni ofanzivac Feran Tores iz Valensije.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija