• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2020

19:26 >> 22:45

(VIDEO) NAJOPASNIJI REZULTAT JE 2:0! "Orlovi" prokockali prednost u Istanbulu i ostali zakucani za dno tabele

Fudbal

(VIDEO) NAJOPASNIJI REZULTAT JE 2:0! "Orlovi" prokockali prednost u Istanbulu i ostali zakucani za dno tabele

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Tursku u Istanbulu u utakmici četvrtog kola Lige nacija. Meč je završen rezultatom 2:2, a "orlovi" nikako ne mogu biti zadovoljni, s obzirom na to da su imali dva gola prednosti

Srbiju je u vođstvo doveo Sergej Milinković-Savić golom glavom u 21. minutu, posle izvrsnog centaršuta Mihaila Ristića i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

Već na startu drugog dela je popularni SMS oboren u šesnaestercu, a sa bele tačke je bio precizan Aleksandar Mitrović. Nažalost, tih 2:0 nije bilo dovoljno Srbiji da doše do trijumfa.

Hakan Čalhanoglu je u 56. minutu posle sjajnog duplog pasa smanjio na 2:1, a potom je stativu pogodio Aleksandar Mitrović. Kazna za taj promašaj je usledila u 76. minutu kada je Ozan Tufan poravnao rezultat.

Veliku šansu da donese pobedu Srbiji je imao Dušan Vlahović pet minuta kasnije, ali je loptu sa gol linije izbio Merih Demiral.

Srbija je posle ovog remija ostala na dnu tabele grupe 3 u B Ligi nacija, sa samo dva osvojena boda.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Turska - Srbija 2:2 (0:1)

/Čalhanoglu 56, Tufan 76 - Milinković-Savić 21, Mitrović 49 p/

STADION: Turk Telekom arena (Istanbul), SUDIJA: Georgi Kabakov (Bugarska)

CRVENI KARTON: Burak Jilmaz 90.

TURSKA: Gunok - Čelik, Demiral, Takdemir (od 75. Jaziči), Ali Kaldirim (od 27. Meraš) - Tufan, Jokušlu - Under (od 86. Omur), Čalhanoglu, Karaman - Jilmaz. SELEKTOR: Šenol Guneš.

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović (od 75. Gudelj), Kolarov - Lazović, Lukić, Maksimović, Ristić (od 46. Mladenović) - Đuričić (od 75. Vlahović), Milinković Savić - A. Mitrović. SELEKTOR: Ljubiša Tumbaković.

Tok meča možete ispratiti u nastavku.

DRUGO POLUVREME

KRAJ - Utakmica je završena rezultatom 2:2!

90+3. minut - Vlahović je imao poslednju šansu na meču, ali je šutirao neprecizno iz polu voleja.

90+2. minut - Gužva posle kornera Srbije, ali nisu naši reprezentativci uspeli da smeste loptu u mrežu.

90+1. minut - Dobar šut Kolarova iz slobodnog udarca, ali je Gunok ponovo odlično odbranio.

90. minut - Crveni karton za Buraka Jilmaza! Dobio je drugi žuti zbog povlačenja Lukića!

86. minut - Odličan šut Milinković-Savića, ali još bolja odbrana Gunoka. Potom je Abdulkadir Omur zamenio Undera.

85. minut - Šutirao je Under, ali prilično neprecizno.

81. minut - Kakva šansa za Srbiju! Vlahović je šutirao glavom posle centaršuta Lazovića, golman Gunok je već bio savladan, ali je Demirel sa gol linije izbio loptu.

79. minut - Šutirao je Kolarov iz daljine, ali neprecizno. U međuvremenu je dobio kapiten "orlova" i žuti karton zbog prigovora.

76. minut - GOL 2:2! Turci dolaze do izjednačenja! Strelac je Ozan Tufan koji se našao na pravom mestu nakon što je Čalhanoglu loše zahvatio loptu iz voleja.

 

 

75. minut - Dvostruka izmena u Srbiji. Nemanja Gudelj i Dušan Vlahović menjaju Stefana Mitrovića i Filipa Đuričića. Sa druge strane, Jusuf Jaziči menja Mahmuta Takdemira.

74. minut - Jokušlu je šutirao posle kornera, ali je lopta prohujala pored stative gola "orlova".

70. minut - Opasan pokušaj Undera, ali je Dmitrović sjajno reagovao.

65. minut - Šutirao je Burak Jilmaz sa distance, ali pravo u Dmitrovića.

65. minut - Mitrović pogađa stativu! Šutirao je centarfor Fulama snažno iz mrtvog ugla, ali je sreća pogledala Turke. Golman Gunok je uspeo da odbije loptu do okvira gola i "orlovi" su ostali na samo jednom golu prednosti.

64. minut - Pokušao je SMS glavom posle kornera Lukića, ali je golman Gunok intervenisao i prebacio loptu u još jedan korner.

63. minut - Turci vladaju terenom u ovim trenucima, ali srećom nisu uspeli da ugroze gol Dmitrovića.

56. minut - GOL za Turke! Hakan Čalhanoglu smanjuje na 2:1! Odličan dupli pas odigrao je fudbaler Milana sa Karamanom, a onda je izbio sam ispred Dmitrovića i poslao je loptu u mrežu.

 

 

55. minut - Srbija ima inicijativu, ali od pogotka Mitrovića nije više bilo pravih šansi.

49. minut - GOOOOL Srbija vodi 2:0! Mitrović je bio siguran sa bele tačke! Poslao je napadač Fulama loptu u jednu, a golmana Gunoka u drugu stranu.

 

 

48. minut - Penal za Srbiju! Okaj Jokušlu je oborio Sergeja Milinković-Savića u kaznenom prostoru, a sudija Georgi Kabakov nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku.

47. minut - Šutirao je Milenković glavom posle kornera Kolarova, ali nažalost lopta odlazi preko gola.

46. minut - Utakmica je nastavljena, a na terenu je Filip Mladenović umesto Mihaila Ristića.

 

PRVO POLUVREME

Poluvreme - Srbija vodi od 21. minuta golom Sergeja Milinković-Savića.

 

 

45. minut - Igraće se još 60 sekundi u prvom delu.

44. minut - Burak Jilmaz dobija žuti karton.

39. minut - Šutirao je Čengiz Under iz daljine, ali neprecizno.

35. minut - Demirel je kopačkom zakačio Aleksandra Mitrovića po glavi, a našem napadaču se ukazuje lekarska pomoć.

30. minut - Ristić propušta dobru šansu! Iznenadila ga je lopta koja je nekako došla do druge stative posle centaršuta iz slobodnog udarca, pa nije reagovao na pravi način.

29. minut - Okaj Jokušlu sada dobija žuti karton zbog faula nad Mitrovićem, a da na početku utakmice sudija Kabakov nije bio popustljiv prema njemu, sad je već mogao da "pocrveni".

27. minut - Zbog povrede izlazi Hasan Ali Kaldirim, a zamenio ga je Umut Meraš.

24. minut - Još jedna dobra vest za "orlove" posle gola. Mitrović se pre četiri minuta samo uhvatio za zadnju ložu, ali od tada ipak bez problema igra.

21. minut - GOOOOL Srbija vodi 1:0! Mihailo Ristić je centrirao sa leve strane, odlično je skočio Sergej Milinković-Savić i glavom smestio loptu u mrežu Turaka!

 

 

20. minut - Aleksandar Mitrović se drži za zadnju ložu! Ovo ne valja...

16. minut - Žuti karton je dobio Stefan Mitrović zbog oštrog prekršaja, a Turci će imati priliku iz slobodnog udarca. Srećom, Čalhanoglu je loše šutirao.

15. minut - Miran period igre u Istanbulu.

8. minut - Sudija Kabakov je progledao kroz prste Jokušluu koji je pokosio Filipa Đuričića.

4. minut - Kaldirim je tukao sa distance, ali je Dmitrović dobro reagovao.

2. minut - Šutirao je Čalhanoglu, Dmitrović je nesigurno reagovao, ali srećom na odbijenu loptu niko od turskih igrača nije naleteo.

1. minut - Posle samo 45 sekundi veliku priliku je imao Karaman, ali je Nikola Milenković u poslednjem momentu uspeo da ga izblokira.

1. minut - Utakmica je počela.

 

Više od sat vremena pre početka meča objavljena je startna postava "orlova". Selektor Ljubiša Tumbaković je odlučio da izvede sličan sastav onom koji je igrao u Norveškoj, samo su umesto Rajkovića, Gudelja i Tadića na terenu od prvog minuta Dmitrović, Lukić i Milinković-Savić.

Prema tome, startna postava reprezentacije Srbije izgleda ovako: Dmitrović - Milenković, S. Mitrović, Kolarov - Lazović, Lukić, Maksimović, Ristić - Đuričić, Milinković Savić - A. Mitrović.

Šansu sa klupe za rezerve čekaće Rajković, Nikolić, Maraš, Mladenović, Gudelj, Gaćinović, Ljajić, Aleksić, Jović, Vlahović i Despotović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija