• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2020

12:53

POBEGAO OD NARKO KARTELA I KORUPCIJE! Rođen nadomak Medelina, prošao kroz Eskobarov klub, a sada je u Hrvatskoj!

Fudbal

POBEGAO OD NARKO KARTELA I KORUPCIJE! Rođen nadomak Medelina, prošao kroz Eskobarov klub, a sada je u Hrvatskoj!

Podeli vest

Danovis Martinez "klinac" iz El Patronovog grada danas je desno krilo Dragovoljca iz Hrvatske

Rođen je u Činu, ali je kao mlad igrač otišao u Eskobarov grad i iz prve ruke za 24sata.hr preneo je iskustva iz Medelina. 

- Taj grad je jako opasan. U svakom gradu ima po jedan šef, jefe. Ako nemaš dozvolu da si tamo, ako te ne poznaju i nemaš neke veze, može svašta da ti se dogodi. Ima ljudi koji čine zlo. Na svu sreću ja nisam imao takvih iskustava. 

Danovis nije, ali Andres Eskobar je po povratku sa Svetskog prvenstva 1994. godine u SAD-u, gde je postigao autogol ubijen. 

Foto: AP/Photo

 

Kako kaže Martinez, život u Kolumbiji i nije baš toliko opasan, ako ne zabadaš nos gde mu nije mesto. 

- Razlog mog odlaska je korupcija. Mogućnosti da se razvijem kao fudbaler bile su jako loše. Jednostavno je, oni iznad svega stavljaju novac, a talentovani igrači stagniraju i nebitni su. Morao sam da napravim tu promenu u životu. 

Iz Medelina došao je u Rakovec, u petu ligu hrvatske. Tada sam dobio ponudu od Dragovoljca i prihvatio sam je oberučke. Ljubazni su ljudi, prijatno mi je ovde. Najveći problem mi je jezik. 

Društvo u Novom Zagrebu pravi mu još jedan Kolumbijac, Franko Gavirija. 

- Išli smo zajedno u školu u Medelinu, a sada smo cimeri. Izlazili smo dok se klubovi nisu zatvorili. Sada se uglavnom šetamo po gradu. 

Dragovoljac je prvi na tabeli u HNL 2, a jedan od najzaslužnijih za to je upravo Kolumbijac iz Eskobarovog grada. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija