• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.09.2020

10:00

LINTA SE VRATIO U SRPSKI FUDBAL! Nakon SLovenije i Kazahstana, vratio se u Radnički!

Fudbal

LINTA SE VRATIO U SRPSKI FUDBAL! Nakon SLovenije i Kazahstana, vratio se u Radnički!

Podeli vest

Posle dvogodišnjeg iskustva u inostranstvu i rada u Sloveniji i Kazahstanu trener Aleksandar Linta vratio se u srpski fudbal i na dobrom je putu da i ekipu Radnički 1923 vrati u superligaško društvo

Diplomac Fakulteta za sport koji je trenersku karijeru počeo na Islandu 2011. godine preporodio je Kragujevčane, uneo je u klub neku novu energiju, pa ekipa iz grada na Lepenici ne zna za poraz u dosadašnjem toku takmičenja. I pored odličnih rezultata, ali i podjednako kvalitetnih igara čitabog tima, Aleksandar Linta je čvrsto sa obe noge na zemlji. Na pitanje koliko je zadovoljan fudbalskim uslovima u Kragujevcu Linta kaže.

- Kragujevac, kao jedan od većih gradova u Srbiji, ima odličnu infrastrukturu. Na raspolaganju su nam  dva travnata terena, teren sa vestačkom podlogom i glavni teren na kome igramo
utakmice, kao i svlačionice koje su u odličnom  stanju i nalaze se u kompleksu trenažnog centra. Zgrada trenažnog centra u kojoj su i prostorije kluba je napravljena relativno skoro i u potpunosti je prilagodjena zahtevima igrača i ni po čemu ne zaostaje za trening centrima koje sam vidjao po inostanstvu....

- Od vašeg dolaska na mesto šefa stručnog štaba Radničkog 1923, ekipa beleži izvanredne rezultate. Radnički je bez poraza u uvodnih osam kola, sa samo dva remija, i nizom od šest uzastopnih pobeda. Šta se krije u osnovi tako dobrih rezultata?

- Ambijent i atmosfera su po meni ključ uspeha Radničkog, naravno uz kvalitet igrača i njihovu želju da naprave neki iskorak za sebe odnosno ideja da svaki dan  probaju da budu
bolji od onog sto su bili juče. Tako radimo i treniramo, tako dočekujemo svaku utakmicu i za sada je sve kako treba.

- Iza Radničkog je derbi sa liderom na tebeli, ekipom Kabela. U
Novom sadu je osvojen bod, ali I promašen penal za pobedu. Kakvi
su utisci?

- Zadovoljan sam. Pre svega jer smo ostali dosledni svojim principima u igri i svemu onome što nas krasi kao ekipu čitavo prvenstvo. Nismo otišli u Novi Sad da bismo bili
drugačiji od onog na šta smo naučili navijače. Mislim da smo to i uspeli. Rezultat je takodje dobar uz dodatak da smo promašili penal koji bi nam doneo pobedu ali šta da se radi.

Fudbal je takva igra. Sve u svemu nastavljamo, I posle derbija sa sigurnim koračanjem, ka cilju koji imamo.

- Sa kakvim kratkoročnim a kakvim digoročnim ambicijama je Radnički 1923 ušao u novu sezonu, i šta je cilj Aleksandra Linte kao trenera u ovoj takmičarskoj godini?

- Radnički kao klub i Kragujevac kao grad sigurno zaslužuju da se takmiče u Super ligi, to će se i desiti u bliskoj budučnosti. Ne mogu da kažem da li je ta budućnost ove ili sledeće godine, ali desiće se sigurno. Potrebno je napraviti, odnosno dodatno razviti i  poboljšati, postojeći sistem i organizaciju kako bi Radnički kad udje u Superligu tamo i ostao a ne odmah po ulasku da ispadne ili se bori za opstanak, kao po jo-jo sistemu. Jedan od delova tog sistema i jeste saradnja sa Omladinskom školom i direktno implementiranje principa i postulate koji stižu iz seniorskog pogona na igrače iz mladjih kategorija. To je apsolutno jedan od naših ciljeva I na tome radimo svakodnevno.

- Utisak je da grad Kragujevac čvrsto stoji iza Radničkog, koliko je ta podrška važna za planirane ciljeve?

- Grad stoji iza kluba i sigurno je jedan od vodećih ako ne i
najvažniji šraf u sistemu o kom smo malopre pričali. Bez podrške grada i razumevanja ljudi koji su zaduženi za sport u Kragujevcu funkcionisanje FK Radnički  bilo bi ne izvodljivo, s toga  velika zahvalnost gradu na nesebičnoj i dragocenoj podršci – jasan je Linta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija