• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2020

07:57

(VIDEO/FOTO) BRUKA, HTELI DA LINČUJU MESIJA! Argentinci prodisali na 3.625 metara, Bolivijci napali Lea!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) BRUKA, HTELI DA LINČUJU MESIJA! Argentinci prodisali na 3.625 metara, Bolivijci napali Lea!

Podeli vest

Fudbaleri Argentine pobedili su u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Boliviju sa 2:1, a trijumf je poseban i istorijski

Argentina prvi put posle 15 godina pobedila i to na mestu gde gosti po pravilu ne mogu da dišu, a ne da igraju fudbal - u La Pazu.

La Paz glavni grad sa najvišom nadmorskom visinom na svetu, stadion Ernando Siles je čak 3.625 metara iznad nivoa mora. Poslednji put su Argentinci ovde slavili 2005. godine i od tada nisu znali za pobedu sve do utorka.

Gostima je teško da igraju u La Pazi jer nisu navikli na takvu nadmorsku visinu, teško je disati, a ne trčati, pa se mnogi tokom meča guše, a nije ni mali broj onih koji povraćaju.

Argentina je konačno slavila na mestu gde je pre sedam godina Mesi povraćao, a Di Marija morao da primi kiseonik i na kojem je 2009, takođe u kvalifikacijama za SP, izgubila 6:1.

Bolivija je inače jedna od najgorih južnoameričkih reprezentacija. U prvom kolu kvalifikacija za SP izgubila je 5:0 kod Brazila, ali taj isti Brazil je u kvalifikacijama za SP 2018. u La Pazu odigrao nerešeno, dok su bez bodova vratili kući Argentina i Čile.

Foto: AP photo/tanjug

 

Meč je odlično počeo za Boliviju koja je povela posle 24 minuta igre golom  Morena. Argentinci su preokrenuli golovima zvezde Intera Lautara Martineza u 45, a potom i pobedonosnim hicem krila Lacija Hoakina Koree u 79.

Foto: AP photo/tanjug

 

Utakmica nije imala prijatnu završnicu pošto je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka došlo do velike gužve na terenu. Marselo Martins, domaći fudbaler, pokušao je da se obračuna sa zvezdom Barselone Lionelom Mesijem, ali su ostali igrači sprečili ozbiljniji sukob. Ostaje pitanje šta se desilo i zašto su se zakačili.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija