• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

13.10.2020

14:55

MILIONSKA PREMIJA ZA "ORLOVE"! Džak para čeka fudbalere Srbije ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo!

Fudbal

MILIONSKA PREMIJA ZA "ORLOVE"! Džak para čeka fudbalere Srbije ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Ako pobede Škotsku i plasiraju se na Evropsko prvenstvo, reprezentativci Srbije dobiće polovinu nagrade od 9,25 miliona evra, koju će UEFA isplatiti FSS * Igrači će između sebe odrediti kome će pripasti koliki bonus


Fudbalski savez Srbije dobiće od UEFA nagradu od 9,25 miliona evra ako se "orlovi" plasiraju na Evropsko prvenstvo, a polovinu tog novca podeliće između sebe igrači, stručni štab i zaposleni u administraciji, saznaje Informer. To znači da će kapiten Aleksandar Kolarov i drugovi dobiti na raspolaganje oko 4,6 miliona evra.

NAGRADE NA EP


Pobeda 1.500.000e
Nerešeno 750.000e
1/8 finala 2.000.000e
1/4 finala 3.250.000e
1/2 finala 5.000.000e
Finalista 7.000.000e
Šampion 10.000.000e


Oproban recept

Sve što je potrebno da urade izabranici Ljubiše Tumbakovića da bi došli do tog novca jeste da u finalu baraža 12. novembra na "Marakani" savladaju selekciju Škotske. Imaće izuzetno jak takmičarski motiv, jer bi bili prva generacija od 2000. godine koja je odvela nacionalni tim na šampionat Evrope. Finansijski motiv takođe bi bio veliki, štaviše najveći dosad, jer je UEFA za predstojeći EURO pripremila najbogatije nagrade.

- FSS je odlučio da od ukupne premije od 9,25 miliona evra, koju UEFA daje svakom učesniku Evropskog prvenstva, polovinu novca prosledi igračima, stručnom štabu i zaposlenima. Raspodela premije bila bi slična onoj kad su se "orlovi" plasirali na Mundijal u Rusiji. Tad je FIFA svakom učesniku dala deset miliona dolara, odnosno oko 8,5 miliona evra. FSS je 45 odsto tog novca dao igračima i stručnom štabu, a pet odsto zaposlenima u administraciji - kaže izvor Informera blizak FSS.

Foto: Starsportphoto

 

Kladionice: Srbija dobija Škote


Svetske kladionice nemaju dilemu da će Srbija 12. novembra u Beogradu pobedom nad Škotskom obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo. Kvota na "keca" kreće se od 1,6 do 1,69, što dovoljno govori o favorizovanju "orlova". Šanse "suknjica" bukmejkeri procenjuju kvotama u rasponu od 5,72 do 6,05. Oko 3,7 je kvota da će meč otići u produžetke.
Kvota da će Srbija na bilo koji način, makar i tek posle penala, obezbediti EURO iznosi 1,31, a na Škotsku je 3,43.

Na igračima će biti da sami odrede koliko će novca dobiti svaki pojedinac, proporcionalno broju odigranih utakmica u kvalifikacijama i doprinosu rezultatima.

- Od početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i Lige nacija, kroz koju smo i izborili šansu da uopšte odemo na EP, ogroman broj igrača je prošao kroz reprezentaciju. Svako ko je odigrao makar i minut doprineo je na određeni način ukupnom rezultatu i moraće da bude nagrađen. Međutim, FSS će prepustiti da kapiten reprezentacije u dogovoru sa zamenikom odluči koliki je čiji deo - dodaje naš sagovornik.

Bonus i za Škotsku

Kako bi dodatno motivisali izabranike Ljubiše Tumbakovića, čelnici FSS su im pred polufinale baraža za Norveškom obećali dodatne premije. Reč je o sumi od 500.000 evra, koju će, takođe proporcionalno minutima provedenim na terenu, "orlovi" podeliti između sebe, ali tek kad sruše i Škotsku.

Foto: Starsportphoto

 



Najbolji strelac reprezentacije Aleksandar Mitrović nema dilemu da će Srbija savladati Britance ako bude odigrala borbeno i taktički precizno kao u Oslu protiv Norveške.

Foto: Starsportphoto

 


- Sledi nam meč sa Turskom u Ligi nacija, ali da se ne lažemo, posle pobede u Norveškoj, svi smo se okrenuli utakmici sa Škotima i mislimo samo o njoj. Ako ne pobedimo Ostrvljane kod kuće, onda nam ni trijumf u Oslu ništa ne znači. Jedva čekamo 12. novembar, do tada ćemo se spremati za odlučujuću borbu za EP. Ako odigramo kao protiv Norvežana, onda nemam ni najmanju sumnju da ćemo savladati Škotsku - poručio je Mitrović.


Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SasaNS

pre 3 godine

Sad su mi jasnije utakmice protiv Norveške i Mađarske.

Blin

pre 3 godine

Ako budu igrali kao protiv Norveške ili bolje, mogu da se nadaju prolazu. Ako se ponovi igra protiv Madjarske, te premije ostaju samo slatki snovi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija