• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2020

12:50

NEĆE BITI SMAK SVETA AKO NE POBEDIMO! Tumbaković: Igraće se fudbal i posle Norveške!

Fudbal

NEĆE BITI SMAK SVETA AKO NE POBEDIMO! Tumbaković: Igraće se fudbal i posle Norveške!

Podeli vest

Selekor Srbije Ljubiša Tumbaković odgovarao je na pitanja novinara pred meč baraža za EP sa ekipom Norveške (8. oktobar)

- Prišli smo oktobarskom okupljanju, čekaju nas tri najvažnije utakmice, prva od tih je najbitnija, pokušaćemo da stignemo do cilja, napravili smo spisak da dođemo rezultatski do tih rezultata koje smo zacrtali još pre godinu dana. Skauting služba i ja imamo detaljan pristup, nije iznenađenje što su tu i Đorđe Nikolić i Mihajlo Ristić - rekao je Tumbaković.

Nastavio je u istom ritmu.

- Ristića pratimo već godinu dana, igrao je promenljivo prošle sezone, a njegova igra u poslendnje i pozicija na kojoj igra, ukazali su nam da je vreme da ga pozovemo. Kroz septembarske mečeve smo odlučili da igrao sa trojicom pozadi, on igra na toj poziciji u svom klubu i zato je bila preporuka da bude ovde. Da li će debitovati on ili Nikolić, zavisi od zahteva samog meča.

Govorio je i o prvom rivalu.

- Norveška u te dve utakmice je igrala bez Odegarda i Džona Hou Setera iz Kine, izuzev njih igrali su oni koji su igrali sve utakmice prethodno. Svi timovi koji imaju igrače koji igraju u inostranim klubovima imaju isti problem, igrači su različito ulazili u proces, kada smo pravili analizu naših igrača, nisu imali ni dva treninga, isto je i za Norvešku, nije realan ni njihov duel protiv Austrije, ni protiv Iraca.

Otkrio je prednosti rivala.

- Njihova prednost je kompaktnost, disciplina u igri, borbenost i grupa igrača koja je eskalirala svojim kvalitetom, naišla je generacija koja je kvalitetna, ona spada u najkvalitetnije generacije koje je Norveška imala u poslednjih nekoliko godina. Pitanje je da li i mi treba da uđemo disciplinovano i borbeno? Naravno! Ali treba i da igramo na neki naš kvalitet koji sad neću otkrivati.

Selektor ističe da nema nikakvog pritiska i da će se fudbal igrati i posle Norveške.

- Nema pritiska, ja spadam u kategoriju iskusnijih trenera koji su svašta prošli, ovo je samo prva utakmica koja je najvažnija. Treba da pobedimo Norvešku, ali nije ona presudna, imamo i meč posle. Neće biti smak sveta ako ne pobedimo, ali učinićemo sve da do toga dođemo - zaključio je selektor.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbin

pre 3 godine

Ako nešto ne mogu da podnesem to je ovaj luzerski stav, kao nije smak sveta. Kako jedan sportista ili bilo koji uspešan čovek može da uradi nešto sa ovakvim stavom? Za nas je svaka sledeća utakmica kao poslednja, a ne ovde već da se pravda za poraz koji će verovatno doživeti. Jadno

AS

pre 3 godine

ISTINA JE. IGRAĆE SE. ALI DOKLE VIŠE DA GA IGRA NEKO DRUGI A MI DA GLEDAMO? PITAM DOKLE?????

Tatic Mile

pre 3 godine

Cudime ova izjava trenera. FSS bi ga trebao odmah izbaciti i dovesti sposobnog trenera pa makar iz druge lige, jer ovoga u opste ne zanima fudbal. Cudim se da se ovakvi ljudi postavljaju na ovu poziciju. Smesno i cudno.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ПА ДОБРО.ОН ЈЕ И ДОШАО КАО ПОСЛУШНИК ФСС,А НЕ КАО СТРУЧЊАК.И АКО ОДЕ ОВИ МУФЉУЗИ ДОВЕШЋЕ ИСТОГ ТАКВОГ !!! АКО ДОВЕДУ СТРУЧЉАКА НЕШЕ МОЋИ СА ЊИМ ''КОМАНДОВАТИ''.ДАКЛЕ СЛЕДУЈЕ НАМ САМО ДРУГО ИМЕ,НЕ И ОДНОС ПРЕМА ФУДБАЛУ.НАМА У ФУДБАЛУ ТРЕБА ЈЕДАН ''ГРАЂАНСКИ РАТ'' И ДА СЕ ПОЧИСТЕ СВИ ФУНКЦИОНЕРИ ОД ''СЕОСКЕ ЛИГЕ '' ДО ПРЕДСЕДНИКА ФСС И СУДИЈСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА. С В Е !!!ЈЕР АКО СМАКНЕМО САМО САДАШЊЕ РУКОВОДСТВО ФСС ОВИ НЈИХОВИ ''ПОДЧИЊЕНИ ИЗАБРАЋЕ ,ИЗ СВОЈИХ РЕДОВА,ИСТЕ ТАКВЕ !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija